Varenie

Odlupujúca sa strúhanka (obal) na rezňoch

lakey5 - fotkalakey5, 22. augusta 2021

U nás sa robia často rezne ...aj 4-krát za týždeň. Nie však z bravčoviny, ale z kuracích pŕs. Vždy iná príloha, častejšie iba šalát k nim. Stalo sa mi, že som ich už obalil v trojobale a musel som náhle odísť. Dal som obalené rezne do chladničky a šiel som. Keď som sa vrátil po 5 hodinách, vysmažil som ich. Obal na rezňoch držal, ako pribitý. Myslel som, že to bola náhoda, ale postup som aj tak zopakoval. Priezle držali. Odvtedy sa už nikdy neodlupovali. Máte aj vy nejaký fígeľ na to?

Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Mňa učila varit' moja babka, a že bola dobrá kuchárka , tak to mám od nej. Rezne naklepem , ak nezabudnem, tak posolím, pripravím si z vajec , múky, soli a podla potreby mlieka tak akurátnu kašu, vložím do nej všetky rezne. Ak to ide, tak ich premiešam ,ak nie , tak skladám aby boli všetky namočené. Potom už len obalím v strúhanke a smažím. Zatial vždy bez opadania obalu. Kedysi som počula názor jedného kuchára, ktorý sa k takémuto sposobu obalovania vyjadril tak, že je to hriech a nesprávne. Vraj ten správny postup je: múka vajce strúhanka , každé zvlášt'. No komu ako sa páči.Ja som už niekolko rokov, dá sa povedat' desat'ročí spokojná s mojim sposobom. Aj ked' si obalím rezne dopredu,(pár hodín) tak tiež držia, len nesmú byt' naskladané na seba aby nenavlhli (preložit' papierom) . Potom stačí pretiahnut¨ich strúhankou, aby nešli do tuku mokré.
1x zolik
zolik
@tomeska (28.8.2021 00:10)
Presne takto robim uz poslednych x rokov. Urobim si cesticko ako pises ( tzv. francuzske, s mliekom, alebo pivom, vinom, hustejsie a hned vyprazam ak chcem tzv francuzske rezne) ak nie, obalim ich este v struhanke a vyprazam.Potom su uz Klassiker. V cesticku mozu byt nalozene aj 24 hodin, potom do struhanky a hned na panvicu.

lakey5
@tomeska (28.8.2021 00:10)

Žiadny hriech ale múdrosť starých materí. Nič k čomu sa staviame fanaticky nie je dobré. Ďakujem vám pekne za príspevok.