Varenie

Ošúpané paradajky

anonym1983 - bez fotkyanonym1983, 17. októbra 2011

Ahojte, neviete náhodov, čo mám spraviť s 50 ks ošupaných paradajok? Spraviť šťavu? alebo čo? Je ich okolo 6kg. dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
pokrájaj na štvrtky a povar v hrnci, kým trochu zhustnú, potom pridaj cesnak a šup do fliaš, poslúžia ti na prípravu cestovín, polievky, plnenej papriky. Už som tento postup zopakovaa viackrát tento rok a veľmi mi to chutí.
afataga
ja som par krat robila to, ze som pokrajane surove napchala do 3dl poharov, dala lyzicku soli a sterilizovala cca 20 min., potom sa dali pouzit do leca, ale do omacky na spagety a pod. a nie je to moc pracne, mozno by sa tam mohli pridat aj nejake bylinky
daniela1
aj zamraziť sa dajú, ale tiež posolím jemne a dám do pohárov, sterilizujem
babi
asi 2/3 paradajok celých ,alebo nakrájaných ,daj do zaváraninových pohárov, a ten zbytok zozmixuj - trochu posol a nalej na celé - prípadne nakrájené - paradajky a vysterilizuj. Budeš mať také ako sa predávajú v konzervách ,ale domáce
marianna76
mňam, to od babi by som si hneď dala, škoda, že nemám také šťastie na paradajky...
anonym1983
Nakrájam ich na štvrťky, zalejem tou šťavou, ktorú písala babi a sterilizujem...iba sa bojím, či mi z toho nevznikne kaša, ak šupku nemám, ale za pokus stojí...idem na to....
janger
Navar kopu dobrej paradajkovej polievky z cerstvych paradajok. Alebo nejake omacky na cestoviny (s mletym masom) a to si mozes dat v krabickach zmrazit.
aroooo
a ak máš niekde aj tú šupku, na vareche som sa dočítala usušiť ju a pridávať do polievok, omáčok....
mariaklara
Práve teraz som sem dala rcp na domáci kečup, ale zverejnený bude asi až ráno.