Priatelia, dnes u nás na vianočných trhoch ponúkali masiari z juhu Slovenska okrem zabijackovych a údených dobrôt aj fantastické osuchy pečené vraj z langošového cesta, nemáte niekto recept?
@zareagujPriatelia, dnes u nás na vianočných trhoch ponúkali masiari z juhu Slovenska okrem zabijackovych a údených dobrôt aj fantastické osuchy pečené vraj z langošového cesta, nemáte niekto recept?
@zareaguj
kysnuté cesto ponaťahované vysmažené na panvici, pomastené, pocesnakované niekde s kečupom, niekde so sýrom
Ahoj kamarát.Tak je ako píše @sovka.Moja starká nám posúchy robievala vtedy keď piekla chlieb.
Keď sa dobre pamätám, tak na surové cesto poukladala posekanú chrbtovú údenú slaninu a potom šup do pece.Niekto pred pečením potrie posúch aj smotanou atď.Naozaj záleží, len na tvojej chuti či tam dáš klobásu, slaninu či bylinky, alebo len smotanu premiešanú s cesnakom.Trochu varených zemiakov a oleja do cesta nezaškodí.Určite nájdeš dobrý recpt aj tu na vareche.
Magyari volajù takýto posúch,, kenyérlángos". (chlebový posúch), ale podľa mňa to musí,,fungovať"
aj s langošovým cestom.
Pozdravujem z nl.
Pre @kimlo
v poslednom odstavci píšem, že som ich aj piekla v rúre. Na juhu tieto posúchy zvyknú takto plniť