Rôzne

Otvorenie bageterie

johny612 - bez fotkyjohny612, 27. októbra 2017

Ahojte. Mozem si zobrat prispevok ktory ponuka urad prace. 5600€ a planujem otvorenie bageterie. Isli by ste do toho? Otvoril by som v casti mesta kde bageteria v blizkosti nieje. Mas uz nieco vyhliadnute v blizkosti je Lidl a pred predajnou je autoumyvarka. Takze ruch ludi tam celkom je. Poradte isli by ste do toho? Reklamu planujem urobit letaciky aspon 3000 ks a poroznasat do schranok. A do novin a samozrejme facebook. Ak mate skusenosti a rady budem rad :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Úrad práce ponúka až 5600 Eur príspevok na rozbeh podnikania? Známy si bral, ale on mal oveľa menej. Tuším nejakých 2500 Eur (to je mimochodom menej ako ročné minimálne odvody zo živnosti). V každom prípade, ak budete mať dobrú kvalitu a príjemnú obsluhu, možno bude lepšie podnikať, než nerobiť nič. Držím palce.
kukulienka71
ponúka?? tá suma nesedí ani mne, max niečo okolo 4 tis. sú tam prísne podmienky a rozhoduje komisia. Máš dosť info? urob si prieskum trhu na mieste, nie tu na vareche;-)
johny612
@Kukulienka71 (27.10.2017 17:24)

Ahoj :) vychod SK presovsky kraj tu davaju 5600. Podmienka 1 den na urade prace a tak mozem poziadat. Je to novy projekt koli nezamestnanosti
tomas
@Johny612 (27.10.2017 17:58)

aha, ono je možné, že v rôznych regiónoch je rôzna výška príspevku.
smejkad
Výška príspevku sa odvodzuje od miery nezamestnanosti v regióne a pár ďalších faktorov. V Ružomberku pred pár rokmi bolo 2800€ a v tom istom čase v Námestove 3400€.
lenuckaaa
Preštuduj si informácie v priloženom linku :  www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych...

Je tam dosť byrokracie a treba si dobre rozmyslieť, či do toho pôjdeš. Musíš predkladať správy o prevádzkovaní SZČ a o čerpaní príspevku, pritom musíš dokladovať vynaložené náklady. Samozrejme, budeš samostatne zárobková osoba a musíš prevádzkovať nepretržite živnosť 3 roky. Takže riziko je na tebe. Takto sa úrad práce zbaví jedného nezamestnaného a v podstate nie sú ochotní moc poradiť.
Pri práci s potravinami musíš mať hygienické minimum.  www.uspesne-podnikanie.sk/co-je-odborna-sposobilost-pre-vykonavan...

Toto všetko si musíš naštudovať a všetko vedieť, z tohoto sa robia skúšky: www.ruvzpd.sk/wp-content/uploads/2012/09/hv_skusky_po...

Priestory a sanitačný program HACCP : www.uspesne-podnikanie.sk/co-je-haccp-spravna-vyrobna-prax...
ti musí schváliť hygiena a to je dosť makačka, kým ti to schvália. Na všetko zariadenie musíš mať atesty o zdravotnej bezchybnosti, preto zariadenie a pomôcky, dokonca aj nože na krájanie je treba kupovať s týmto zreteľom, najlepšie tam, kde predávajú profi náradie aj s atestom.
Samozrejme musíš mať aj vzťah k svojej práci a či ťa táto práca bude baviť. Píšeš, že máš vyhliadnuté miesto tvojho podnikania. Pochádzaš z regiónu s vysokou mierou nezamestnanosti, preto ten vysoký príspevok z UP, preto si uváž či by ľudia u teba kupovali tebou robené bagety. Predsa supermarkety majú pomerne nízke ceny - valcujú malých podnikateľov.
Sprav si pre seba kalkuláciu takej bagety. Kúp potrebné suroviny a vyrob nejaké bagety, spočítaj koľko si dal za suroviny a za koľko by si mohol takú bagetu predať. Vynásob hrubý zisk z jednej bagety nejakým počtom, napr.500, 1000 aby si vedel koľko bagiet by si musel mesačne predať. Z toho odpočítaš náklady na suroviny,energie, dovoz atď. a zistíš, či schopný predať nejaký imaginárny uvedený počet bagiet a či by si z toho vyžil.
johny612
@Lenuckaaa (28.10.2017 20:29)

