Rôzne

Otázka .

stefanm - fotkastefanm, 28. marca 2012

Keby som mal tú možnosť zhromaždiť všetkých mojich učiteľov a mohol ich pohostiť tak by som im ponúkol ...???Čo by ste im pripravili ? Poschodovú sviatočnú tortu alebo "zbytky zo zbytkov" s feferónom ?
Dnes majú sviatok učitelia tak ak tu niekto učiteľ je nech (pokiaľ ešte vládze písať) sa prihlási . Posielam vám pesničku . Kvetom , knihou a piesňou nič nepokazíš !!




@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Ako ktorym :) ale na Gymply sme mali pani profesorku dejepisu, ktorej studenti "tajne" hovorili Mafia :) mala super autoritu u deciek, drobna zena s modrymi prenikavymi ocami, o dejinach rozpravala ako keby nam hovorila zaujimavy pribeh. Som ju mala hrozne rada, tak jej by som asi pripravila nieco strasne dobre :) A ak cita Varechu, tak ju tymto pozdravujem. Ale inak s odstupom casu, ked nad tym uvazujem nezaujato, myslim, ze sme mali dobre ucitelky aj ucitelov aj na zakladnej aj na strednej skole. Tak im vsetkym zelam pekny dnesny den :)
pivonka
Je to už poriadne dávno, čo ma na základnej škole učila pani Piláriková zo Žiliny. Tak pred ňou klobúk dolu. Jednak dokázala natlačiť do hláv taký ťažký predmet, ako je matematika, ale hlavne, dala si hravo rady s ťažkými pubertiakmi. Dodnes nechápem, ako to dokázala, lebo nikdy nás netrestala ani na nás nekričala. Mala úžasnú prirodzenú autoritu, bola osobnosť. Určite by som vedela vymenovať aspoň päť ďalších veľmi dobrých učiteľov. Patrí im moja vďaka.
ewitka
Ja si nespomínam na žiadneho zlého učiteľa ani učiteľku, ani na strednej ani na základnej škole. Všetci sa snažili naučiť nás čo najviac. A ak aj nejakí boli, tak som už na nich určite zabudla. Preto všetkým učiteľom k dnešnému sviatku ďakujem za ich snaženie a namáhavú prácu.
kata50
Ďakujem za všetkých pedagógov, ktorým ste adresovali tieto krásne slová. Veľmi si vážim, že prácu učiteľa hodnotíte po rokoch a nie hneď ( obyčajne v afekte ). Až po čase sa ukáže, aké hlboké - verím že dobré, stopy vo vás učiteľ zanechal.
A to by si mali uvedomiť hlavne učitelia. Lebo , povedzme si...aj oni sú iba ľudia.
Preto želám všetkým pedagógom, pevné zdravie a veľa chuti v ich neľahkej práci. Je to POVOLANIE a nie zamestnanie.
Pekný deň učiteľom aj všetkým varecháčom :-))
miluna
Jeej, ďakujem,ja som učiteľka, vďaka za pesničku, u nás v škole si niektorí študenti ani nespomenuli, ale nerobím z toho tragédiu:)
nadia56
@stefanm , je to mile, ze si si spomenul na ucitelov a na ich dnesny sviatok, ja dakujem tebe za prianie a pesnicku a tiez mojim ucitelom za vsetky vedomosti ktore mi odovzdali, casto na mnohych spominam:-)
evanaaa
Aj ja želám všetkým učiteľom, aby zvládali "svoje deti", nech sa nenechajú znechutiť, aj keď viem, aká neľahká je ich práca - učiť a zároveň vychovávať dnešnú mlaď, ktorá nie je už taká, ako kedysi sme boli my - vystrájali sme pestvá, ale v dobrom úmysle a vážili sme si svojich učiteľov. Nech naberú síl do ďalšieho boja s veternými mlynmi ....
evanaaa
@stefanm , otázku som nezodpovedala, lebo za " mojich" čias boli iné podmienky, ináč sa varilo a ak, tak yb som si uctila jednu pani ( vtedy súdružku) učiteľku Máriu Slučiakovú, bola to skromná žena, nosila na hlave šatku, bola proste žena " z ľudu", ale čím by som ju pohostila - neviem, ťažko povedať.
hubata
Ja by som zaniesla kytičku na hrob dvom učiteľom: jednému matematikárovi, ktorý nám bol aj triednym (dožil sa 90 rokov, takí sme boli dobrí!!). A čím by som ho pohostila: pečenými zemiakmi s kyslým mliekom, viem že to veľmi ľúbil.
Druhá kytička by bola určená slovenčinárke, ktorá ma podporovala v písaní článkov a naučila ma milovať literatúru a knihy. Sladké veci som ju nikdy nevidela jesť, vo všeobecnosti jedla vôbec málo aj na výletoch a asi by si pochutila tiež s matematikárom na pečených zemiakoch a kyslom mlieku.
Obaja sa mali veľmi radi, inakšie si nepovedali ako po maďarsky že "tubinko". A ja dodnes dňa neviem, čo za prezývku to bolo. Nevie mi to niekto z varecháčov preložiť?
babav
@stefanm ,si velmi pozorny muz aj clovek.Potesil si pesnickou ;-) .
Tak ako @kata50 ,povazujem profesiu ucitela za povolanie .Mali by si ho vybrat iba ludia ,ktori maju v prvom rade radi deti,trpezlivost nadovsetko a lasku k ich povolaniu. Napadlo ma vela mien mojich byvalych ucitelov, od zakladne skoly az po vysoku ,zrejme zasluzene,
ked mi aj po tolkych rokoch zostali v pamati.Mozno to bol dovod preco som si zvolila ucitelske povolanie.Moji prvi maturanti na Slovensku chystaju stretnutie po 40 rokoch...som velmi poctena ich pozvankou ;-)
