Rôzne

Obvinenie z napádania

eviana - fotkaeviana, 29. decembra 2014

Po dlhej dobe idem pozrieť na varechu a nemilo ma prekvapilo ako ma tu - síce nemenovane - ale jasne @pusta obviňuje z napádania...
Preto Vás všetkých varecháčov týmto žiadam, ba prosím, aby ste mi objasnili ako a čím som tu niekoho napádala...
O jej konšpiračných teóriách - ohľadom - citujem:
"odvtedy beží napádanie jej ostatnými dobrými kamarátmi húfne, nemusím ich menovať ani tebe, všetky cesty sa zbiehajú do Žiliny a medzi priateľmi dotyčnej osoby :-)))))"
@pusta , takmer rok som sa k tebe nevyjadrovala, nevšímala si teba ani tvoje recepty, neriešila tvoje excesy a klamstvá... a veľmi dobre vieš, že by som mohla, informácií mám dosť, ale je to pod moju úroveň.
Nechápem ťa, čo ťa stále núti - ako psa - motať sa v kruhu za svojim chvostom. Máš pocit, že som ti nejak ublížila?
Pretože koľko som mohla, vládala a vedela som ti pomáhala, kým som neprišla na to aká v skutočnosti si.
Sklamala si ma, ako človek, veľmi... a aj po tej dobe, ktorá prešla odvtedy, čo s tebou nie som v kontakte - osobnom, telefonickom, ani varechovom - vidím, že sa u teba nič nezmenilo.
A je mi z teba naozaj veľmi smutno.
Takže ťa poprosím ešte raz - nijakým spôsobom si ma neber do úst, nepoužívaj ma ako prostriedok na rozdúchavanie emócií a zloby. A daj pokoj aj ľuďom, ktorých si vážim. Pre mňa totiž priateľstvo zjavne znamená niečo iné ako pre teba. Pre mňa je priateľstvo posvätné.
Pokoj domu tomuto.

@zareaguj


Diskusia k téme

vybusna
@eviana je mi velmi luto, co sa Ti stalo a presne viem ako si sa citila vtedy a presne viem, ako sa citis aj po roku....a budes sa takto citit aj po niekolkych rokoch. Ked citam o menovanej pani, tak aj po niekolkorocnom odstupe , mi navrie v krku hrca a nemozem sa stale z toho spamatat. Ja som sa v zivote nestretla s takou podlostou, ako sa zachovala ona voci mne a neviem ci vobec na to dokazem zabudnut do konca zivota. Varovala som vtedy komunitu varechy a nikto mi neveril. Je mi to vsetko velmi luto, ze si sa musela takto velmi popalit a je mi velmi luto, ze sa popali este strasne vela ludi.
iva2111
@eviana , totéž, co vybusna.
Já se z reakce téhle paní neotřepala dodnes a ačkoliv se její osoby snažím nedotýkat, a jen vzácně napíšu připomínku k receptu, dočitám se hned vzápětí o sobě lži, vycucané z prstu.
Kašli na ni. Říká se, že čím víc se snažíš otřít botu od houna, do kterého jsi šlápla, tím víc to smrdí.
Tady by pomohla jen důsledná ignorace.
eviana
@skillet , múdro veru píšeš... v mojej rodine máme obľúbenú "průpovídku": "Urob opici dobre, oserie ti plot" ;) Veru niečo na tom bude. Uisťujem Ťa, že napriek tomu, že mi jej slová dnes mierne zdvihli tlak, neuviazla som v drápoch supa, ja som sa posunula ďalej, jej slová ani činy mi už neubližujú. Tu na vareche síce ešte funkcia "ignore" nefunguje, ale mne sa už dosť dlhú dobu celkom darí si ju na ňu aplikovať... a mienim v tom naďalej pokračovať, ak teda @pusta bude akceptovať moju dnešnú prosbu smerovanú k nej a taktiež si ma dá do absolútneho "ignore".
eviana
@vybusna , nechcem a nebudem sa už viac kvôli nej cítiť zle. Stačilo.
A dúfam, že sa to raz aj Tebe podarí. Hocikedy som Ti k dispozícii v TS alebo na maile - v profile uvedenom.
@radox1 , ale toto snáď nie je výčitka smerom ku mne, snáď to nebolo oné "napádanie" z mojej strany ;)
@iva2111 , pravdu máš, ignorancia je presne to, čo jediné v tomto prípade funguje. Rovnako máš pravdu aj v prípade podobenstva o topánke a "onoooom" ;) Tiež som v TS hocikedy budeš chcieť, prípadne mailovú adresu mám v profile.
@feromon , tu môžeš písať čo a koľko chceš, ja určite nič mazať ani cenzurovať inak nebudem.
@pacinka , slzy kvôli @puste ? Až tak? Prečo? Som v TS, alebo na maile. Pokojne napíš ak budeš chcieť.
havino
som na vareche vo februári bude 5 rokov a 5 rokov je 5 rokov, ked je tu človek okrem dovoleniek a chorob, či iných povinnosti skoro denne, kde s kým sa už poznáme, alebo spoznali sme sa, viem nejako spoznať človeka podľa písma, reči písma, je mi ten, či onen blízky. Tiež som túto pani zastala, nie raz, aj som jej nie raz a nie len ja, ale aj iné slušné varecháčky, chcela pomôcť, ignoruj, nehádaj sa, chápala som to ako jej tvrdohlavú povahu, čo má, aj si dala povedať, aj nám varecháčkam sľubovala, ( nejdem ich zatial menovať), že sa bude držať, no ale ked sa už ja a iné jej chápajúce varecháčky jej snažili verejne, na skle dohovoriť, bez prezradenia, že dohováranie bolo aj súkromne, tak útok, útok na naše osoby, že ju chceme vychovávať, ved áno najlepšia obrana je útok a to jej ide. Kto do nej kameňom, ona rovno skalu do hlavy. Tak sme viaceré pochopili, že nemá význam, jej radiť, aby nedostala ban, aby bola ako kedysi po bane, aby ignorovala podpichnutia, alebo kritickejšie komentáre, pretože v receptoch už zachádzala a zachádza čím dalej do väčších a väčších klamstiev a podvodov. Ty @eviana si bola jednou z jej obeti, zle sa mi na to pozeralo, zle sa mi to počúvalo, tá pomoc pre ňu z Tvojej strany, ale chápala som, snažila som sa. Vedela som, že až také chudiatko to nie je, ako líčila Tebe, s porovnaním, ako sa prezentuje na vareche, cítila som to. Je to za Tebou, život máš pred sebou, len je potrebné zabrániť tejto osobe klamať varecháčov nadalej. Takúto klamárku si ja nepamätám za tých celých 5 rokov. Mala ban a napiek tomu je na koni a hrdo sa vysmeje varecháčom, že im vadí a žerie nervy,závidia jej, že ona varí z panenky. Prosím ešte raz všetkých, obmedzte chválenie pani pusty, ubližujete jej tým a presviedčate ju o jej dokonalosti a tým pádom bude len a len viac klamať a znepríjemňnovať celodenný súhrn na vareche, jej chválospevmi a opakovaním komentárov, kto jej čo napísal. Robí to vedome, to sa mne osobne priznala, aby varecháčov šlak triafal.
evusik
viem presne o čom tu všetci píšete...
