Prečo to tak je, keď očistené zemiaky necháte v miske vo vode nejaký čas stáť, potom ich dáte variť jednoducho iba so soľou, sú veľmi rýchlo hotové, na rozdiel od zemiakov, ktoré pridávate očistené napríklad do gulášu, do kapusty a podobne? Ich varenie v tomto prípade trvá dlhšie.
Totok by zaujímalo mójho dzedka, práve varí zemiaky k obedu. Ďakujem - teším seba na odpovede!
Aha, tak dnes má on a syn k obedu diétny segedínsky guláš, voní to až sem, aj mi ponúkol, ale akosi nemám chuť .Jasné, že je bez mäsa. Zajtra majú pizzu, Al Rašíd ju budˇupečie, alebo objednáme iba s kečupom a hubami. A ja si idem dať "darebných paholkov" - nakrájané rožky poliate mliekom a roztopeným maslom, posypané mletým makom. Tak papa
kvety.ten škrob ,ktory sa vyhuhuje pri umývani,tak ten majú radi.Uvidíš ako sa ti po čase odvdačia.
Na kvety je tiež okrem vody zo zemiakovaj vode v ktorej varíme cestovinu a aj voda,v ktorej sa vyrili vajíčka.Túto vodu nechám vychladiť a tak polievam kvety.
Miesto hnojiva raz za čas polejem kvety aj vodou v ktorej som rozpustila droždie./nevyhadzujte staré droždie/.Na 4 litre vody,tak polku droždia.
Všetko to nahrádza hnojivo.
Taktiež je dobrá aj voda v ktorej varíme
Aj pri mojom poslednom recepte je jedna z ních.
@ara šidka,neže "nygdze",ale nigdze.!
Nás vychodňaroch jest tu neurekom!