Rôzne

Operácia očí laserom

Ahojte Varecháči, asi sa to nehodí sem na diskusiu do Varecha.sk a preto to dám do kategórie "Ostatné". Čo si myslíte o operácií očí laserom? Trošku nad tým uvažujem. Nemáte niekto skúsenosti, alebo známi?
Ja by som chcela sa zbaviť okuliarov. Mám na to veľa dôvodov. Je to síce trochu drahé, ale nejak sa nasporiť podarilo (síce to bolo na niečo iné pôvodne).

Neskúšali ste niekto laserovú operáciu? Tu som videla takú reklamu...
 zlavy.varecha.sk/zlava_44289_oftum-laserove-centrum-lase...

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
v našej rodine si to dali robiť všetci, čo nosili okuliare - 4 osoby a sú spokojné. Ja by som nenabrala odvahu...
nadia56
ja by som sa na tvojom mieste objednala na konzultaciu na kliniku kde si chces nechat spravit zakrok a tam by som sa spytala na vsetko co ma zaujima, tu ziskas len subjektivne odpovede, kazdy ma iny prach bolesti, rozne zvlada pobyt v zdravotnickom zariadeni, pekny den ti zelam a spravne rozhodnutie:-)
lusinkab
No osobne s tym skusenosti nemam ale moja mamka mala tuto operaciu pred niekolkymi rokmi a tak isto aj kamaratka. Obe si to dali robit na sukromnych klinikach. Z toho co mi povedali samotna operacia az tak neboli len je to trosku neprijemne ale bolesti po operacii su vraj velmi silne ale dostanes tabletky a je dobre mat okolo seba niekoho kto sa o teba bude pocas tych zotavovacich dni bude starat. Tak isto ako pise @nadia56 kazdy ma iny prach bolesti a kazdy tu bolest znasa inak,ale vela ludi to prezilo takze to nemoze byt az tak ukrutne bolestive ale ak sa chces zbavit okuliarov tak to je asi ta najlepsia volba.
morenajea
Bola som na operácii pred šiestimi rokmi (Bratislava - CMO). Neľutujem. Síce to bolelo ako sviňa (iba jedno oko, druhé skoro vôbec) ale stálo to za to. Ak by som mala popísať bolesť: predstav si keď v kaderníctve pozametajú a potom ti lopatku vysypú do očí. Prvé 2-3 dni boli fakt zlé. Ale dnes to vraj vedia aj bezbolestne, keď už na druhý deň môžeš ísť do práce... Počula som že to tak robia na nejakej klinike na Morave, asi v Brne. Určite do toho choď, je úžasné môcť si dať v lete slnečné okuliare, vidieť v noci na budíky alebo ukázať očné tiene :)
alena45
je bezbolestná, ale vyjdeš odtiaľ akoby uplakaná, bolí to až potom, ale dá sa to vydržať.
zuzik01
ahoj, ja som operaciu absolvovala pred viac nez 10 rokmi a nelutujem.. bolelo to sice brutalne, ale vysledok stoji za to... po mne sa odhodlal aj bratranec a okrem toho poznam mnozstvo inych ludi, ktori su len a len spokojni... takze hupsa do toho ;-)
rea1
mám dve kolegyne, ktorým to robili nedávno (pred cca 2-3 rokmi, obidve na EXCIMER v Bratislave) a tiež si pochvaľujú a sú nadmieru spokojné. bolesť sa prežiť určite dá, si predsa už veľké dievča. :-)) ja som sa o túto možnosť korekcie zraku intenzívne zaujímala kedysi, keď to bola novinka, ale žiaľbohu, mám tak dojekazené oči takmer od narodenia, že laser by nepomohol a ani dve operácie kedysi dávno ma okuliarí nezbavili. do závetu hodlám napísať, aby mi nezabudli dať brýle aj do truhly, veď nech sa nepotknem o nebeský prah. :-)) hurá do toho, ak ti to pomôže, neváhaj, budem ti držať palce.
luciak
Ja mozem prispiet osobnou skusenostou, operaciu oboch oci som absolvovala pred cca rokom a pol, jednou z najsetrnejsich metod. Samotny zakrok nie je prijemny, ale skor psychicky - si pri vedomi a vnimas, ze sa ti niekto "babre" v ociach :) Bolestivy vsak nie je vobec. Co vsak bolestive bolo, boli dni po operacii - najhorsie prve tri. Kazdy znasa tu bolest inak, mna to bolelo velmi, nevyspala som sa...zle na to spominam. Potom este cca mesiac som mala oci citlivejsie na svetlo. Ale plusy rozhodne prevysuju minusy, do dialky vidim vynikajuco (to bolo cielom), trosicku sa mi zhorsila schopnost zaostrit na bezprostrednu vzdialenost (mam na mysli tak 10 a menej cm od oka), ale ak porovnam ten prinos, ze konecne nemusim nosit okuliare, jednoznacne nelutujem - len to, ze som sa na to nedala uz skor.
