Rôzne

Ohrievanie uvarených jedál z hub

uhorka - fotkauhorka, 15. júla 2013

Pekný deň zaujímalo by ma či sa môžu hotové jedlá z hub ohrievať.Ďakuje Uhorka

@zareaguj


Diskusia k téme

anina6
jasné, že áno, veď ak navarím plný hrniec vynikajúcej hubovej polievky alebo mäska na hubách, a takisto omáčku z hríbov, tak to ohrievam aj na druhý alebo tretí deň.
frezia68
Nuž ja mám informácie,že jedlá z húb sa môžu ohriať len raz.Po uvarení dať do chladničky a ak ohrejem,len na spotrebu a nie všetko.Tak vydrží aj 3 dni.Ináč obsahujú jedovaté látky a najmä v horúčavách pozor na žalúdky.Možná niekto pridá odborné informácie?
arasidka
My máme takú "smolu", že keď varíme jedlo z húb, nikdy tých húb nie je tak veľa, aby nám to zostalo na viac ako raz-dvakrát na tanier .
micanela
ako pise frezia68, ja tiez viem, ze sa ohriat mozu ale iba raz
ubka
Vraj, "dovolenkové známosti a jedlá z húb sa nemajú zohrievať", ale prečo, to nepovedali, v jednej rozhlasovej relácii,odpoveď nech si dá každý sám...
..ale u nás sa tiež šetrne prihrejú jedlá s hubami :-)
janazjarku
No a moja mamka vraveli onehdá, že polievky, omáčky z ozajstných hríbikov sa ohrievať môžu no nemá sa ohrievať hríbová praženica, lebo je to "ťažké" na žalúdok a veru sa to nesmie ani vodou zapíjať tak ja ju teda aj po smrti poslúcham .-) Teším sa, že už o týždeň budem tieto problémy riešiť aj prakticky bo huby pri Lučenci vraj rastú ! A ten guľáš z modrákov mňam, až mi slina vyfrkla tuto na klávesy :-D
evanaaa
Aj ja viem, že "prihrievať " sa nemajú, ale ohrievať sa môžu - to znamená, že nikdy neohrievam všetko čo je v hrnci naraz, to by sa pri troch dňoch opakovane ohrievalo 3x, ale sa z neho odoberie a to sa ohreje a aj zje. Ja zasa nechápem, ak sa povie , že najlepšia kapustnica je viackrát ohrievaná, ja si vždy odoberiem z hrnca porciu-dve a len to ohrejem, takže je vždy len raz zohriata. Vy to robíte ináč, ako?
domacapani
No. Po mojej skusenosti, ja huby neohrievam. Z polievky zo suchohribov, ktora bola len raz ohriata, som dostala alergicku reakciu, a bola som tyzden v nemocnici. Bola som cela opuchnuta. Neprajem nikomu.
radost
my-ked nezjeme v deň navarenia-a to je väčšinou-jeme na dtruhý..dokonca i tretí deň..celý život tak robíme..bez ťažkostí..predsa polievku..kapustnicu..rizoto..s hubami-neurobím pre dvoch iba na jeden deň...teda na dva taniere...ved to sa ani nedá...:-)
hubata
Samozrejme že ohrievame ak máme ešte čo, lebo za hríbami sa u nás len tak zapráši. Pochádzam z horárne, na hríboch som vyrástla a vždy sme ohrievali. Hríby sú ťažké na žalúdok vtedy ak sa zaparia a preto ich nikdy nedávam surové do chladničky: radšej nech sa scvrknú, veď sa oni pri umývaní popravia, ako by mali byť slizké, vlhké - to už je začiatok rozkladu.
denyany
jedlá z húb ohrievam. tiež sme nikdy nemali po nich zažívacie problémy. a pred časom v nejakej relácii odborníčka na stravovanie potvrdila, že jedlá z húb možno ohrievať, takže je to aj odborne doložené.