@eviana viem presne aký je to pocit keď si povieš, že si nebudeš všímať a zabudneš... nikdy nezabudneš a pocit horkosti v ústach ti zostane ešte veľmi dlho... tiež si nevšímam, nepíšem komentáre aj keď ma dvíha zo stoličky z tých jej bludov čo tu vypisuje... najviac mi je ľúto ľudí ktorí jej naleteli a bojím sa, že ešte mnohí naletia...
mňa tu tiež niektorí častovali dosť nepekne lebo nepoznali @pustu a mysleli si, že tej osobe ubližujem, bola som ticho, myslela som si, že veď nato prídu a aj prišli... ale iba jeden z nich sa mi ospravedlnil... no nič, stalo sa, len mi je z toho stále smutno na duši...
neviem či pomôže ignorácia, tu asi pomôže len vylúčenie pusty z Varechy ale to by musela rázne zakročiť @redakcia a neviem či v niečo také môžeme dúfať... ale bol by to úžasný darček do Nového roku :-)
zolik
Tiez som sa o sebe dozvedela veci o ktorych som ani ja sama nemala ani tusenie. Zavadza, prekruca dokonca aj historicky zname skutocnosti. Ale co mna najviac udivuje, ze @redakcia osocovanie, napadanie a urazky z jej strany toleruje. Dokonca upozornuje inych uzivatelov tejto stranky aby sa stranili osobnych komentarov na Pustinu adresu a ich "akoze nevhodne komentare" vymazava. Pritom tato osoba tu ma x nikov (taky svoj fiktivny sukromny Fanclub) pod ktorymi ked diskusia ustane si sama sebe nahrava. Ked je tato Pusta pre Varechu tak dolezita, tak nech jej redakcia zriadi spoplatnenu podstranku Pusta.sk
mijaita
Nez jsem zacala chodit na Varechu vic, vedela jsem ze nejaka pani dela strasne veci a dusno na toprecepty.cz . Nahodou jsem na to prisla sama tak jsem jen zirala a cetla. Take jim tam pripravila hnusne chvilky. nekolik lidí se kvuli ni rozprchlo na ruzne weby. Jenze "topkam" slo víc o to, aby tam byl klid, aby lide neodchazeli, tak ta "dáma" dostala ban. A to takovy, ze si neskrtne. A tak se prestehovala na Varechu. Take toho o ni vim dost, i kdyz me samotnou jen upozornila po par komentarich @mesiarovi , abych se nevtírala do prizne jejiho pritele. Ovsem to jsem se smala nahlas. A jeste me sprdla v TS za to, ze jsem nekomu rekla, ze ma hezci fotky nez ona. Vim, ze to neni hodny clovek, je opravdu zla, podle me je nemocna, udela vsechno aby budila pozornost a tady ma na ruzich ustlano. To je presne co ji bavi a webu zvysuje klikanost. O banu si muzeme nechat jenom zdat. Spis odejdou mnohe varechacky nez ona bude bude mit zakaz. Je to smutne.
feromon
@kuchticka keby majitelom zalezalo viac na pohode na webe a spokojnosti vacsiny uzivatelov nez na peniazoch, davno by tu osobu obmedzili, moznosti na to maju. Toto nie je demokraticke, pretoze jej prava tu daleko presahuju prava valnej vacsiny ostatnych. Ona si tu moze robit co len chce. Vsetko povolene a tolerovane. Hanba.
vybusna
@morenajea ....s prepacenim, viete o tom velke makove nic (netusite, ake mate stastie) a to jedine ospravedlnuje to Vase prazdne bla bla bla. V zivote som nezalovala adminovi , neziadala ziadne kroky voci onej panej a nesledujem jej recepty. Vyprosim si od Vas prirovnanie k soplavemu decku a ukazte mi konkretne, kde pise eviana, zeby tuto pani, o ktorej je rec, neignoruje a chodi zalovat adminovi.
tatranocka
@eviana tiež som z tábora my-oni kvôli konštruktívnej kritike.Mám to šťastie,že som pochopila zavčasu a tým pádom to nemá dosah na moje duševné zdravie.Varecha by mala mať v v úvode upozornenie:nevhodné pre slabšie povahy...a pre slušných ľudí.Mnoho mojich virtuálnych priateliek odišlo z varechy a to dávali recepty,ktoré mali úroveň,práve kvôli tomu,že admin nezvláda svoju pozíciu a umožňuje urážať členov.Je len prirodzené,že sa brániš,ani ja nepatrím k tým,čo sú "splachovací ".Na ťahu sú admini,aj keď som tu nedávno zachytila,že sa na tom bavia,mali by túto svoju zábavu ukončiť a vrátiť stránku medzi solídne,kde intrigánstvo nemá miesto.
morenajea
Niet sa čo čudovať, že je na Vareche dusná atmosféra. Keby sa všetci upokojili a sústredili sa iba na recepty, to by bolo na svete krásne :)
V komentároch ma zaujímajú iba recenzie od ľudí, ktorý daný recept odskúšali. Nie nejaké žabo-myšie vojny, ktoré sa neoplatí ani čítať. Je to stránka o varení - prídem sem, vyberiem si recept, skontrolujem či je odskúšaný a aké sú naň ohlasy, uvarím ho a napíšem ako sa vydaril. Toto je podľa mňa pravá pomoc pre začínajúcich kuchárov a to čo ľudia na stránke zameranej na varenie majú riešiť.
mata3636
@morenajea - neviem, neviem, či by si bola až tak nad vecou, ak by ťa niekto pourážal, vysmieval sa z teba, z tvojej choroby, vyťahoval tu súkromné veci. asi bude niečo "zhnité v kráľovstve dánskom", ak všetky zvady sú len pod rcp od pusty. prečo by sme mali ignorovať? toto nie je súkromná stránka istej osoby. každým receptom sa situácia vyhrocuje. a admini sú tu na to, aby to riešili. aspoň si myslím. ako napísala @mijaita - urobiť poriadok ako na topreceptoch, len to zaberie. lenže, redakcia sa k tomu nejako nemá. lebo keby hej, spravila by to už dávno. nakoniec bude každý normálny ignorovať a ostane tu len pusta, pusta1, ..., jej falošné nicky a podlizovači. denne 10 receptov od pusty, 100 komentárov pod nimi, to bude "zábava". redakcia, čo vy na to?