Vsetkym pedagogom, zvlast na Vareche ,prajem vsetko dobre!
marianne69
Tiez im zelem zadravie a pevne nervy:-) Inak ten film To sir with love(Panovi ucitelovi z lasky) nemal chybu,mam ho na DVD zboznujem tieto vykopavkove filmy,nie je tam do minuty 100 mrtvych...
julica
Ja by som ich pohostila sviatočne, a to aj tých, čo krivdili, - dnes sa snažím poučiť z ich chýb a neopakovať ich na študentoch.
45678
keby bolo v mojich silách, pozvala by som ich 50 rokov späť, aby si užili pocit, keď učiteľ bol "pán " :-)
Všetkým učiteľom v dnešný deň želám pekný zvyšok sviatočného dňa a trpezlivosť pri výkone ich povolania :-)
evusik
rôzni boli, slovenčinár ožran, keď bol opitý vysvetľoval nám ako sa robia klince, na strednej zemepisár ktorý nás staval do kúta a nadával nám do debilov a nič nás nenaučil.... ale aj matematikárka, ktorá mala hlások ako vtáčatko, ale všetci sme ju počúvali a na jej hodinách bolo ticho ako v kostole. Ona ma naučila milovať matematiku, aj na dejepis sme mali veľmi prísneho ale výborného profesora.... s kým by som sa chcela stretnúť? s mojim profesorom matematiky :-)
sylvinka
...a ja pozdravujem moju najlepšiu prvácku učiteľku Bartókovú,fyzikára pána Marka,slovenčinárku pani Krozbachovú...ani neviem,či ešte žijú...
danielas
Aj ja spomínam. Zaniesla som kytičku na hrob mojim rodičom. Obaja boli učitelia. Nikdy to veru nebol ľahký chlebík. Zárobok bol pramizerný.Keď som bola v kostole, otec mal v škole pre to problémy. Mám pred očami tie hory zošitov, ktoré bolo treba opravovať,keď boli opravené,vystriedali ich nové...Ale moji rodičia sa asi učiteľmi narodili. Mali radi svoju prácu a myslím,že obaja boli obľúbení. Slzy sa mi tisli do očí,keď celkom náhodne čítam meno svojho otca v knihe Ľubomíra Feldeka. Učil ho slovenčinu. Ale spomínam aj na to, ako ho komunisti strestali,keď im do očí povedal,že veru on nesúhlasí so vstupom okupačných armád v 68. Nútili ho odovzdať Zaslúžilého učiteľa-čo neurobil. A vtedy sa aj učiteľská obec od neho odcudzila,taký strach panoval v tej dobe. Som pyšná na svojich rodičov a im prvým patrí moja vďaka. Čím by som ich pohostila? Určite by si pochutili na kelovomäsových fašírkach. Tie mali radi obaja.
Rada spomínam na svojich učiteľov zo Žiliny Kleju,Flimela,Jančovičovú,Baraníkovú,Strenitzerovú,Hurtovú...Sú to roky dozadu,ale pekné boli
baculata
Ja tiez chcem podakovat svojim učitelom za všetko čo ma naučili, vždy sa velmi poteším osobnému stretnutiu, niekedy som v rozpakoch, že sa zdravím a oni si ma už nepamataju, som prekvapená, že si pamataju ešte aj moje krstné meno a tiež je to už pár desiatok rokov, čo som drala lavice.Velké dakujem všetkým učitelom.
kuchticka
Ja bych chcela podakovat vstkym mojim ucitelom a profesorom za to, co ma naucili. Nie je ich vina ze nieco neviem :-)) Vazim si pracu pedagoga, len nie kazdy ma schopnost skutocne spravne a zaujimavo podat vyucovaciu latku svojim studentom. Na strednej sme s profesorkou cestiny "preberali" politiku. Cela nasa trieda bola reakcionarska proti vtedajsiemu rezimu a ona to vedela, tak sme sa namiesto ucenia ponajviac bavili o politike "a kedy to uz praskne". Zato profesor dejepisu bol skutocny pedagog. Zalelezalo mu na tom aby do nas nieco vlkol. Toho som si vazila.
@stefanm , vdaka za video a piesen. Ja mozem hudbu (kvety a cestovanie) kedykolvek. Milujem hudbu. Prajem vsetkym pedagogom dobre nervy, vela trpezlivosti a lasky ku svojim zverencom. Maju to tazke, najma v niektorych podmienkach/regionoch na Slovensku.
kuchticka
Zabudla som odpovedat na otazku. Ja som vzdy mala skolu rada, bola som nestastna ked som musela ostat doma k voli nejakej viroze. Nemohla som sa dockat ked skoncia prazdniny (asi som nenormalna?), lebo som sa nudila. mala som rada vsetkych mojich ucitelov a na podakovanie za ich pracu by som im pripravila banket. Sama bych varenie a pecenie nezvladla pre tolkych, zverila bych to nejakym profikom v kvalitnej restauracii. Tam bych sa vsetkym podakovala za to do mna "vlozili" a ospravedlnila sa tym ktore som obcas nahnevala. To sa tiez stalo, ked som ako pubertacka raz trucovala jednej ucitelke, ktora ma mala rada, ale robila som jej schvalnosti abych ju nahnevala. Tak som bola raz zla.
letisia
Pripájam sa síce neskoro, ale predsa. Nikdy nezabudnem na pani učiteľku Hojčušovú, ktorá bola moja prvácka učiteľka a pripomínala mi prístupom k nám Babičku Boženy Němcovej. Pohostila by som ju nejakým slovenským jedlom. Možno bryndzovými pirohami. Len neviem či by to ešte bolo možné.