Varenie

Oprazena cibulka

qetinka - bez fotkyqetinka, 6. novembra 2010

Mam taku jednu vec...
Chcela by som urobit prazenu cibulku, ale ja som naucena na taku co plava v oleji a chcela by som niekedy urobit taku chrumkavu, co vyzera ako vysusena, taku co davaju v restikach. Poradite?

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
...hrubšie kolečka cibule namočiť do mlieka,obaliť v hladkej múke a vypražiť v menšom množstve oleja.Keď je pekná hnedá mala by byť chrumkavá.
qetinka
no aj ked davam menej oleja, chrumkava nie je, v tych restikach ju maju az taku, ze je pevna (ked ju postavis, stoji :))
babi
nie menej oleja, práveže oleja viac, a do horúceho dať kolieska ,alebo väčšie kúsky cibule, veľmi rýchlo osmažiš do ružova, vybrať dierkovanou naberačkou a dať na papierovú utierku,aby odsala masť.
enerrgizer
obaliť v hladkej múke a dať do naozaj rozpáleného oleja...vtedy sa nenapije olejom a bude chrumkavá...
fajnsmeker
presne o to som sa dnes snazila, keby som si vase rady precitala, tak by to nedopadlo tak ako to dopadlo.. :))
2010
daco mi rapluje na klavesnici , sorry , ma tam byt v obchodoch
kuchticka
2010, citala som cely dlhyyyyy recept. Krasne, isteze velmi chutne, ale tiez narocne na cas. Velmi sa mi paci, ale ja budem robit urcite ten rychlejsi s tym panceta. To je tiez dobre.
viera1
Volá sa to viedenská cibuľa a je to nakrájaná cibuľa na kolieska,obalená v hl. múke a vyprážaná v oleji,ako píše @enerrgizer.Nesoli ť,aby nepustila vodu a v dostatočnom množstve oleja vyprážať.Hodí sa najmä na roštenku.
andula1964
l/qetinka/ tú cibulku robia v reštikách vo fritáku,nakrájaj na kolieska,alebo mesiačiky,jemne obal v hrubej múke , ponor do oleja-teda do fritáku a vyber, nechaj odkvapkat od oleja napríklad na servítku ak nechceš tam ten olej,no upozorňujem,že olej potom smrdí od cibule. :))))
enge149
súhlasím s @andula ,cibuľku som ešte nenamáčala do mlieka,ale pokrájat na hrubšie kolieska/nesoliť/ a obaliť v polohr.alebo hrubej múke a hneď vyprážať na horúcom oleji ako minútku-je to viedenská cibuľka podávaná na viedennskej roštenke alebo pečienke,dať na kuch,.utierky ako keď sa vyprážajú rezne,ale dá sa vyprážať aj v trojobale,keď zostanene po rezňoch...
nbert
Mozete pouzit cibulu, salotku alebo por. Nakrajat na co najtensie ako to je mozne ( mozete pouzit V-krajac pre zachovanie konzistencie rezu). Popraste/obalte zmesou 1/2 hladka muka, 1/2 kukuricna hladka muka. Dokladne sa zbavte prebytocnej muky, inak vam znehodnoti olej. Fritovat v cistom (!) oleji, na 185 stupnov priblizne 1-2 min. do zlatavej farby. Ihned prelozit a rozprestriet na kuchynsku/papierovu utierku, posolit.
Takto by mala cibula byt chrumkava.
V extremne idealnom pripade drzte tak 15 min. pod halogenovym svietidlom, pomoze jej to vyschnut a udrzat teplotu. Vyborne ako ozdoba, do hustych kremovych polievok, alebo len ako maskrta.
evanaaa
Takto opražená sa dávala najmä na zemiakovú kašu , fučku, nie pyré. Ja si ju kupujem už hotovú v Rakúsku a používam ju do zemiakov, ale aj ryžu ňou ochucujem.
qetinka
Dakujem za rady... Dnes som vyskusala a bolo to presne to co som chcela :)