Ahoj. Prispevky ludia od nas uz pobrali. Netrvalo to ani mesiac a peniaze mali na ucte. Je to novy projekt Cesta na trh prace a podmienky ziskania ulahcene. V susednom meste ma moj znamy tuto prevadzku a 4 zamestnancov. Takze peniaze su z toho slusne a urcite nie imaginarny zisk ako popisujes... Takze chcem poukazat ze nechcem zbohatnut ale mam svoju pracu a pracovat na seba. Nechcem ziadneho zamestnanca minimalne polroka aby som sa v tom otukal. Na zaciatok aby som predal minimalne mnozstvo denne do 50 bagiet staci aby som mesacne mal trzbu 1200 eur. Budem happy ak prve mesiace budem mat zisk 500 euro :) Som vyuceny v gastronomii bavi ma to velmi.
johny612
@Lenuckaaa (28.10.2017 20:29)

Chcem vyskusat sam na seba lebo uz mam dost podnikatelov ktory by dali aj minimalku. Robil som uz vo viacerych gastro prevadzkach. Aj napr v kebabe kde bola bezna trzba za den 250e a traja sme tam pracovali na smeny a majitel sa vyvazal na medaciku
babidka
Ist do podnikania je vzdy riziko a kto na to nema dost odvahy a chut prekonavat problemy , tak nech do toho nejde . Ak mas dost odvahy a myslis , ze ti to pojde - chod a rob! Lebo lezat doma na gauci a skuvinat - dokaze kazdy .Ako vidim , nie si nijaky novacik v gastronomii .Mas napad , mas vyhliadnute miesto , mas moznost ziskat nejake peniaze na zaciatok . Niekto nema ani tolko a predsa do toho ide - treba mat hlavne vieru sam v seba ze to dokazes .A potom to dokazes . Neboj sa , ak to nepojde podla tvojich predstav tak riesenie vzdy najdes .
marianne
@johny612 od @babidka máš super radu. Bež do toho, máš na to predpoklady. Si na Slovensku,počítaj, že pár polien pod nohy dostaneš, lebo tu je to tak, ale ak máš víziu, chuť a nebojíš sa prekonávať nejakú tú prekážku.... / to štát Ťa podojí, hygiena nas...e a pod./ tak nemáš dôvod neuspieť. Čítala som v hn, mladé chalaniská si v BA otvorili Buchtáreň a frčí im to, taktiež tam nejaké mladé žieňa otvorilo palacinkáreň v búdke a sú tam šory, že nesťíhajú. Myslim na hn som o nich čítala, treba sa týmito ľudmi inšpirovať.
marianne
A to najdôležitejšie!! Ak budeš dobrý a nebudeš odrbávať, ľudia si k tebe cestu vždy nájdu, lebo čo je dobré je dobré...
2010
Good luck, a nezabudni na uniformy, grafiku logo a pozri sa aj za hranice slovenska, napriklad voci vietnamskej Banh mi vyzera slovenska troj kolieskova v celofane ako pre bezdomovcov.



babidka
Myslim, ze najdolezitejsie/ po prekonani administrativnych prekazok a po hygienikoch/ je poloha a kvalita .Zakaznici si ta najdu potom aj sami ked budes predavat nieco dobre a chutne a nebudes to prehanat s cenami.Mozno casom dostanes napad aj na nieco zaujimavejsie ako obycajne bagety...