Rôzne

Odreniny

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 13. septembra 2011

Ahojte Varecháči.

Mám na Vás jednu otázku. Včera som nepríjemne spadol a odrel si
koleno. Ako by sa dala ta rana ktorá je dosť hlboká vyliečiť?


Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

matata1
Ja nedám dopustiť na čajovníkový olej - Tea Tree Oil. Má antibakteriálne aj liečivé účinky. Dostať ho v zdravotníckych potrebách alebo v lekárni. Trošku výraznejšie vonia, a je veľmi dobrý aj na popáleniny. Pri ranách je najdôležitejšie dobre vyčistiť (peroxid vodíka), aby sa Ti do rany nedostala infekcia. Štípe to ako ďas, ale je to nevyhnutné.
blackwolfer
peroxidom som si to vyčistil a ten čajovníkový olej doma máme tak vyskúšam
matata1
Vyskúšaj, ale hlavne sleduj ranu, či sa nezačína červenať okolie rany, a nezačína sa infekcia. Aj keby Ti to začalo veľmi hnisať, treba to ukázať dospelákovi. Neboj nič, zahojí sa Ti to, aj ja som pár krát rýpala kolenami zem, a raz mi v rane ostala nejaká nečistota, a zahojilo sa mi to aj s tým. Potom mi cez kožu presvitali také čierne bodky. Ale prežila som to. Držím palce, nech sa Ti to pekne zahojí. Daj vedieť, ako si dopadol.
lubjak
kup si spray, koloidne striebro,aj ked si das na ranu obvaz ,tak neprischne chrasta,aspon dcera si takto vyliecila hlboku ranu na kolene,ktora sa pokazde otvorila ,ked zacala chodit.Porad sa v lekarni.
marcy
harmanček,či repík...vyluhovaný ako čaj krásne rany zasuší a má aj antibakteriálne účinky :)
sipkovaruzenka
ahoj, ak mas 13 rokov, tvoje telo ma uzasne regeneracne schopnosti, nemusis si kupovat koloidne striebro, ranu treba poriadne vydezinfikovat najlepsie peroxidom (to si uz urobil) a ak mokva, mozes si ju zasypat zasypom na rany (napr. septonexovym, ale urcite mate nejaky aj doma), s tym cajovnikom by som bola v pripade hlbokej rany tiez opatrna, pre mna osobne je moc agresivny, ranu si nezalepuj, neobvazuj, nechaj volne dychat, tak sa ti najskor zahoji, tie vyluhovane cajiky repik a harmancek su vyborne, ale skor na dlhsie sa hojacie rany co asi nebude tvoj pripad, prajem rychle hojenie :)
nadia56
@blackwolfer , ak je rana hlboka najskor treba zajst k lekarovi a potom si vyber niektoru z tychto hore uvedenych rad-bylinkove cajiky, teatree olej, ja mam dobre skusenosti s propolisovou tinkturou-dostenes v lekarni, skore uzdravenie ti zelam :-)
ela77
Si zlatý chlapec, doma majú z teba určite radosť. Koleno už len pofúkať a bude dobre, ale bolo by dobre to natrieť teraz niečim aby to nepraskalo, koleno je stále v pohybe. Ak by si mal problém práve s tým, tak sa spýtaj v lekárni, zvyknú zarábať na ťažko sa hojace rany niečo s vazelínou, vtedy sa nič na ranu neprichytí ani obväz, tak to potom nepraská, alebo si na to skús teraz dávať pantenol. Ale sem tam ešte omyť repíkovým odvarom. Ale nie to som chcela, je to mimo témy. pozerala som tvoje recepty. Si šikulka, prezraď ako si sa dostal k vareniu????
blackwolfer
No k vareniu som sa dostal ako 7-ročný keď som cez prázdniny pomáhal každý deň s obedom a od vtedy ma to chytilo. Potom som skúšal robiť trošku aj sám ale nedopadlo to dobre potom mamka všetko ratovala. A teraz mi už dôveruje a už môžem variť a piecť bez jej pomoci. :)