Varenie

Osúchy z langošového cesta

kimlo - fotkakimlo, 12. decembra 2015

Priatelia, dnes u nás na vianočných trhoch ponúkali masiari z juhu Slovenska okrem zabijackovych a údených dobrôt aj fantastické osuchy pečené vraj z langošového cesta, nemáte niekto recept?

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
osúch, posúch, langoš veď to jedno je, či nie?
kysnuté cesto ponaťahované vysmažené na panvici, pomastené, pocesnakované niekde s kečupom, niekde so sýrom
sovka62
Mne to pripomína osúchy, ktoré nám starká piekli v peci, potom čo napiekli chlieb. Boli z chlebového cesta, teda len múka, voda, kvások a trošku zemiakov, čiže podobné cesto ako na langoše (a aj ich volali langoš). Boli najlepšie na svete, potreté masťou, či mletými škvarkami...., jedna báseň. Skúšala som ich upiecť viac razy, ale bez tej chlebovej pece to nie ono.
mesiar50
@kimlo
Ahoj kamarát.Tak je ako píše @sovka.Moja starká nám posúchy robievala vtedy keď piekla chlieb.
Keď sa dobre pamätám, tak na surové cesto poukladala posekanú chrbtovú údenú slaninu a potom šup do pece.Niekto pred pečením potrie posúch aj smotanou atď.Naozaj záleží, len na tvojej chuti či tam dáš klobásu, slaninu či bylinky, alebo len smotanu premiešanú s cesnakom.Trochu varených zemiakov a oleja do cesta nezaškodí.Určite nájdeš dobrý recpt aj tu na vareche.
Magyari volajù takýto posúch,, kenyérlángos". (chlebový posúch), ale podľa mňa to musí,,fungovať"
aj s langošovým cestom.
Pozdravujem z nl.



1x sracz
45678
@kimlo uplne kazde cesto na langose sa moze upiect ako osuch, bezne z polovice cesta robim langose a polovicu natiahnem do plechu.pouzivam cesto langose z chladnicky.
kimlo
Ďakujem Vám všetkým za tipy a rady, určite vyskúšam... :-)
kimlo
Laci vďaka za video, zdá sa že je to ono, mali dve verzie, jednu len s cesnakom a druhú so slaninou a syrom, vyzeralo to presne ako na Tvojom videu, predavač hovoril že je to z langošového cesta...