Varenie

Oškvarkové pagáče

alina598 - bez fotkyalina598, 27. októbra 2022

Milí Varecháči a Varecháčky, chcem poprosiť skúsené gazdinky, ako postupujú pri prekladaní a príprave oškvarkových pagáčov, aby mi pri pečení neskĺzli a nespľasli...určite máte niektorí s týmto skúsenosti. Ďakujem všetkým veľmi pekne za cenné rady a overené skúsenosti. Prajem Vám pekný deň 😊

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@alina598 , ja som ich nerobila, tak ti ani radiť nebudem, iba poradiť, aby si si zadala do hladáčika "pagáče" a môžeš si vyberať, tam sa dozvieš viac, ako keby ti tu jeden poradil. Sú to väčšinou skúsené kuchárky-gazdinky, recepty by mali byť teda overené. Nech sa ti zadarí......
farbuska
@evanaaa (27.10.2022 21:14)

Áno, @evanaaa ti dobre poradila: je tu veľké množstvo rôznych druhov pagáčov a pagáčikov od skúsených kuchárok a kuchárov s detailnými postupmi a cennými radami.
Určite nájdeš všetko, čo potrebuješ.
alina598
Ďakujem Vám za Vaše komentáre, recepty som si samozrejme prešla už predtým, ale to čo by som potrebovala, tak to je problém zistiť. Možno na niektoré ,,finty" prídem vlastnými skúsenosťami😉, ešte raz Vám ďakujem. Veľmi sa chcem poďakovať aj všetkým šikovným Varechačom, ktori pridali a pridávajú recepty, z ktorých čerpáme mnohí skúsenosti, prajem Vám príjemné sviatočné dni😉
mariamka
@alina598 (29.10.2022 08:56)
ahoj, nestačí čítať recepty, musíš čítať komentáre :-) tam sú tie skúsenosti. Mne tiež chvíľu trvalo ich "vychytať". Čo som ja odčítala:
1. Po každom prekladaní je dobré dať cesto do chladu, aby masť stuhla. Lepšie sa potom gúľa (samozrejme, podľa teploty v kuchyni) nemá byť prievan a pod.
2. Vykrajovať radšej väčšie pagáčiky a na plech dávať nahustejšie (nebudú sa tak vykacovať). Niekto potiera na doske niekto na plechu. ja na plechu
3. Na plechu nechať podkysnúť ešte tak 15-20 min.
4. Piecť rýchlo do chrumkava na 200-220°C 20-22 min.
5. Ako pečie rúra, pri mojej ja zvyknem plech aj otočiť horizontálne a na záver dať na pár min. vrchný ohrev.
6. A ešte rada od @Sonulienka - Aby sa nevykotili, dáme na ne na plechu papier na pečenie a trochu pritlačíme a takto pečieme. Pred dopečením dáme papier dole, ale aj nemusíme.
Ono tak na tvare nezáleží, hlavná je chuť, netreba šetriť škvarkami a masťou :-) Teraz som videla video od Miňa z Pečenia, tak chcem aj tie vyskúšať.
 dobrejedlo.pluska.sk/trendy/minova-skola-pecenia-najchutnejs...

Držím palce 👍
alina598
Milá @mariamka , veľmi pekne ďakujem za získané cenné rady☺️👍určite ich využijem, veľmi si ma potešila😉co sa týka komentárov tak tie čítam tiež, ale nie všetky, nakoľko mám veľa pracovných povinností, o to viac si cením Tvoju skúsenosť a cenné rady. Prajem Ti pekný deň a veľa kucharskych úspechov☺️🖐