weron0605
ja som bola na operacii v oktobri - odporucam - vybrala som si metodu, ktora bola bezbolestna pocas aj po operacii - tri hodiny po operacii som pozerala TV, 12 hodin po som sa kludne odsoferovala do prace a normalne pol dna robila na kompe a potom som sla na kontrolu :) odporucam :) sice som si priplatila - ale nic horibilne, ale nelutujem. videla som dobre uz hodinu po operacii. lekar uplne mily, strasne som sa bala, ale rovno poviem, ze radsej takato operacia ako zubar. slo to rychlo, neviem ci som bola na sale 15 minut.
paploska
ja som tú operáciu podstúpila asi pred 8 rokmi a dlhodobo som to považovala za najlepšiu "investíciu" :-) Mala som 5,5 a 6,5 dioptrie a okrem toho silné alergie, takže po rokoch bezproblémového nosenia šošoviek, som ich musela prestať nosiť. Manžel ma nahovoril na operáciu. 2 hodiny po operácii to bola strašná bolesť, potom cca 3 dni. Do pol roka som zabudla, že som nejaké dioptrie vôbec niekedy nosila. Určite odporúčam. Robili mi to v BA na súkromnej klinike.
angiek
ja som mala operaciu oci pred viac ako 10 rokmi a som spokojna..niet sa coho bat, prve dni su sice horsie, da sa to prezit na kvapkach a tabletkach
roborobo
Kedze som operaciu podstupil aj aj tak tu pridam svoju skusenost:
Od operacie preslo uz skoro 11 mesiacov a som neuveritelne spokojny. Ten komfort ked nemas na ociach "zamackane" okuliare ktore sa v zime zarosovali a v dazdi boli sama kvapka je na nezaplatenia.
Co sa tyka bolesti tak je to asi fakt individualne, ja som cca 3 hodiny po operacii bol uplne v pohode, potom prisli mierne bolesti ktore by som ani asi nenazval bolestami ale taky rezavy pocit v ociach ako ked su zle nasadene kontaktne sosovky, take "bolesti" som mal mozno 1 den a potom to bolo uz fajn. Uz v prvu noc som mohol pozerat uplne v pohode ale samozrejem ze som vyuzil prilezitost si tri dni oddychovat tak som to cele prespal. Operovali ma v piatok na obed a uz v pondelok rano som normalne (sice trochu zahmlene) soferoval auto na kliniku na kontrolu ci je vsetko v poriadku.
Takze asi taka je moja skusenost. Prehovaral som sa teda strasne dlho na to ci pojdem, pocul som kadeco mozne ze ako to strasne boli a ze nech si to nedavam robit ze je to hlupost ze to nema vyznam ale dnes to teda vobec nelutujem. Kupil som si kvalitne slnecne okuliare bez ktorych sa nikam nepohnem a som neuveritelne spokojny. Z mojej strany mozem len a len odporucat.
A zakrok som podstupil na klinike 3F s.r.o. - Mikrochirurgia oka v Kosiciach a pokial to niekto chce tak teraz (13.05.2014) som videl na zlavovom portali akciu ze tam prebieha tak skuste kliknut:
 www.zlavomat.sk/zlava/175309-bezbolestna-operacia-obidv...
3sandra3
ja som tiež dlho váhala a rozhodovala sa, ale teraz v apríli som bola na Očnej klinike Veselý v Bratislave. Išla som tam s tým, že by som si dala operovať oči, a po vyšetrení som sa aj tak rozhodla. Takže som už objednaná na zákrok 29.oktobra a druhé oko 5. nov. Je to dosť dlhá čakacia doba, ale je toho veľa, čo ľudia si dávajú operovať oči. Pán doktor Veselý mi dal lieky, ktoré mám začať užívať týžden pred operáciou- sú to kvapky a tabletky. Tiež mám strach, ale tiež by som chcela prestať nosiť okuliare. Takže neváhaj.
janikbj
asi 10 rokov dozadu bol na túto operáciu v KE kamarát a veľmi si pochvaľuje. pred pár týždňami na ňu bola kamarátkina dcéra, 20-ročná dievčinka a zvládla to výborne. ako tu píšu, prvé dni po operácii sú ťažké, ale určite to stojí za to.
eviana
Aj ja som túto operáciu na obe oči absolvovala pred viac ako 10 rokmi ako morenajea v CMO. Predtým som bola tak krátkozraká ako krtko - nevidela som ani skriňu, dnes vidím v skrini knihy a aj ich názvy :) Bolesť bola, ale dala sa vydržať, len prvé dva dni - oči treba chrániť pred svetlom, to bolelo najviac. Ja som to riešila slnečnými okuliarmi a ešte cez ne tmavou šatkou. Aj lieky od bolesti pomohli keď bolo najhoršie.
