Ahoj varešky ! Chcela by som vyskúšať zákusok Dunajské vlny.
Nerobila som este odpalované cesto.Pozerala som tu aj recepty, neviem si vybrať. Na čo si treba dať pozor?
Ďakujem za rady.
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 627 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Dakujem.
Dakujem, popozeram.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
a všetko bolo hneď inak. S cestom sa pracovalo výborne, vajcia idú ešte do teplého odpáleného cesta, vyšľahajú so v ňom jedna báseň a cesto je vlažné ešte aj vtedy, keď sa dáva na plech. Preto to ide ľahko. Na prvý raz krásne naskočili, ale z rúry som ich vybrala príliš skoro, takže spľasli. Teraz ich od momentu, keď sú už nafúknuté a majú správnu farbu, nechávam v rúre ešte 15 minút pri teplote zníženej na 120 st.C. A sú dokonalé, sa ma by som neverila, že také krásne a dobré veterníky dokážem stvoriť.
Haha, sorry. Som zaciatocnicka a nemam skusenosti. Vypotila som dva litre potu, pokym som to vysmolila. Takze ahoj varesky a vareskovia.. strucik, tvoj humor sa mi paci. Papa.
Dakujem kecupicek. Som rada, ze tolko ochotnych ludi je tu.
Dakujem, rada si dam.poradit.
Prajem všetkým Varecháčom pekné a pohodové sviatky!
Netráp sa s odpalovaným cestom, peč to, čo ti ide :-).
Skús si pozrieť recept v mojom komentári vyššie, ak sa odhodláš a skúsiš ešte raz podľa neho, určite ti to pôjde jedna báseň.
Ahoj Evi, ja som si ten recept samozrejme prečítala ( hlavne, že ho mám odložený v KK)! Zistila som najpravdepodobnejšie chyby: veľa múky na množstvo vody, t.j 300ml/250 dkg múky), vzniknutú lepanicu som miešala do studena a šľahačom pridávala vajcia. Tak to bolo v rp., možno si dám patentovať nové šusterské lepidlo . Dobrú hodinu som umývala náčinie a ďaľšiu hodinu seba. Ďakujem za radu, zdraví helica.
Majte sa pekne. Pa.
Prečo nie na papieri piecť? To sa mi zdá bezpečnejšie.
Ja mám tiež zlé skúsenosti s odp. cestom, nevládzem ho vytlačiť z toho vrecka. :-(
Boli časy, keď sa papier na pečenie nepoužíval, aj ja používam papier na pečenie, kde je to potrebné. Pozerala som iné recepty, dávajú tam podľa mňa veľa múky, dokonca polohrubej a tá napučí až je cesto veľmi husté a pri miešaní mixérom múka uvoľňuje lepok a potom sa mení na lepidlo.
Určite dodržiavaj celé postupy a suroviny, aj mála chyba môže cestu a výslednému koláčiku uškodiť.
Našla som aj video, ktoré ti určite pomôže - stačí, keď si dáš lidl cukráreň - odpaľované cesto, kde ti k tomu všetko poradia.
Jedna rada tam ale nebola a to tá, ako zistíš, že je cesto správne odpálené. Stačí, že máš na spodku hrnca biely povlak, vtedy je správne odpálené. Potom len počkaj, kedy vychladne a pridaj vajíčka. Tie pridaj až keď bude vlažné, v horúcom by sa zrazili a v príliš studenom by sa nemuseli správne zapracovať... Želám Ti veľa úspechov pri pečení a určite mi daj vedieť, ako to dopadlo :D