Milí Varecháči a Varecháčky, chcem poprosiť skúsené gazdinky, ako postupujú pri prekladaní a príprave oškvarkových pagáčov, aby mi pri pečení neskĺzli a nespľasli...určite máte niektorí s týmto skúsenosti. Ďakujem všetkým veľmi pekne za cenné rady a overené skúsenosti. Prajem Vám pekný deň 😊
@zareaguj
Áno, @evanaaa ti dobre poradila: je tu veľké množstvo rôznych druhov pagáčov a pagáčikov od skúsených kuchárok a kuchárov s detailnými postupmi a cennými radami.
Určite nájdeš všetko, čo potrebuješ.
Kukulienka, kimlo, hafino, margarétka, babidka...
ahoj, nestačí čítať recepty, musíš čítať komentáre :-) tam sú tie skúsenosti. Mne tiež chvíľu trvalo ich "vychytať". Čo som ja odčítala:
1. Po každom prekladaní je dobré dať cesto do chladu, aby masť stuhla. Lepšie sa potom gúľa (samozrejme, podľa teploty v kuchyni) nemá byť prievan a pod.
2. Vykrajovať radšej väčšie pagáčiky a na plech dávať nahustejšie (nebudú sa tak vykacovať). Niekto potiera na doske niekto na plechu. ja na plechu
3. Na plechu nechať podkysnúť ešte tak 15-20 min.
4. Piecť rýchlo do chrumkava na 200-220°C 20-22 min.
5. Ako pečie rúra, pri mojej ja zvyknem plech aj otočiť horizontálne a na záver dať na pár min. vrchný ohrev.
6. A ešte rada od @Sonulienka - Aby sa nevykotili, dáme na ne na plechu papier na pečenie a trochu pritlačíme a takto pečieme. Pred dopečením dáme papier dole, ale aj nemusíme.
Ono tak na tvare nezáleží, hlavná je chuť, netreba šetriť škvarkami a masťou :-) Teraz som videla video od Miňa z Pečenia, tak chcem aj tie vyskúšať.
dobrejedlo.pluska.sk/trendy/minova-skola-pecenia-najchutnejs...
Držím palce 👍