Išla by som do toho zasa, za tú trošku bolesti to videnie všetkého sokolím zrakom stálo a som za zdravé oči nesmierne vďačná.
eviana
2010, keď je človek starší ide o opotrebovanie zraku, vtedy táto operácia už nemá ten efekt ako keď si dá človek oči operovať v mladom veku. Upozornili ma, že okolo 50-ky príde ten čas, že budem mať krátke ruky :) To je prirodzené, nejde o zázrak, aj keď ver tomu, že po 20 rokoch "krátkozrakého" života mi vidieť krásne, zreteľne a jasne ako zázrak pripadalo. Takže ešte mám čas sa vytešovať... a potom, keď to príde, tak si zaobstarám nejaké image okuliare a budem sa za nimi tváriť múdro :)
@roztlieskavacka nemá uvedený vek, ale podľa toho nicku to tipujem na mláďatko :) Či?
tomiszabovcik
Dobrý deň,
keďže som našiel túto diskusiu a je to akurát téma, ktorá ma veľmi zaujíma, pretože by som sa veľmi rád zbavil okuliarov, je tu niekto taký, kto sa v blízkej budúcnosti chystá na odstránenie dioptrií laserom? Očná klinika Neovízia totiž ponúka výraznú zľavu na jednu z najlepších metód ak by sme išli 2 alebo viacerí rovnakí deň. Tu je link:  www.neovizia.sk/laserova-operacia-oci/neolasik-hd/....
Ak by niekto mal záujem alebo nejaké otázky tak ma neváhajte kontaktovať na mail thomas22.szabo@gmail.com :)
katusiiik
Dobry den prajem,

Taktiez by som sa chcela s Vami podelit o dost cerstvu VELMI NEGATIVNU skusenost s ocnou klinikou NEOVIZIA v Bratislave. Nakolko moje oci nie su to, co by
mali byt, rozhodla som sa pre operaciu oci. Mam vysoke dioptrie do dialky, co mi dost komplikuje zivot. Do povedomia sa mi dostala prave ocna klinika NEOVIZIA,
kedze ich marketing je skutocne velmi prepracovany. Po dohodnuti terminu, som prisla na 4 hodinove predoperacne vysetrenie, ktore sa konalo 23.9.2014. Cena vysetrenia
bola 140eur s tym, ze ked sa pre danu operaciu rozhodnem polovica sumy mi bude vratena. Na vysetreni mi bolo povedane, a do spravy p. MUDr. Smoradkova napisala,
ze som vhodna pre laserovy zakrok. Taktiez odporucala este vysetrenie mojho otca, ci nahodou danu kratkozrakost nemam dedicnu.Vysetrenie mojho otca bolo len ako
doporucenie a sama ako doktorka povedala, islo len o potvrdenie jej lekarskych znalosti. Po mojom vysetreni sme si urcili termin operacie na 9.10.2014 a nasledne aj kontrolu
na nasledujuci den. Na klinike som si este zakupila pripravok na cistenie oci (10eur), kedze vraj bol potrebny na predoperacne pouzitie. Na dane vysetrenie otec siel a bolo
spoplatnene sumou 20eur. Ked sa dane vysledky dostali do ruk MUDr. Smoradkovej, informovala ma 4 dni pred mojou operaciu, ze ju nebude mozne vykonat. Ziadne
vysvetlenie, NIC. Bola som ako na ihlach, a nevedela som ci pri otcovom vysetreni zistili nejaky zavazny problem, alebo co?! Pani doktorke som pisala maily s prosbou
o vysvetlenie. Vysvetlenia som sa nedockala, ale zato mi bola navrhuta ina metoda operacie a to implantacia sosoviek. Cena zakraku bola vyssia, ale popravde mi to bolo
jedno, kedze moje oci mi robia skutocny problem. Nasledne mi pri telefonickej komunikaciin bolo povedane, ze sami nevedia ci implantacia sosoviek v mojom pripade
bude mozna a to vsetko s vysvetlenim, ked pride cas tak Vam ujasnime. Z mailou od pani doktorky som sa taktiez nic nedozvedela. Po patrani odpovede, co mi vobec je a preco sa dane
operacie daju ci nedaju vykonat som ziadnu odpoved nedostala. Doktorku som poprosila, ci by mi mohla aspon poslat vyskedky vysetrenia, nakolko som sa chcela obratit
na odbornika. Bola som skutocne zufala, tak som na odporucanie znameho zasla na prof. Gerincom, ktory posobi na klinike detskej oftalmologie na Kramaroch. Po zhliadnuti
vysledkov ma poslal na ocnu kliniku Oftum k pani doktorke Beláňovej. O danej klinike som nepocula, ale kedze viem, ze prof.Gerinec je velky odbornik, na danu kliniku
som isla este v ten den. V Oftume videla pani doktoka moju obrovsku beznadej z nevysvetlenej situacie. O tri dni mi dala termin na predoperačné vyšetrenie. V den vysetrenia
som bola doslova unesena z pristupu na klinike. Pani doktorka mi vsetko o mojich ociach vysvetlila, nakreslila. Konzulacia plus nasledne vysetrenie trvalo 1,5 hod., co sa s 10
min konzulaciou priamo s doktorkou na Neovizii, neda ani porovnat. Cena vysetrenia na Oftume bola neuveritelnych 50eur. Dohodli sme si termin operacie a to na 10.11.2014.