marianne
ja som si napriklad vsimla,ze take to diskusie su velmi IN na Vareche specialne v obdobiach Velkej noci, Vianoc.. (teda nieze by aj bezny rok nebol na dobry cvok haus),...veru @tatranocka pravdu Ty mas,to dusevne zdravie...ludia ved si nekazte predsilvestovku naladu..to sa tu chcete takto obhadzovat az do Noveho roku,aby ste z cviku nevysli...? ved si dajte nejaky break time preboha ziveho aspon na chvilu.
morenajea
@tatranocka nepriala by som ti zažiť veci, ktoré som zažila ja. Viem čo je bezmocnosť, choroba, strach aj čakanie na smrť tých najbližších. A práve preto dokážem rozoznať skutočný problém od podobných malicherností. Nechcem nikoho urážať a ani do seba si rýpať nenechám. Toto je môj posledný komentár v rámci diskusií na Vareche. Odteraz sa budem vyjadrovať už iba v rámci hodnotenia konkrétneho receptu, aby som aspoň trochu pomohla menej skúseným kuchtíkom. Vážení varecháči, tešilo ma a dovidenia...
marianne
Tak rieste..,len si dajte pozor az sa v tom bahne neutopite..Je to tu nahnute uz dost dlhy cas,tento web tu uz aj skoda otvarat,keby tu nebol clovek uz tak dlho a nestravil tu aj kopec casu aj pridavanim receptov a nemal tu este par skalnych,tak to tu stoji za fajku dymu uz davno.
Aj napriek tomu vam prajem prijemneho Silvestra a vykrocenie v Novom roku 2015 tou spravnou nohou . A budte sa seba dobri:-)

Vsetkym este predsa len poprajem prijemneho silvestra a krasny novy rok
eviana
@marianne , trošku ma hádam poznáš a vieš, že tieto žabo-myšie vojny neznášam a nevyhľadávam... Píšeš "dajte si break" ... naposledy som puste komentovala asi jahodovú tortu 11.5.2014. (asi som uviedla preto, že si nevediem presné štatistiky, ale mám pocit, že tu to celé u mňa skončilo) Nebol to dostatočne dlhý break? Či mám ticho prejsť to, že ma napriek môjmu mlčaniu a ignorovaniu zasa vyťahuje aby rozdúchala staré "hriechy"? Že tu uráža Táničku, ktorú si vážim, ktorá nikdy nevyhľadávala konflikty, naopak vždy sa im múdro a prezieravo vyhýba...
Sama dobre vieš, že niekedy to nejde... tiež si si tým už prešla a to si nikdy nebola terčom týchto tupých útokov priamo Ty.
To, že som toto tu včera napísala bolo presne za účelom, aby mi už konečne naozaj dala pokoj. Na varechu chodím minimálne a keď tak naozaj len veľmi opatrne nakúkam práve zo strachu aké bahno sa zasa na mňa vyvalí. Pretože utopiť sa v ňom naozaj nechcem.
Varecha by naozaj mala byť o varení, zrejme by bolo ideálne tu možnosť komentárov v tomto rozsahu úplne stopnúť. Nechať len možnosť "like" "dislike", prípadne možnosť pridať vlastnú fotku vyskúšaného receptu a číselné hodnotenie, prípadne hviezdičkovanie po vyskúšaní.
Ale to je opäť len utópia... Rovnako ako naše predstavy o pokojnej harmonickej a priateľskej Vareche.
Aj keď viem, že väčšina z nás si ju takú mať želá.
evusik
@morenajea píšeš, že Varecha je len o varení - uvaríš, napíšeš komentár a tým to pre teba hasne... s týmto nemôžem súhlasiť, pretože si veľmi dobre pamätám časy keď sa tu živo diskutovalo o všetkom možnom a práve pre tú komunitu ktorá sa tu zišla bola Varecha vynímočná... a to ma prosím neobviňujte zo staromilstva, z mojej strany je to len ľútosť za tým pekným čo tu bolo a verím, že nebyť @pusty tak je to tu stále fajn... dobré recepty, nezištné rady aj kopec srandy a sem tam aj nejaké hádky ale nie hrubé urážky... skrátka taká babská stránka :-)
každý z nás zažil v živote dobré aj zlé ale v reály sa môžeš brániť ak ti niekto ubližuje... tu ti zostane len bezmocnosť a sklamanie...
ja @pustu ignorujem tiež už veľmi dlho ale je mi ľúto tých ktorí jej zas a znova naletia a ona len nato čaká a smeje sa do dlaní... je to zlá a zákerná osoba...
a ak sa na tejto situácii @redakcia baví tak som zhrozená!!!
marianne
no @evicka moja zlata co Ti na to odpisat...mne je to velmi luto,ze to zeniete do takychto extremov. A ja nedrzim stranu nikomu,este to by mi tak chybalo.Mam svojich starosti dost. A vies preco to je? pretoze keby ste chodili a varechu varit a nie intrigovat vyzeralo by to tu ako na webe o vareni a nie ako na webe intrigovani.
Lebo to sa neda necitat: uzatvarate priatelstva mimo varechy,co je v poriadku,len vies... treba vediet s kym. Potom sa pohadate a tu uz nastava faza,kde to prestava byt zabavne.Docita sa tu clovek take telenovely,ze toto hodit na papier...tak burlive vino moze ist do...
Ak ste sa pohadali v sukromi,rieste to v sukromi alebo v TS. Z nejakeho dovodu si naozaj myslite,ze to zaujima vsetkych clenov varechy. Ja som na Vareche uz tiez nejaky ten piatok a stretla som sa osobne len s jednou varechackou a len raz a bolo to prijemne stretnutie. Cely zivot robim s ludmi a myslim,ze mam aky-taky odhat,kto je zlucitelny s mojou naturou a kto nie a na zaklade toho uzatvaram priatelstva. Aj ja som sa popalila a nie raz,ale nikdy som to verejne nerozpitvavala. Ved to je hrozne co sa tu uz da vsetko docitat.
