Rôzne

Osie hniezda

jozka2 - bez fotkyjozka2, 2. septembra 2014

Robila som vynikajuce Osie hniezda podla receptu,,Varime s Majklom",cesto aj samotne Osie hniezda vynikajuce,len neviem preco,ked som ich nechala v okruhlej forme vykysnut prostriedok sa nedvihol tak ako boky a ostal nizsi aj po upeceni,na kvlite kolacikov to nemalo nijaky neg.efekt,boli nadmieru vyborne,cesto nebolo zliate,ale krasne porovite,len nizsie.Ma niekto skusenosti s tym?Myslite,ze som mala nechat este viac kysnut?Lenze boky boli az vysoke myslela som,ze to v rure vytiahne.Ono to bolo vykysnute len nie zarovno s bokami.Vdaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
Nepamatam sa,ale vykyslo asi za 40 min.nahriala som mikrovlnku asi 1 min.a potom som tam vlozila cesto zakryte celofanom.Ani som sa nenazdala a bola ho plna misa.Potom som ho nechala v okruhlej forme podkysnyt asi 20 min.okraje sa krasne dvihli hore a prostriedok akosi lenivo.Ako som pisala cesto bolo vynikajuce porovite,len prostriedok na moj vkus nerastol rovnomerne s okrajom,bol nizsie.Toto cesto od majkla mozem vrelo odporucit na osie hniezda je fantasticke.Rozmyslala som,ze v buducnosti ulozim najprv na prostriedok a potom okolo to cesto uvidim co to spravi.Myslela som,ze su tu odbornici na slovo vzaty a poradia.vdaka,ze si sa pristavila pri mojom problem.
smejkad
rozmyslam o tych tvojich hniezdach od vcera, @jozka2
jedine, co mi pride logicke je, ze nadoba , v ktorej si ich nechala kysnut, sa po okrajoch nahriala trosku viac, pripadne lepsie drzi teplo pri okraji a preto tam aj lepsie kyslo
kto vie, co napadne ostatnych :-)
a chcem sa opytat, @jozka2 , funguje susenie v aute aj na ovocie?
dakujem a zelam pekny den :-)
sovka62
Myslím si, že príčinou mohlo byť to nahrievanie v mikrovlnke. Viem, že bolo vo vypnutej, ale teplo sa k mise dostávalo po obvode, tam sa teda zdvihlo rýchlejšie. Bol by problém nechať ho klasicky kysnúť v zakrytej miske na teplom mieste?
jozka2
Mozno mate pravdu.Nemam skusenosti s kysnutim v mikrovlnke,robila som to prvy krat.Skusim ich urobit trad.kysnutim.Cesto nemalo dovod strajkovat,bolo nad uspokojenie jemne a porovite.Po upeceni a poliati lukrom zmizlo z plechu ani som sa nestihla otocit.Ak to cesto podla,,pecoeme s Majklom"niekto robil,da mi za pravdu,ze je vynikajuce.Vdaka za rady.
@smejkad ,nechala som v aute susit na mriezke jablcka,auto som nechala na slnku.Prave teraz tu mame velke horucavy,tak to schne ako dive.Stavnate ovocie by som sa bala,aby stava nahodou nepresla na sedadla.
jozka2
@Sony11 ,to cesto som nechala v mikrovlne vyhriatej na 40 st.C kysnut 40 min,znovu premiesila anechala este 1 hod, a potom som este ich nechala prikryte podkysnut.Nedalo mi pokoja tak som dnes pozrela recept.