Ahoj varešky ! Chcela by som vyskúšať zákusok Dunajské vlny.
Nerobila som este odpalované cesto.Pozerala som tu aj recepty, neviem si vybrať. Na čo si treba dať pozor?
Ďakujem za rady.
Ahoj varešky ! Chcela by som vyskúšať zákusok Dunajské vlny.
Nerobila som este odpalované cesto.Pozerala som tu aj recepty, neviem si vybrať. Na čo si treba dať pozor?
Ďakujem za rady.
Dakujem.
Dakujem, popozeram.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
a všetko bolo hneď inak. S cestom sa pracovalo výborne, vajcia idú ešte do teplého odpáleného cesta, vyšľahajú so v ňom jedna báseň a cesto je vlažné ešte aj vtedy, keď sa dáva na plech. Preto to ide ľahko. Na prvý raz krásne naskočili, ale z rúry som ich vybrala príliš skoro, takže spľasli. Teraz ich od momentu, keď sú už nafúknuté a majú správnu farbu, nechávam v rúre ešte 15 minút pri teplote zníženej na 120 st.C. A sú dokonalé, sa ma by som neverila, že také krásne a dobré veterníky dokážem stvoriť.
Haha, sorry. Som zaciatocnicka a nemam skusenosti. Vypotila som dva litre potu, pokym som to vysmolila. Takze ahoj varesky a vareskovia.. strucik, tvoj humor sa mi paci. Papa.
Dakujem kecupicek. Som rada, ze tolko ochotnych ludi je tu.
Dakujem, rada si dam.poradit.
Prajem všetkým Varecháčom pekné a pohodové sviatky!
Netráp sa s odpalovaným cestom, peč to, čo ti ide :-).
Skús si pozrieť recept v mojom komentári vyššie, ak sa odhodláš a skúsiš ešte raz podľa neho, určite ti to pôjde jedna báseň.
Ahoj Evi, ja som si ten recept samozrejme prečítala ( hlavne, že ho mám odložený v KK)! Zistila som najpravdepodobnejšie chyby: veľa múky na množstvo vody, t.j 300ml/250 dkg múky), vzniknutú lepanicu som miešala do studena a šľahačom pridávala vajcia. Tak to bolo v rp., možno si dám patentovať nové šusterské lepidlo . Dobrú hodinu som umývala náčinie a ďaľšiu hodinu seba. Ďakujem za radu, zdraví helica.
Majte sa pekne. Pa.
Prečo nie na papieri piecť? To sa mi zdá bezpečnejšie.
Ja mám tiež zlé skúsenosti s odp. cestom, nevládzem ho vytlačiť z toho vrecka. :-(
Boli časy, keď sa papier na pečenie nepoužíval, aj ja používam papier na pečenie, kde je to potrebné. Pozerala som iné recepty, dávajú tam podľa mňa veľa múky, dokonca polohrubej a tá napučí až je cesto veľmi husté a pri miešaní mixérom múka uvoľňuje lepok a potom sa mení na lepidlo.
Určite dodržiavaj celé postupy a suroviny, aj mála chyba môže cestu a výslednému koláčiku uškodiť.
Našla som aj video, ktoré ti určite pomôže - stačí, keď si dáš lidl cukráreň - odpaľované cesto, kde ti k tomu všetko poradia.
Jedna rada tam ale nebola a to tá, ako zistíš, že je cesto správne odpálené. Stačí, že máš na spodku hrnca biely povlak, vtedy je správne odpálené. Potom len počkaj, kedy vychladne a pridaj vajíčka. Tie pridaj až keď bude vlažné, v horúcom by sa zrazili a v príliš studenom by sa nemuseli správne zapracovať... Želám Ti veľa úspechov pri pečení a určite mi daj vedieť, ako to dopadlo :D