Ale v jednom vam dam za pravdu,ze hlavnym vinnikom su admini.Lebo normalny web by toto nedopustil. Vsade sa posekaju raz za cas,ale to to uz presiahlo slusnu uroven davno. Tu trbalo klepnut po prstoch uz davno,ale mozno ze to tak vyhovuje...len za aku cenu.
marianne
opr:odhad.. pisem jak tatar uz ....bolo mi to treba tu otvarat,no kaslem ja na celu varechu
vybusna
@marianne takze podla Vasich slov, je absolutne spravne pod receptom....podotykam, ktorymkolvek receptom........napisat, ze maso na fote nie je medium, ale surove. Ze postupy, ktore sa v rcp uvadzaju, nie su spravne a podobne?
gubics
Prečítala som si všetky komentáre, a som zhrozená, že sa nechávate urážať. Už k tejto téme som dávnejšie napísala, že tú dotyčnú pani treba ignorovať, ale napriek ignorácii si prečítate čo napísala, a potom sa urážate, a tým jej naženiete vodu na jej mlyn, s ktorým Vás chce rozdrviť. Redakcia a admin by jej mohli zakázať prístup na Varechu len vtedy, keby ona pourážala ich, ale sprostá nie je a to neurobí, podpichuje a uráža každého, kto sa opováži napísať čo len jedno kritické slovo na je DOKONALÝ výtvor.
Mám ešte jeden návrh, keby bol medzi vami nejaký šikovný muž alebo žena,ktorý by dokázal vytvoriť webovú stránku napr. pod názvom "VAREŠKA" (je potrebné zistiť či ten názov ešte nie je obsadený), potom by všetci slušní varecháči a varecháčky mohli prejsť na tú web.stránku. Ja síce času mám dosť, ale nie som odborník na počítače, len ako samouk sam sa naučila narábať s počítačom , tak to nedokážem. Existujú ale web stránky, ktoré si môžete osvojiť (možno len používať )zadarmo.,ktoré nie sú spoplatnené.(neviem na akom princípe fungujú, ale sú). Takže by ste sa tu mohli spolu pekne dohodnúť,kto tú web stránku bude "komandovať", a nebudete musieť tam "pustiť" urážajúce diskúsne príspevky.Potom nech je redakcii Varechy ľúto, že kvôli jednej prispievajúcej, ktorej sa nechcela vzdať stratí všetky ostatné varecháčky. Odborníci ktorí sa v tom vyznáte, napíšte, či je tento návrh zrealizovateľný.
eviana
Ešte aj tu vložím komentár, ktorý som dala v diskusii "Prečo bola zrušená..." - aby časom sa nestratili súvislosti. Ospravedlňujem sa za duplicitu, ale aj sem by odo mňa bolo fér napísať prečo som vôbec túto diskusiu založila:
@redakcia , ďakujem za sprístupnenie - stále ešte netuším z akých dôvodov skrytej diskusie. Ja len toľko, mne nešlo o nič viac ako o to vedieť či niekto z varecháčov má zo mňa pocit, že tu chodím ľudí napádať - pretože z toho mňa i Táničku obvinila (a dokonca nejakú pomyselnú "skupinku") 29.12. v komentári o 17:28 k jej receptu na Medailónky z bravčovej panenky vo vínovo-horčicovo-smotanovej omáčke.
Chcela som len poukázať na to, že napriek tomu, že sem naozaj posledného polroka chodím sporadicky a opatrne, neprestala som byť záujmovou osobou a vďačným objektom @pusty za účelom rozdúchavania konfliktov - pretože je presvedčená o tom, že už na ňu nijako reagovať nebudem... Doteraz som tak fungovala, ale včera mi to jednoducho nedalo a myslím, že mám tiež právo brániť sa.
A myslite si o mne kto chce čo chce, ale odmietam byť šašom, za ktorého povrázky ťahá niekto iný. Mám rada čisté vzťahy, čistý stôl... a o nič viac ani menej mi nešlo ani v tejto diskusii. A už vôbec nie o prepieranie nejakých súkromných záležitostí. Konflikt medzi mnou a pustou vznikol kvôli receptu na jej jahodovú tortu, šlo výhradne o recept ako taký... A odvtedy som sa už k žiadnemu jej receptu nevyjadrila... práve Vami deklarovanú ignoranciu som celý ten čas na ňu úspešne aplikovala a mienim v tom naďalej pokračovať.
Len toto som jednoducho musela zo seba dostať, bo by mi vyvalilo bok. Ak som tým niekomu pokazila náladu predsilvestrovskú, mrzí ma to.
eviana
...a už @pustu viac riešiť nebudem... prajem Vám všetkým príjemné silvestrovanie a lúčenie sa s rokom, ktorému sa kráti dych... nech Vám rok, ktorý o pár hodín príde, prinesie všetko to, čo od neho očakávate a nech si to všetko v zdraví spolu so svojimi milovanými užijete :)
evanaaa
Ja už len dodám - ....bez jednej lastovičky jar (aj leto.....) bude.
Tiež Vám všetkým želám veselé a príjemné prežitie prechodu starého roka do nového a v tom novom roku 2015 hlavne veľa zdravia a hlavne porozumenia, radosti zo všedných dní a vecí a tiež, aby sa Varecha, napriek všetkému zlému zachovala aj naďalej. Veď tu je aj veľa dobrých a príjemných ľudí, treba myslieť kladne, potom zlo nebude mať šancu. A všetko najlepšie v Novom roku a viac porozumenia a zdokonaľovania Varechy prajem aj redakcii, a tiež pracovných ako aj osobných úspechov!