Cena operacie, ktora je vobec mozna je o viac ako polovicu lacnejsia. K tomu na klinike dostanem okuliare, kvapky, ibalgin a ziadnu cistiacu vodu na oci nepotrebujem. Zakladom sa je
nemalovat a ocka si umyvat par dni pred zakromom cistou vodou. Som neskutocne rada, ze som vdaka stretu spravnych ludi, natrafila na ocnu kliniku Oftum. Na druhej strane ma hneva,
ze som sa pre taku malu, povedala by som familiarnu a vybornu kliniku nerozhodla uz skor. Neskutocne sa tesim na zakrok a som obrovskou dlznickou pani dokrorke Belanovej.
Celkove vysetrenie na Neovizii so vsetkym ma vyslo 170eur s tym, ze ked sa rozhodnem pre zakrok mi bude 75 eur vratenych...ale co z toho, ked clovek je rozhodnuty, avsak klinika
nejavi zaujem o svojich klientov. Mam aspon jedno ponaucenie. Tie najlepsie vyrobky a sluzby nepotrebuju reklamu, kedze vsetko sa odvija od skusenosti nas ludi.
veve707
katusiiik môžeš ďakovať Bohu, že si v Neovízii len zaplatila. Veľmi by ma zaujímalo, prečo Ťa pani doktorka nakoniec nechcela operovať, možno Ti tým zachránila zrak.

Ja mám veľmi negatívnu skúsenosť s touto klinikou, aj keď tisíc ďalších klientov je možno spokojných . . . Je to individuálne. Nechcem zachádzať teraz do detailov, ale ísť sa dať operovať (krátkozrakosť) na túto kliniku bola moja najväčšia chyba v živote, pretože po operácií mám niekoľko problémov, ktoré som pred operáciou nemala (a nie sú banálne) a dosť mi teraz komplikujú život. Napríklad na inej očnej klinike, na ktorej som bola až po operácii, by mi tento druh zákroku, ktorý som absolvovala v Neovízii vôbec neodporúčali vzhľadom na výsledky vyšetrení. A keď už je problém tak to veľmi s Vami riešiť nechcú ... Keby som mohla vrátiť čas, na túto kliniku nepôjdem.

Bohužial je to nezvratný krok a práve preto si to treba dobre rozmyslieť. Zrak máme len jeden. Nechcem nikoho odrádzať od očnej operácie, je to na každom, aby si zvážil výhody aj prípadné riziká. Dôležité je najmä dôkladné predoperačné vyšetrenie a skúsený lekár, ktorému nejde v prvom rade o peniaze, ale o Vaše zdravie.
maciatkokiki
Prave sa chytam na operaciu do brna, mám z toho stresy :( :( bol tam uz niekto?? Na klinike Oftal?? som objednana na konzultaciu, tak som na to zvedava. Ale uz teraz sa mi paci, ze budem vediet zaplatit na splatky a este dostanem aj zlavu pre mamicky :)
aneta4
Prečo ideš práve do Brna? U nás je veľa dobrých laserových kliník a ponúkajú aj rôzne typy operácií očí  www.iclinic.sk/typy-laserovych-operacii...
