Ahoj varešky ! Chcela by som vyskúšať zákusok Dunajské vlny.
Nerobila som este odpalované cesto.Pozerala som tu aj recepty, neviem si vybrať. Na čo si treba dať pozor?
Ďakujem za rady.
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 251 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
Dakujem.
Dakujem, popozeram.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
a všetko bolo hneď inak. S cestom sa pracovalo výborne, vajcia idú ešte do teplého odpáleného cesta, vyšľahajú so v ňom jedna báseň a cesto je vlažné ešte aj vtedy, keď sa dáva na plech. Preto to ide ľahko. Na prvý raz krásne naskočili, ale z rúry som ich vybrala príliš skoro, takže spľasli. Teraz ich od momentu, keď sú už nafúknuté a majú správnu farbu, nechávam v rúre ešte 15 minút pri teplote zníženej na 120 st.C. A sú dokonalé, sa ma by som neverila, že také krásne a dobré veterníky dokážem stvoriť.
Haha, sorry. Som zaciatocnicka a nemam skusenosti. Vypotila som dva litre potu, pokym som to vysmolila. Takze ahoj varesky a vareskovia.. strucik, tvoj humor sa mi paci. Papa.
Dakujem kecupicek. Som rada, ze tolko ochotnych ludi je tu.
Dakujem, rada si dam.poradit.
Prajem všetkým Varecháčom pekné a pohodové sviatky!
Netráp sa s odpalovaným cestom, peč to, čo ti ide :-).
Skús si pozrieť recept v mojom komentári vyššie, ak sa odhodláš a skúsiš ešte raz podľa neho, určite ti to pôjde jedna báseň.
Ahoj Evi, ja som si ten recept samozrejme prečítala ( hlavne, že ho mám odložený v KK)! Zistila som najpravdepodobnejšie chyby: veľa múky na množstvo vody, t.j 300ml/250 dkg múky), vzniknutú lepanicu som miešala do studena a šľahačom pridávala vajcia. Tak to bolo v rp., možno si dám patentovať nové šusterské lepidlo . Dobrú hodinu som umývala náčinie a ďaľšiu hodinu seba. Ďakujem za radu, zdraví helica.
Majte sa pekne. Pa.
Prečo nie na papieri piecť? To sa mi zdá bezpečnejšie.
Ja mám tiež zlé skúsenosti s odp. cestom, nevládzem ho vytlačiť z toho vrecka. :-(
Boli časy, keď sa papier na pečenie nepoužíval, aj ja používam papier na pečenie, kde je to potrebné. Pozerala som iné recepty, dávajú tam podľa mňa veľa múky, dokonca polohrubej a tá napučí až je cesto veľmi husté a pri miešaní mixérom múka uvoľňuje lepok a potom sa mení na lepidlo.
Určite dodržiavaj celé postupy a suroviny, aj mála chyba môže cestu a výslednému koláčiku uškodiť.
Našla som aj video, ktoré ti určite pomôže - stačí, keď si dáš lidl cukráreň - odpaľované cesto, kde ti k tomu všetko poradia.
Jedna rada tam ale nebola a to tá, ako zistíš, že je cesto správne odpálené. Stačí, že máš na spodku hrnca biely povlak, vtedy je správne odpálené. Potom len počkaj, kedy vychladne a pridaj vajíčka. Tie pridaj až keď bude vlažné, v horúcom by sa zrazili a v príliš studenom by sa nemuseli správne zapracovať... Želám Ti veľa úspechov pri pečení a určite mi daj vedieť, ako to dopadlo :D