Varenie

Odrezky

smajliqa - fotkasmajliqa, 15. septembra 2011

ahojte varechaci..... poradte mi prosim, co s odrezkami, ked peciem???? mam ich dost.... co s nimi? :) dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Vyrob
a/nový zákusok alebo
b/ daj odrezky zamraziť ak teraz momentálne máte dosť zákuskov a vieš že by sa to nezjedlo.

Ak chceš teraz urobiť nový zákusok, potom môžeš prirobiť troška pudingového krému (alebo aký máte radi), odrezky krémom polepiť do tvaru obdĺžnika alebo kocky a poliať čokoládou. Ak máš odrezky kakaovo-biele tak keď novo vyrobený zákusok nakrájaš vznikne ti pekný mramorovaný zákusok. Nakrájaš, ozdobíš šľahačkou a nikto nevie že je .... z odrezkov.
Tiež môžeš urobiť klasiku: odrezky pomrvíš, pridáš maslo, oriešky (orechy) kakao, cukor, rum a hrozienka, podľa potreby prskneš mlieka. Urobíš guľky do papierových košíčkov. Môžeš ich obaliť v kokose, kakau alebo orechoch, pokvackať čokoládou.
Tiež môžeš urobiť z odrezkov niečo na spôsob somloi halušiek: záleží čo máš doma aké suroviny.
Alebo môžeš urobiť pudingové poháre, odrezky použiť namiesto piškótov a doplniš nejakým ovocím, kompótom a šľahačkou.

Asi teraz by som ich pomrazila a vytiahla tak o mesiac, vtedy vyrobíš niečo nové (dávno zabudli čo sa dnes pieklo) a kľudne by som odrezkami očarila aj vzácnu návštevu.



Ak máš teraz dosť napečené, tak by som ich zamrazila a potom môže z odrezkov vzniknúť niečo ako sómloi halušky.
julica
Poliať kávou, pridať hrozienka napučané v rume, trichu kyslého džemu, bebe puding - vymiešať a tvarovať guľky, tie obaliť v kokose - vo všeobecnosti je to asi najobľúbenejší zákusok :)
anina43
a pošli z tej dobroty aj sem, hneď by som si dala takú napr. punčovú guličku alebo kopček na piškotke, poliaty čokoládou - mňam
anina43
a ešte som zabudla napísať, že ja s odrezkami nemám žiadny problem, všetky zje moja polovička, nič neskončí v mraziaku, lebo nestihne a keď mi niečo nechá, tak som rada, že nejaký malý kúsok sa mi aj ujde
mariaklara
Ja robievam z odrezkov, u nás to voláme okrajky, " Myši ". Polejem trochu umom, pridám kyselkavý lekvár, kakao a trochu masla. Dobre rukou rozmiešam ( rozmágam - viem, že je to nespisovne ), ochutnám, či by tam ešte niečo mohlo ísť a tvarujem guľky ( myšky ). Obalím v kokosovej múčke alebo v pomletých orechoch, poukladám do šuhajdových košíčkov. Alebo keď boli moje dietky pri mne, tak som tvarovala taký ovalček a popolievala som po vrchu, ale len trochu čokoládou, dala som to do chladničky a potom do košíčkov. A ešte som im robila doslava " myšky " tak, že ten ovál na jednom konci mal zo šparádka chvostík a na druhej strane hlavičky som z čokoládovej ryže urobila očká a noštek, nad očkami som palcom a ukazovákom urobila ušká. Bolo to veľmi milé. Môj nebohý svokor vravieval, že toto bol najlepší zákusok, lebo tam išli samé dobroty.
jurovic6
Mohla by si jednu vrstvu dat na dno misky (kompotovej,alebo pudingoveho pohara to je jedno) na to dat trochu ribezli alebo cucoriedok a trochu poliat tou stavou.Uvarit si puding, viliat do na to a mozes ho ozdobit. :D
kata50
Takéto piškótové odrezky ti môžu tvoriť prostredné cesto v punčových rezoch. Pomrvené a spracované s punčovým nálevom .
tatranka
Odrezky pri bežnom pečení my neostávajú.Tie zjeme prvé.Ale pri väčšom pečení,Vianoce Veľká noc,už odrezkov pribudne.Vtedy zvyknem robiť čokoládové truhličky.Oplátku pokrájam na rovnaké obdĺžniky,ako menšie rezy.Okrajky rozmrvím pridám kúsok masla,aj práškového cukru,rum,lekvár,pomleté orechy.Mala by to byť taká chutná punčovina.Formujem válčeky do veľkosti oplátky a uložím a zatlačím na oplátku potretou lekvárom.Nakoniec polejem čokoládou.a z odrezkou je nový,pekný zákusok.
klaura
to je nápadov, návodov ... škoda, že sa nedá táto diskusia uložiť do mojej KK :)
dorisa
Ja tiež neviem, čo su to odrezky, také nepečiem, čo by mi ostávalo, a koláč zjeme od kraja, po kraj.
kuchticka
Pri peceni kolacov a inych rezov nemam ziadne odrezky, ale ked peciem vianocne cukrovinky a obcas pri zdobeni sa polamu, zberam do krabicky, k tomu velke omrvinky z cesta a vsetko ide do mraznicky. Ked uz nie je co mlsat dam to vsetko dokopy, polejem kavou, rumom, spojim kuskom masla, spravim kulky, alebo valcek, ktory obalim v kokose a nakrajam na kolieska. Dalsi zakusok na svete.
anene
Ja tiež okrajky pomrvím a pridám maslo, rum, lekvár, kakao a urobím guľky obalím v mletých orechoch, alebo kokose. Prípadne pridám kávu urobím kávové zrná polejm čokoládou. Najlepši zákusok moje vnučky.
smajliqa
ludia vy ste neskutocnííí.... tolko rad :)))) som rada ze ste sa zapojili,,, vzdy tu objavim nieco nove..... vdaka vam :))))
norafa
ja som zvykla robiť guľky,rumové,kakaové alebo kokosové, ale teraz sa mi veľmi páči Tatranken nápad