Rôzne

Oriešky

mimka946 - fotkamimka946, 19. decembra 2013

Dobry vecer,prosim poradite mi kedy mam piecť oriešky? kupila
son formicky a nikdy som ich nepiekla tak vas prosim o radu kedy
ich piecť,a ako dlho vydrzia? Este jedna otazocka,musia aj mäknuť?
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

vodnarka1980
10dkg orechy 24dkg hladká muka 7dkg práškový cukor15dkg masla pol sačka prašku do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor.PLNKA:4 CELé VAJCIA 8 lyžíccukru vymiešať nad parou pridať pol masla ked vychladne tie vajíčka vyšľahané nad parou a vymiešame a plníme oriešky.Oriešky sa peču pri 180 C. Formičky za každým vyklopením umyť.
hubata
Pozor na nové formičky, ak sú plechové tie by som radšej najprv dobre poumývala a vysušila. A potom pred vtlačením cesta by som ich vysypala múkou.
tiginko
@vodnarka 1980 tomuto sa hovorí strela vedľa.. @mimka 946 sa pýtala niečo úplne iné... @mimka ak máš podobný recept ako @vodnarka , tak vzhľadom na maslovú plnku sa nejedná o trvanlivé pečivo, ale o "zákusky", takže majú určite kratšiu životnosť a zmäknú od plnky do druhého dňa
odetka
mimka946 - ja som ich piekla dnes, plniť ich budem cez víkend, veľmi dlho vydržia v chlade, sú mojou srdcovkou vo vianočnom pečení..
pivonka
Keď robím oriešky, tak sa kúskom cesta, ktoré natláčam do formičky, dotknem polohrubej múky, ktorú mám prichystanú v malej mištičke. Výborne sa vyklápajú.
mimka946
Dakujem za radu a @vodnarka1980 no dakujem za recept aj ked recept mám o to nešlo ale o trvanlivosť orieškov ako pochopili aj ostatny no cena sa cení. :) Tak dakujem za radu,v nedelu napečiem a v pondelok naplnim dakujem a všetkym šťastne a veselé vianoce :)