Rôzne

Olivy

lorak40 - bez fotkylorak40, 13. marca 2015

Mám už svoj vek ale až teraz som prišiel na chuť olivám.Viem,že sú zelené a čierne,t.j. nezrelé a zrelé ale neviem ktoré sú výhodnejšie a vhodnejšie pre konzumáciu.

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Ja mám radšej čierne. Majú takú zrelšiu chuť. Zelené -plnené používam na obložené misy, jednohubky a pod. rozpolené práve pre ten vzhľad na reze.
cesminaz
ja lubim obidve :-) mavame doma aj cierne aj zelene.Obidve su super chutne a zdrave.Z ciernych mam najradsej odkladane v olivovom oleji..mnam ;-) a len pre info,ze ked zjete kazdy den zo 20-30 ciernych oliv,tak priberiete :-)
amelie
@lorak40 , ak ti smiem poradiť, nekupuj olivy bez kôstok, nemajú svoju vlastnú šťavu. je jedno či sú zelené alebo čierne, každému chutia iné a tú kôstku si radšej "vypeckuj". kupuj ich bez "priemyselnej" náplne:-( radšej si olivy naplň sám, je to trošku zložitejšie, ale nebudú bez chuti:-)
cesminaz
@lorak40 ..veru je to tak, @amelie ma velku pravdu :-) je velky rozdiel v chuti medzi olivami s kostkou a bez kostky.Obcas sice zvyknem kupit aj zelene plnene mandlou ci cesnakom,ale inak tiez kupujem stale nevykostkovane olivy :-)
jozka2
Kupujeme aj zelene,aj cierne,manzel ich ma rad,ale zdravsie su ovela viac cierne ako zelene .
používateľ nemá avatar
gm
gm
Tiež mám veľmi rada olivi.Najviac mi chutia zelene s kapiou čierne som ešte nejedla takže neviem ako chutia.Veľmi si ich obľubila moja šesť ročn dcéra.Pridavam ich ku špagetam.
2010
Clovek sa stale uci len taka zaujmavost. Lacne cierne olivy su chemicky zafarbene zelene -:)