zolik
@mijaita , ja som to s tymi "alpinistami" vobec nepochopila. Vysvetlis mi, prosim? Nech neidem ako hovori @rea1 do Noveho roku nevedoma. Diky
ziegelfeld1968
Na túto webovú stránku by sa hodila parafráza názvu filmu"Vtedy na Západe" na "Vtedy na Vareche" pokiaľ sa tu neobjavila geniálna kuchárka pani Pusta. Dovtedy to bola najlepšia slovenská gastronomická webová stránka na ktorej boli uverejňované recepty kuchárov-amatérov ktorí sa chceli podeliť o svoje kulinárske vedomosti ďaľším im podobným. Príchodom tejto pani Pusty sa táto stránka zmenila na hniezdo nevraživosti, nenávisti a žabo-myších vojen ktoré dotyčná pani svojimi neadekvátnymi reakciami na často oprávnenú kritiku jej receptov vyvoláva a ktoré jej redakcia permanentne toleruje pričom jej oponentov bez výstrahy zablokuje k prístupu na stránku. Aj ja som bol jeden z tých čo podľahli "čaru" tejto pani. Vystupoval som pod iným nickom. Bol som dokonca obvinený jednou diskutujúcou, že pani Pusta je moja vyvolená. Mne bola sympatická zo začiatku svojim chválospevom na jej recepty a hlavne tým, že sme vyrastali v jednej bratislavskej štvrti a mali sme známeho môjho priateľa z detstva a keď zistila že som fanúšikom Slovana, pochválila sa mi, že jej otec hrával za Slovan a bol reprezentantom ČSR. Keďže poznám históriu Slovana a celého československého futbalu, do úvahy mi pripadali určité mená, ktoré ona vylúčila, že to nie je ani jeden z nich a že z pochopiteľných dôvodov mi nepovie kto to bol. Potom aké mám s ňou osobné skúsenosti a potom, čo som si dnes o nej prečítal, je mi jasné, že klamala. Vďaka mojej intuícii som vycítil, že to je zlá žena, potom ako ma dokázala kvôli banálnej poznámke na Vareche , sprdnúť pod čiernu zem. Ja ju osobne nepoznám, neviem ako sa menujem, nemám ani záujem vedieť nič bližšieho o nej, ale podľa toho čo tu píšu viacerí a podľa jej zlostných reakcií, je to veľmi zlý človek a myslím si že psychicky narušená osoba. Takých ľudí nemám rád, otvorene som ju skritizoval na tejto stránke za čo mi redakcia zablokovala prístup na stránku. Že pozdravujem slečnu Andrejku, ona už bude vedieť o čo kráča. Zapovedal som sa že v živote sa už nezapojím do diskusie na tejto stránke , aby ma znovu nescenzúrovali, lebo fakt niektoré recepty sú tu dobré. Ale dnes mi to nedalo, aby som sa po prečítaní príspevkov: eviana, mijata, havino, kuchtička, pacinka a ďaľších nepripojil k protestu proti účasti tejto pani Pusty na webovej stránke Varecha. Pani Pusta, toto ak budete čítať nie je žiaden "žilinský" komplot, ale skutočnosť, že normálni užívatelia tejto stránky a nie vaši pochlebovači ala ferikém drágam Sracz alebo Mäsiar, Vás už majú plné zuby. A na záver ešte pár slov k redakcii. X-krát som vás upozorňoval na nevhodné reakcie pani Pusty na kritiku jej receptov od diskutujúcich. Vám nevadili ani také arogantné odpovede ako keď jednej pani odpísala, že jej môže vyliezť na hrb, ktorý nemá. To nebolo porušenie kódexu diskutujúceho? To že táto stránka sa zmenila na stránku plnej nevraživosti, urážok a nenávisti je vizitka vašej redakcii. Je to buď neschopnosť alebo zámer úmyselne podporovať takéto žabo-myšie vojny, hádky a popritom sa na tom zabávať. Že vedenie redakcie nie je schopné reagovať na požiadavky užívateľov stránky, ktorí požadujú riešenie spornej osoby, ktorá tu už dlhú dobu permanentne vyvoláva problémy, svedčí aj dnešné"blahosklonné" uvoľnenie diskusnej stránky.Konali ste asi v tom duchu: psy nech štekajú, karavána ide ďaľej a môžete sa aj ........ Na záver napíšem len toľko. Už som mal skutočne plné zuby týchto neustálych sporov s Pustou a ignoráciou jej správania. Porušil som svoj sľub, že sa už nebudem v kauze Pusta angažovať, len mi to nedalo. Viem že redakcii sa môj príspevok nebude páčiť, ale upozorňujem vás a hlavne slečnu Andrejku, že mám stiahnuté všetky diskusné príspevky diskutujúcich k pani Puste a ak môj príspevok bude zmazaný alebo mi opätovne bude zablokovaný prístup, tak osobne sa postarám o to aby sa tieto materiály dostali k najvyššiemu vedeniu spoločnosti PEREX s poukázaním nato ako na tejto stránke redakcia bráni občanom k vyjadreniu slobodného názoru občana.
zolik
@margaretka28 , vdaka. Ja som len nepochopila suvislost medzi horolezcami a ferikam dragam. Ved ti ziju prevazne na Dolnej zemi a tam niesu ani kopceky. Alebo uz su? ;-)
ziegelfeld1968
@mariamka
Si na veľkom omyle. Nikdy v živote som sa nikomu nepochleboval a preto som nikdy nebol a ani nebudem p.P. Ak nastane doba, že to bude potrebné, tak sa Ti predstavím pod svojim bývalým nickom a budeš príjemné prekvapená. P. Pusta to dostávala odo mňa natvrdo, za to sa mi pani Andrejka z redakcie odvďačila. A tie Pustine memoáre si zachovaj, možná sa nám zídu.
feromon
@ziegelfeld1968 - zialbohu majitela zrejme zaujima hlavne navstevnost stranok, cim viac ludi klikne, tym pro nej lepsie. Tym padom je mu docela fuk spravanie jednej dusevne chorej osoby, pretoze mu dviha body a o to mu ide. Spokojnost lebo nespokojnost vacsiny je mu fuk. Hlavne, ze mu to sype.
Vazne, pridte na Toprecepty.sk, tam s pustou urobili kratky proces. Je tam bez nej uz roky bozsky klud :D
ziegelfeld1968
@feromon
Prosím Ťa uveď ma a zrejme aj dosť iných "nevedomcov" do obrazu. Ako to funguje? Kto majiteľovi web-stránky zaplatí za to že my blbci tu klikáme na jeho webovú stránku.? Pokiaľ by tu bola nejaká reklama ako je na iných stránkach, tak by som tomu rozumel, al etu nie je nič takého. Bol by som rád keby si ma dal do obrazu. Ďakujem
marcel83
@zolik Alpinista - Horolezec - ze sa splhaju niekam pani @P. Aspon tak som to pochopil ja :)

@feromon , @ziegelfeld1968 - ked som mal ja aferu prvy BAN a obhajoval som si to mailami u pana Abbafyho, preposlal som kopiu aj na jeho nadriadeneho.... Od sefa p. Abbafyho mi prisiel mail v zneni: "???". Takze asi tak ich to trapi, co sa tu "dole" deje....

PS: Kapustnicu novorocnu uz varite? Ja hej :P
marcel83
@ziegelfeld1968 nemusis zrovna klikat na reklamne bannery. Staci, ked sa zobrazia. Aj to je forma webovej reklamy. Cena sa pocita v CPT (cena za 1000 zobrazeni). Da sa samozrejme kombinovat CPC (cena za klik) a su to pekne palky (CPT a CPC sa viazu na "navstevnost" stranky - cim vyssia navstevnost stranky, tym vyssia cena...). Pani navstevnost isto zvysuje. Aj zla reklama je reklama. Vela krat ucinnejsia, ako dobra ;)
mijaita
@feromon dlouho jsem si nechtela pripustit, ze se tu nic nedeje, nemeni, neresi. Zpocatku se slibovalo, ted se s podhradim nikdo nebavi. At se tu treba sezerem a nevymyslime si blbosti. A proto ta "mila" pani se jen vysmiva a vi dobre, ze tady bude řádit bez nejmenší újmy. A kdyz nekdo z nas odejde, je to kazdemu sumak.
