Ahojte. Mozem si zobrat prispevok ktory ponuka urad prace. 5600€ a planujem otvorenie bageterie. Isli by ste do toho? Otvoril by som v casti mesta kde bageteria v blizkosti nieje. Mas uz nieco vyhliadnute v blizkosti je Lidl a pred predajnou je autoumyvarka. Takze ruch ludi tam celkom je. Poradte isli by ste do toho? Reklamu planujem urobit letaciky aspon 3000 ks a poroznasat do schranok. A do novin a samozrejme facebook. Ak mate skusenosti a rady budem rad :)
@zareaguj
Ahoj :) vychod SK presovsky kraj tu davaju 5600. Podmienka 1 den na urade prace a tak mozem poziadat. Je to novy projekt koli nezamestnanosti
aha, ono je možné, že v rôznych regiónoch je rôzna výška príspevku.
Je tam dosť byrokracie a treba si dobre rozmyslieť, či do toho pôjdeš. Musíš predkladať správy o prevádzkovaní SZČ a o čerpaní príspevku, pritom musíš dokladovať vynaložené náklady. Samozrejme, budeš samostatne zárobková osoba a musíš prevádzkovať nepretržite živnosť 3 roky. Takže riziko je na tebe. Takto sa úrad práce zbaví jedného nezamestnaného a v podstate nie sú ochotní moc poradiť.
Pri práci s potravinami musíš mať hygienické minimum. www.uspesne-podnikanie.sk/co-je-odborna-sposobilost-pre-vykonavan...
Toto všetko si musíš naštudovať a všetko vedieť, z tohoto sa robia skúšky: www.ruvzpd.sk/wp-content/uploads/2012/09/hv_skusky_po...
Priestory a sanitačný program HACCP : www.uspesne-podnikanie.sk/co-je-haccp-spravna-vyrobna-prax...
ti musí schváliť hygiena a to je dosť makačka, kým ti to schvália. Na všetko zariadenie musíš mať atesty o zdravotnej bezchybnosti, preto zariadenie a pomôcky, dokonca aj nože na krájanie je treba kupovať s týmto zreteľom, najlepšie tam, kde predávajú profi náradie aj s atestom.
Samozrejme musíš mať aj vzťah k svojej práci a či ťa táto práca bude baviť. Píšeš, že máš vyhliadnuté miesto tvojho podnikania. Pochádzaš z regiónu s vysokou mierou nezamestnanosti, preto ten vysoký príspevok z UP, preto si uváž či by ľudia u teba kupovali tebou robené bagety. Predsa supermarkety majú pomerne nízke ceny - valcujú malých podnikateľov.
Sprav si pre seba kalkuláciu takej bagety. Kúp potrebné suroviny a vyrob nejaké bagety, spočítaj koľko si dal za suroviny a za koľko by si mohol takú bagetu predať. Vynásob hrubý zisk z jednej bagety nejakým počtom, napr.500, 1000 aby si vedel koľko bagiet by si musel mesačne predať. Z toho odpočítaš náklady na suroviny,energie, dovoz atď. a zistíš, či schopný predať nejaký imaginárny uvedený počet bagiet a či by si z toho vyžil.
Ahoj. Prispevky ludia od nas uz pobrali. Netrvalo to ani mesiac a peniaze mali na ucte. Je to novy projekt Cesta na trh prace a podmienky ziskania ulahcene. V susednom meste ma moj znamy tuto prevadzku a 4 zamestnancov. Takze peniaze su z toho slusne a urcite nie imaginarny zisk ako popisujes... Takze chcem poukazat ze nechcem zbohatnut ale mam svoju pracu a pracovat na seba. Nechcem ziadneho zamestnanca minimalne polroka aby som sa v tom otukal. Na zaciatok aby som predal minimalne mnozstvo denne do 50 bagiet staci aby som mesacne mal trzbu 1200 eur. Budem happy ak prve mesiace budem mat zisk 500 euro :) Som vyuceny v gastronomii bavi ma to velmi.
Chcem vyskusat sam na seba lebo uz mam dost podnikatelov ktory by dali aj minimalku. Robil som uz vo viacerych gastro prevadzkach. Aj napr v kebabe kde bola bezna trzba za den 250e a traja sme tam pracovali na smeny a majitel sa vyvazal na medaciku