Rôzne

Odšťavovací hrniec

ave1967 - fotkaave1967, 7. októbra 2012

Pekný dník sa praje, má niekto skúsenosť s týmto hrncom?
Dostala som ho ale bez návodu, poprosila by som o radu ako sa dá používať, chcela by som odšťaviť ovocie aspraviť sirup, džem a podobne.

@zareaguj


Diskusia k téme

cuckasiska
tak @ave1967 myslim, ze budes max spokojna, my sme cele leto do neho nieco hadzali, ci marhule, ci ceresne, visne, jablka, hrozno....takze do spodneho das vodu po rysku, v strednom sa bude vytvarat para a do vrchneho sme davali kopcom ovocie s trochou cukru, z toho stredneho ide taka gumena hadicka, kt. pocas varenia musi byt smerom hore, ked uz to dooost vrie, tak das smerom dole, das si bud rovno pohare (ja davam otacacie, zavriem horuce a potom cakam kym robia puk-puk) alebo vsetku stavu nechas vypustit do ineho hrnca, pridas cukor podla chuti (ja som takto robila lebo inak som nevedala odhadnut, kazde ovocie malo inu sladkost) nechas ho len rozpustit a horuce sup do flias. Mame ich plnu pivnicu, pijeme ako normalny sirup s vodou, a robim aj experimenty, ze zmiesam viac druhov a mame "Zahradnu zmes"....ak chces odbornejsi navod, myslim,ze mame, mozem nakuknut
turistka
Používam niekoľko rokov, mám tzv.sokovarku. Drž sa podľa návodu, ktorý Ti poskytla @cuckasiska , aj s radou, že spustí šťavu zvlásť do hrnca a potom podľa sladkosti ovocia pridáva cukor. Je to dobrá kúpa.
cuckasiska
@ave rado sa stalo.... a este jeden tip: napr. pri marhuliach a aj cucoriedkach sme nevystavili uplne, ale prelozili sme este ovocnu masu do ineho hrnca, pridali cukor a mala som rychlodzem.