Podľa mňa , na Slovensku neexistuje rodina , azda okrem rodiny Dr.I.Bukovského , v ktorej by sa aspoň raz za kvartál nepripravovali v nedeľu na obed klasické rezne z dobre prerastanéj krkovičky , obalené v trojobale a vyprážené do ružova v oleji .
A práve o tom obaľovani vám chcem napísať , pretože sa pri tom furt zagabrem . Používam tieto verzie obaľovania
:
Verzia č.1 : obojručná .
Medzi prsty a palce oboch rúk uchopím plátok vyklepaného , posoleného a okoreneného masa , obalím postupne v hladkej múke , rozšľahanom vajci a strúhanke a vyprážam v rozpálenom oleji . Po každom kúsku mäsa si opláchnem pod tečúcou vodou , na prsty nalepenú múku , vajce a strúhanku , utriem ruky do sucha do zástery a obaľujem ďalší kúsok . Výhoda : pomerne rýchle obalenie . Nevýhoda : zbytočná spotreba vody a zababrané prsty a zástera .
Verzia č. 2 : jedna ruka suchá , druhá mokra .
Vzhľadom na to , že som ľavák (pre schvaľovateľa tohto príspevky tým myslím , že mojou dominantnou , šikovnejšou rukou je ľavá ruka a nie politickú orientáciu!!) , popíšem túto verziu z môjho pohľadu . Väčšinoví praváci nech si ruky prehodia . Plátok mäsa uchopíme pravou , menej šikovnou , takzvanou mokrou rukou do múky , ľavou – suchou rukou ho v múke obalíme , preložíme do vajíčka , mokrou rukou obalíme vo vajíčku a preložíme do strúhanky kde suchou rukou obaľovanie ukončíme . Výhoda : čisté ruky . Nevýhoda : veľká pravdepodobnosť , že si ruky popletiete !
Verzia č. 3 : Dvaja
K obaľovaniu si zabezpečíme partnera a obaľujeme tým spôsobom , že prvý obaľuje v múke , druhý vo vajíčku a opäť prvý v strúhanke . Výhoda : veľmi rýchle obalenie a čisté ruky . Nevýhoda : nesmieme byť v danom momente rozhádany s partnerom !
Verzia č . 4 :
Rezne si objednáme v donáškovej službe . Výhoda : čisté prsty aj celá kuchyňa . Nevýhoda : celé nedeľné predpoludnie sa nudíme !
A ako obaľujete rezne vy ? Alebo si fakt v nedeľu na obed varíte cestoviny s kalerábom ??? Neverím !!!
mrzí ma-že som u teba tak hlboko klesla...:-)
/neznášam ten smrad prepáleného tuku-vetrám pol dňa..a tak sme to skončili../
ale -chutia nám..napr. na Silvestra sme boli na šnicle...a tak..:-)
prave koli mojej neschopnosti normalne pekne obalit sa stravujeme zlahka zdravsie ako nam chuti :-)))
ja si ruky neoplachujem, lebo pri poslednom obalovani uz nieco na panvici skvrci a ja mam strach, ze mi tam kvapne voda a mast vystreli, mala sa zvykne motat pri mne, takze tak
no a ked mam na prstoch ci vidlickach uz nachytane, tak potom sa mi to vo velkom odliepa z masa-zeleniny, atd atd atd
takze vyprazane u nas minimalne, aj ked lubime :-)
ale tvoja varianta styroch ruk sa mi velmi pozdava, to urcite vyskusam a uvidime :-)
zababranie vidličiek je minimálne a ruky zostanú čisté. vidličky sa ľahko očistia vodou. vložím do rozpálenej masti a obraciam dvomi špachtľami alebo obracačkou a obal krásne drží na rezňoch, po vypražení ich nimi aj vyberám z masti do jenskej misy vystlanej kuchynskou papierovou utierkou na stojato, krásne sa zbavia prebytočného tuku a zostávajú dlho teplé.
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazane-sampinony-fotorecept/...
rezne sa u nas robia velmi malo a karfiol obalujem v sáčkoch je to velmi rychle a bez neporiadku
PS: tu sa listy predavaju samostatne su perfektne do ciny :-)