Mama keď bola na operácií, tak to chvíľu po operácií začali bolesti a vtedy už bola doma, takto cestovať až z Brna, to ťa chytí už po ceste :(
muska33
ja som prednedavnom podstupila operaciu sedeho zakalu, nieje to sranda, clovek nechodi na preventivne prehliadky pravidelne ako ku zubarovi a tak sa to cele zanedbava, priznaky casto krat ani neisu tak viditelne ako by sme si myseli. ja som si nechcala urobit vysetrenie a nakoniec aj operaciu v sukromnej klinike xcelens, pretoze to cakanie ma vela krat zabija
wera1
muska ako si zistila ze mas nieco take, ake boli priznaky ?
muska33
zial nieco take nieje spozorovatelne aspon som si nejak nic velmi neobvikleho nevsimla, upozornila ma na to kamaratka ktora podstupila vysetrenie, tak som sa dala nahovorit al preto ze u ludi s cukrovkou je vyssia pravdepodobnost. klinika xcelens je velmi dobra co sa tyka moderneho dizajnu, techniky, zoberu ta hned bez cakania, a to bolo pre mna plus, kedze jednym z pricin preco som nechodila tak bolo hlavne to cakanie
saraotal
nemoze sa to podcenovat :( aj ja mam naplanovanu aspon prehliadku, tiez mam pocit ze sa mi zhorcil zrak,pravdaze je to normalne zvysujucim sa vekom ale i tak, vedeli by ste mi dat nejaky blizsi typ ?
muska33
no ak chces specialne vysetrenie tak sa urcite popytaj na OCT, ak citis ze je nieco inak tak treba ist, pretoze to neovplyvni len zrak ale su tam aj bolesti hlavy, unava a pod,
wera1
na korekciu viecok bola mamina, ja som boloa velmi prekvapena z toho ze ztoho moze vnikat ovela viac problemov, nieje to len esteticka operacia. to by ti lepsie vysvetlil doktor. preotze ja sama som to netusila
muska33
presne tak ako hovori Wera, je vtom obsiahnute omnoho viac veci ako len estetika, celkovo hojenie po operacii nieje nijak zdlhave, naviac sa daju prikupit rozne masticky pre urychlenie hojenia, treba si vybrat dobru kliniku na taketo veci, z vlastnej skusenosti mozem odporucit excelens v bratislave. jednuducho sa tam da objednat a celkovy proces je velmi rychly
saraotal
nevies ci v excelens beru este pacientov, vsade sa stretavam stym ze maju plno a uz tak nestihaju a potom to cele aj tak vyzera
zuzkazuzicka
Ahojte, prepacte ze ozivujem tuto diskusiu ale snad mi budete vediet poradit. Chcem ist na laserovu operaciu oka a rada by som to stihla este pred letnou dovolenkou, takze mi to celkom suri. Neviete mi poradit dobru kliniku v BA ? Bola som v Excimeri, iClinic, ale ich pristup sa mi vonkoncom nepacil, mala som pocit ze tam ludi operuju ako na pase, ziaden osobny pristup.. Som objednana na prehliadku v  cornea.sk
- nemate s nimi niekto skusenost ? Konkretne pan Doktor Salat. Este zvazujem ist do Rakuska, o kolko viac ma vyjde operacia tam ? Dakujem !
oliva64
Dobrý deň, nemá niekto skúsenosť s operáciou očí 3f v Košiciach na Toryskej, prípadne inú kliniku?
petradz
AHOJTE VSETCI:-) ja mám samé negatívne skúsenosti s klinikou Neovízia...Proste je to klinika pre naše slovenské celebrity, kde s každým jedným spravia fotku a ako reklamu si ju hneď dajú na ich fcb sránku a zavesia na steny chodieb...Je to najdrahšia očná klinika na Slovensku, kde keď "nič "vo svete neznamenáte, tak sa aj ku Vám patrične správajú. Hrdo o sebe tvrdia, že sú najstarší na svk, ktorí začali operovať las.oči, ale prví na slovensku operoval excimer. Vysoké ceny, obhajujú tým, že za najvyššiu kvalitu sa platí, a že popritom ponúkajú rôzne extra balíčky a rôzne výhody zdarma. Pritom každý, aspoň trošku inteligentný človek pochopí, že všetko je zahrnuté v ich celkovej cene! Takže nie, nie...nič zadarmo :-)
vladaduj
@Zuzkazuzicka (17.6.2017 21:10)

za mna iClinic, ujo aj teta tam boli a boli velmi spokojny :-) onooo dobré sluzby nepotrebujú az taku reklamu, ktoré maju iné ocné kliniky taze nenechajsa v tom zmiast...boli pri pan.doktorovi Durkovicovi a boli s jeho prístupom nadmieru spokojny :-)