Kapustnici musím vařit až zítra, nýbrž se mi někam "ztratila" čabajka !!! :-)
ziegelfeld1968
@feromon , marcel83
Ahoj feromon
Dakujem za odpoveď a posielam Ti kópiu vyjadrenia redakcie Varecha na diskusné príspevky. Takže brácho ani sa nečudujem že ťa šéf takto odfajkal. Nech žije večná Pusta, zlaté vajíčko redakcii Varecha a hlavne naša stredouerópska slovenská Guatemala, krajina kde ako povedal Jiří Fučík: Slovenko: sorrry Sovětský svaz, krajina kde zítra znamená včera.
Tu je kópia odpovede redakcie Varecha
redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, dnes 14:48
@all diskusiu Obvinenie z napádania máte znovu sprístupnenú. Zasahovať do nej už nebudeme. Pokiaľ nebudete schopní ignorovať istú pani a všetko čo sa točí okolo nej, hádky, urážky, budete sa točiť všetci stále dokola. Ako keby sme nemali dosť svojich starostí. Na doriešenie osobných sporov používajte TS. Pekný deň.
tiginko
ale no tak pán @c...... Ja si vašu éru verného pochlebovača a obdivovateľa pani P. veľmi dobre pamätám, takže celkom pravda to nie je, čo ste napísali @mariamke o 18:14. Je pravda, že časom ste ju prekukli ako skoro každý (až na malé vytrvalé výnimky) a stali ste sa jej dosť tvrdým oponentom s vôbec nie vyberaným slovníkom. Preto vám zrejme redakcia zakázala prístup. Ale je pravda, že z tých istých dôvodov tu nemala už dávno byť ani ona. Lenže ona varí a uverejňuje. Ak si dobre spomínam, ja sama som vám kopírovaním istých komentárov raz pripomenula, že ste boli predtým jej verným obdivovateľom a dosť hrubo ste urážali všetkých jej kritikov, vrátane mňa. Ak vaše vyhodenie a návrat pod novým nickom znamená, že sa budete takto kultivovane vyjadrovať, ako v tejto diskusii, tak som rada, že sa tak stalo a môžeme sa len tešiť z vášho prerodu. Pekný Silvester želám všetkým :-)
kukulienka71
pôvodne som nechcela prispieť do tejto diskusie, nepáčil sa mi úvodný príspevok. Po prečítaní ďalších musím súhlasiť vo veľkej miere s @marianne , dnes o 10.30. Ako by mi z duše písala.
Čo sa týka postoja redakcie k téme Pusta, aby sme ju ignorovali a tak sa vyhli dennodenným hádkam, nemôžem súhlasiť. Vysvetlím, prečo: boli tu za ten čas, čo som tu obdobia, že po veľkej hádke bola Pusta začas ignorovaná, nemala komenty pod receptami. Jej chýbali, tak si vytvárala nové nicky, ktoré ju vychvaľovali do nebies. Novoregistrovaní varecháči potom pri prezeraní jej receptov videli samé pozitívne ohlasy, tak jej pritakávali, začali ju obdivovať. Keď urobila Pusta kiks a ozval sa nejaký jej oponent, skalopevne si stála za svojím, bolo toho všade plno, pridružilo sa spomínanie súkromných záležitostí(ktoré, mimochodom, tu nemajú čo hľadať) a to bola CHYBA! Majú sa riešiť recepty a nie intímny život kohokoľvek z nás, tobôž nie Pusty. Nehnevajte sa, už by fakt stačilo! Myslím, že je nás veľa, ktorí na toto nie sme zvedaví. Kamarátstva mimo Varechy sú OK, ale sme dospelí ľudia, zodpovední za svoje činy, ak jej niekto naletel, nech si spytuje svedomie, prečo bol tak naivný?! Tiež sa mi zaliečala, vídali ste to v komentoch, na Fb ma požiadala o priateľstvo, ale neprijala som ho, nekamarátila som sa s ňou. Zdravý rozum mi nedovolil. Už je darmo plakať nad rozliatym mliekom, milé dámy! a darmo sa tu budete dušovať, že ste to už hodili za hlavu, keď vám ešte stále dvíha tlak a otvárate nové diskusie, ponosujete sa a necháte sa ľutovať,vôbec to tak potom nevyzerá.
Mám za to, aby v záujme skvalitnenia úrovne Varechy sme mohli slobodne vyjadriť názor týkajúci sa receptov onej pani, podotýkam, z čisto kuchárskeho hľadiska. Žiadne neopodstatnené rýpanie, hľadanie škvrny na obruse, neostrej fotky, nekonečného počtu bodov postupu, či svojského slovníka autorky a pod. A samozrejme, žiadne vyťahovanie súkromných záležitostí, minulosti, finančnej situácie, zdravotného stavu, psychologického posudku, či sexuálnej orientácie priateľov. Všetky tieto poznámky sem totiž nepatria.
Ako vidím, za klamstvo(aj keď očividné a chronické) tu nikto BAN nedostane. Tak ostáva len reálne zhodnotiť možnosti, ktoré sa núkajú.
Je tu veľa dobrých prispievateľov, často priateľská atmosféra, nedajme si to zničiť týmto neustálym "kol-dokola o tom istom". Ten, kto vie variť, tu kredit má, a jeho slovo nadobudne vážnosť len tak, ak to aj dokáže. Kvalitnými receptami, konštruktívnou kritikou a chuťou skvalitniť tento portál. Prajem nám všetkým, aby sa to v roku 2015 konečne podarilo.
zolik
@kuku uz som mala ozaj obavu, ze sa neozves, nezareagujes. Nehovorim, ze nemas pravdu, ale.....
Konkretne moje pripomienky boli hlavne k historickym omackam okolo receptov, ktore boli zavadzajuce, nepravdive, podoplietane. A boli konstruktivne. Reakciou boli osobne utoky.
Uplne s Tebou suhlasim, ze sexualna orientacia mojich najlepsich priatelov sem nepatri. Uplne s Tebou suhlasim, ze moja financna situacia sem nepatri. Patri ale v tom pripade, ked vyhlasujem, ze na stravu vystacim s €50/mesiac a este si to obhajujem nezmyselnymi vyjadreniami, klamstvami a do oci bijucim vysmechom ked niekto na takto vykonstruovane nezmysly zareaguje. Uplne s Tebou suhlasim, ze zodpovednost za minulost si nesie kazdy Sam á uplne s Tebou suhlasim, ze zdravotny stav a psychologicke ochorenia patria do ruk lekarov a nie na Varecha.sk. Prajem Ti @kuku lienka pekny posledny den v roku a nasledne veseleho Silvestra
jozka2
K tomu co pise kukuc by som chcela dodat iba Tolko,zacnime si vazit viac jeden druheho.Strasne by som si priala,aby sme namiesto utokov mohli pridavat pod recepty svoje vlastne skusenosti.Chodim na ine stranky, vela aj zahranicne a strasne sa mi paci,ze je tam 50 disk.prispevkov a v kazdom druhom je ako to robi niekto iny,recept je ten isty,ale tie male zmeny obohacuju dany recept na portaly.O tom by nasa varecha mala byt namiesto ponizujucich hadok a nemiestneho napadania sa a odbocovania od temy.Prajem vsetkym Veseleho Silvestra,tebe kukuc vela zazitkov na silvestrovskej prehliadke a vcsetkym hodne tvorivych sil a zdravia v ROKU 2015.
k599
Pekne si to napísala @kukulienka. Len asi veľmi rýchlo zabúdaš! Všetci, čo tu dostali BAN, dostali ho len kvôli @puste. A asi si tiež zabudla, ako nesmierne si sa spoločne s ňou z toho tešila, že? Zabudla si, ako si pátrala po tom, či marcel je meg? Zabudla si, ako si Ty osobne ublížila autorke tejto diskusie? Dúfam, že dôkazy Ti netreba, či áno?
Aj napriek tomu, je mi to fuk, Tvoje recepty sa mi páčia a prajem Ti veselého Silvestra a veľa šťastia v roku 2015!
kukulienka71
@k599 , nezabudla som. Tí, čo dostali BAN, zašli do extrémov práve v tom, čo som spomínala. Tešila som sa kvôli Vareche, lebo také chovanie-šikana, sem nepatrí.
Autorka tejto diskusie mi ublížila ako prvá. Ak tieto veci spomínaš teraz účelne, aj mne je to fuk. Nemienim sa vracať do minulosti a riešiť tisíckrát riešené a nedoriešené. Lepšie by si urobil aj ty, ak by si sa pozrel dopredu a nie otváral staré rany, načo to je dobré??
PF 2015!
rea1
@zolik , rea1 (to ako ja) hovorí "aby som neumrela sprostá". :-))) a "alpinista" alebo neslušnejšie ale výstižnejšie "análpinista" sa hovorí ľuďom, ktorí niekomu lezú do r... zadnice.
čo sa týka dotyčnej predmetnej, je to trubka a treba sa k nej tak správať. ja osobne pod jej receptami už dávno nediskutujem, hoci som spravila výnimku keď opisovala, ako na sviatok Jom Kipur jej najlepší priateľ, židovský šéfkuchár ... a bla, bla, bla ... pozval hostí a ona (on, oni? ani čert nevie) uvarili fantastický šólet, ktorý všetkým nesmierne chutil. naozaj som nemohla odolať zúčastniť sa diskusie aspoň jedným príspevkom, pretože Jom Kipur je sviatok, kedy každý, kto sa aspoň trochu cíti byť židom, dodržiava ten najprísnejší 25-hodinový pôst. taký prísny, že dospelí muži, ak si trúfnu, nielen nejedia ale ani vodu nepijú. ale u nich sa na tento sviatok, ktorý si samozrejme pomýlila s iným, varil šólet a pozývali sa hostia. tak to dopadne, keď niekto múdro obkecáva niečo, o čom trt vie. :-)))))))))))))))))) a hoci celá diskusia sa niesla v duchu "pomýlila si sa", tak nie, všetci boli sprostí, všetci sa pomýlili, ale ona nie. najviac sa mi vtedy páčila jej reakcia "ty si to vyčítal z internetu a tam je chyba. môj priateľ je echt žid (čo to je? to naozaj neviem, generácie našej rodiny sú len takí obyčajní židia, ktorí sa na Jom Kipur postia) a môj priateľ to vie lepšie. tej diskusii som naozaj neodolala ale ináč - trubka je a aj ňou ostane a ja sa rozčuľovať nenechám. a nenechajte sa ani vy. niektoré jej reakcie - tak predsa nereaguje normálny človek. ja som mala to šťastie, že som na to prišla včas.
všetkým ostatným, obyčajným, normálnym a slušným varecháčom želám veselého silvestra a veľa šťastia, zdravia, úspechov a krásnych a chutných receptov počas celého roka 2015. jana
rea1
@ziegel... , ty historický ignorant, Fučík bol Julius, nie Jiří! jedine mladý vek a štúdium v postrevolučnom slovenskom školstve (sic!) by ťa mohlo ako-tak ospravedlniť. :-)))))))))))))))
jozefj
Pre dvoma rokmi tu bol kľud...Upokojte sa .Nevedel som že je na SVK toľko múdrych kuchárov.Všetkým prajem veľa zdravia , hlavne duševného.Niekedy mi to pripomína ako priamy prenos z psychiatrie.Tato stránka je o varení.
brambora
@kuku prispevok si dala trefny, paci sa mi ale... nezabudaj, ze to sukromie, choroby, priatelov, narodnost atd rada vytahuje prave ta pani. aj ty si dokazom, ked ta casto nazyva niekoho zenou. mna takisto ponizila za to, ze byvam v Samorine, kde su podla nej neinteligentny ludia :D ona vytahovala choroby istej varechacky a lutovala ju, jak keby umierala. takisto neviem akym zazrakom vie o kazdom vsetko, kde pracuje, koho ma za muza a velmi rada to vytahuje ako prva. a clovek, ktory tu nema recept je pre nu velka nula a dava im to patricne znat! potom sa nediv, ze ludia sa buria proti nej. brania sa... takisto sa brani ona, ale vacsinou je ona prva, ktora zacne. Mrzi ma to, pretoze recepty nema zle, aj som niektore odskusala, aj som jej pochvalila, nemam s tym problem... Ale ako clovek nesiaha po paty ani detom v skolke, co je dost smutne. :(
kukulienka71
@brambora , myslím, že to bola a je jej obrana. Prezerám jej recepty od začiatku, ako aj písala @havino , pred dvomi rokmi to bola úplne iná žena tu na Vareche. Prišla som odzadu po stránku 18, tam jej milo komentovali dokonca Izka a Methi. Žiadne útoky v tom čase neboli. Potom sa začala vyťahovať jej minulosť na iných weboch, jej súkromie, vymýšľala si okolo seba priateľov a varila z výhradne domácich surovín, aby pridala na svojej dôležitosti. S príchodom Eviany prišli cukrové siahodlhé komentáre, ten štýl si rýchlo získal aj ju a iným to začalo liezť na nervy. Neškodí jej pochvala ako taká, od začiatku bola chválená, je to tam všetko. Poďakovala stručne a bolo. Mala tu úctu aj uznanie, recepty mala výborné. Nemala to kaziť výmyslami, chválenkárstvom, tvrdohlavosťou a zaliečaním sa. Tak si získala čoraz viac neprajníkov, začalo sa to tu skupinkovať:-( a keď sa pri chlebíčkoch v pohári zastala mňa, nastala katastrofa! Eviana bola šokovaná a začali sa ozajstné intrigy proti Puste. Viem to z prvej ruky. Škodila jej, kde len mohla a využila všetky priateľstvá, aby obrátila proti Puste čo najviac ľudí. Začalo sa divoké mailovanie, podávali sa intímne informácie z jej života, keďže ju poznala veľmi blízko. Zrazu sa vynorili tí, ktorých Pusta okabátila, správy sa šírili rýchlosťou blesku:-) Posledný trištvrterok je na Vareche práve preto neznesiteľný. Pomsta je sladká, ako aj Evianine rečičky. Chodila sem "sporadicky", aby ukázala že je nad vecou. V skutočnosti pod iným nickom(uka424) napádala Pustu naďalej. Darilo sa jej aj vďaka tomu, že Pusta si čoraz viac vymýšľala, zatĺkala, reagovala podráždene na akýkoľvek náznak kritiky jej receptov. Marcel sa prezliekol za Batmana a silou-mocou, za výdatnej pomoci viacerých nenávisťou nainfikovaných prítomných sa snažil Pustu vyhnať z kuchárskeho Raja:-) až kým dostal BAN za naozaj nevyberané a pritvrdé slová... vzápätí ho dostal Hanak. Mládenci však bez Varechy dlho nevydržali, veď je tu sranda a adrenalín. Tak sa pekne vrátili pod inými nickmi:-) Pusta tiež dostala zákaz komentovať, metala okolo seba totiž zakaždým, keď sa jej meno nespomenulo v dobrom. Zaprela sa a už asi z trucu hádzala recepty jeden za druhým, registrovala svoje smiešne pomenované ďalšie a ďalšie nicky, urobila si tu proste zábavu. Nech Varecháčov šľak trafí, ako to tu už niekto spomenul:-) A kolotoč sa krútil ďalej...oponenti si takisto registrovali nové a nové nicky, skúšali Pustu vyviesť z rovnováhy po dobrom, aj po zlom. Nadarmo. Redakcia asi na príkaz zvrchu dáva priestor každému, odchod hrozí len tomu, kto vážne poruší pravidlá portálu. Tie sú nastavené ale benevolentne:-( Takže telenovela pokračuje:-)
Tak, toto bol súhrn roka mojimi očami, ďakujem za pozornosť.
tiginko
@kukulienka ja nemám ani chuť, a vďaka tomu, že sa chystám na skvelý, nekomplikovaný a veselý Silvester, ani čas, sa tu doširoka zapodievať týmito nechutnosťami a vyťahovať siahodlhú históriu. Poviem ti len jedno - toto si fakt prehnala. Vo svojom prejave, kde vyťahuješ úplne zbytočne staré záležitosti, si zabudla na svoj neodškriepiteľný a významný podiel na tom bahne. Na tvojom mieste by som bola radšej ticho.
zolik
@rea1 dakujem za vysvetlenie. A to myslim uplne vazne. Ten vyraz "alpinista" som nepoznala. Tvoj slogan som si dufam ze s Tvojim dovolenim prisposobila danej situacii. Ale teraz uz viem, takze "neumrem sprosta". Aj Tebe vesely Silvestrovsky vecer a uspesny start do Noveho roku.
1x k599
eviana
@kukulienka71 , mňa si tým, že a ako tu reaguješ vôbec neprekvapila. Že si s tým všetkým nedáš pokoj, tiež už prešiel dosť dlhý čas odkedy som zranila tvoju ješitnosť a vyjadrila svoj názor na chlebíčky v pohári.
Píšeš hlúposti a klamstvá, nikoho som proti puste neštvala, nesúď podľa seba mňa. Informácie o jej súkromí som tu nikdy nevyťahovala.
Od mája som jej nič nie že nekritizovala, ale ani nekomentovala.
Uka424 nie som ja, neubližuj ďalším ľuďom svojou úbohou pomstychtivosťou a zaslepenosťou. Stačilo.

marcel83
@kukulienka mňa si, prosím ťa, neber dnes do svojich špinavých úst. Chcem mať pekný Silvestrovský deň. Kto si ty, aby si tu súdila mňa, či som sa vrátil a ako? Prestaň sa hrať na Matku Terezu - už som ti to raz dnes písal... Staraj sa o seba, o prípravy na Nový rok a nestaraj sa do mňa! Večne spomínaš mňa. O čo ti ide?! Si sa buchla do mňa, alebo čo?! Už mi fakt lezieš na nervy!
mariamka
@tiginko ved od rana :),, vyvaram, vypekam, chalana nabalit, tusim odkvecnem, ani ten NR nedockam :) pride sem clovek, ze zavinsovat a tu zase psychoporadna, ako voladeky v Smene
eviana
Poďme veru silvestrovať, dievčatá múdro vravíte, dosť už bolo, ba priam príliš bolo psycha ;)
Takže nech je rok, ktorý prichádza rokom príjemným, radostným, pohodovým a zdraviaplným pre všetkých :)



brambora
Babizne a chaloši :D Všetko dobré prajem každému jednému do toho nového roku. Pevné nervy a brnenie ;) A... Dajte si znak pokoja... Pokoj a bratská láska nech je medzi nami...
PS: nie, nie som opita! :D
frezia68
AMEN :-) PF 2015 každému a všetkým .Dúfam,že už sa každý doma baví s dobrou náladou a tu končí debata. Ďalej nemá význam :-(
garanco
...a pozdravujem pani Sandru - tuším mala nik @sandratamer ? !!!
Členovia redakcie by si u nej mali vziať na budúci rok lekcie, ako priateľsky viesť "našu?" Varechu!!!
zolik
Prave som otvorila prvu (z niekolkych) flasu Sampanskeho a tymto Vam VSETKYM virtualne pripijam na velkolepu Silvestrovsku Party a stastny a uspesny start do Noveho roku 2015. Vela zdravia, stastia, lasky a uspechov ci v sukromnom ako aj v pracovnom zivote. PF 2015!!!!
marta5
V Novom roku chcem Vám priať,aby mal človek človeka rad. Aby jeden druhému viac šťastia prial,aby ten Nový rok za to stal. Všetkým Varechačom veľa zdravia ,šťastia a lásky.