Rôzne

O vareche

pitbul - bez fotkypitbul, 23. mája 2013

nerozumiem adminom stranky.niekolko receptov mi neuverejnili lebo vraj podobne su už na vareche.ale myslim že aj o to tu ide.vyskúšat aj niečo nove.včera som robila tortu,smotanovu s jahodami,ale nie taku uplne klasicku.ešte aj s cokoladovo=pudingovo=šlahačkovou polevou a ostal mi ako nezverejnený a ani sa neobtažovali napisat že prečo.nemám už fakt náladu strácat čas písaním receptov.nerozumiem tomu.

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
@pitbul , ked nerozumieš adminom, tak si to mal adresovať im, určite by Ti odpovedali a možno skôr, ako si to všimnú tu..:-)
andreac
@pitbul , včera o 22,32 hod som Vám písala e-mail so zdôvodnením, prečo sme Váš recept neuverejnili. Tento e-mail Vám rada prepošlem ešte raz, ak mi napíšete Vašu e-mailovú adresu, ktorá funguje. Z Vašej registračnej e-mailovej adresy na Varecha.sk sa maily vracajú.

Hlavný dôvod nezverejnenia Vášho receptu je ten, že podobných receptov, ako je Váš, sa na stránke Varecha.sk nachádza niekoľko desiatok. Ďakujeme za porozumenie. Redakcia
pusta
@margaretka28 má pravdu, ak im napíšeš, možno budeš @pitbul prkvapený, že vedia byť veľmi ústretoví a ak požiadaš o vysvetlenie, tak vysvetlia a aj poradia. napíš svoje otázky priamo im.
margaretka28
chod celkom dole na stránke a v poslednom riadku máš takým šedým písmom: kontakty a je to aj podčiarknuté, stačí klik a otvoria sa Ti všetky potrebné adresy :-)
evanaaa
Aj keď je pravda, že je tu niekoľko desiatok podobných receptov, práve preto mohol tu byť aj tento od @pitbul , lebo určite sa ešte budú sem podobné dávať, to znamená, že už nebudú uverejnené? Potom by bolo treba upozorniť Varecháčov a dať sem zoznam rcp, ktoré by nemali pridávať, lebo už sú také tu, nech sa neopakujú.
pampusik
a vanilkovych cukrov je tu kolko a teraz sa uverejnil dalsi :D
andreac
Pri zohľadňovaní toho, či daný recept uverejniť alebo nie, sa naozaj snažíme byť čo najobjektívnejší. Smotanových tort s jahodami (iným ovocím) pribudlo na Varechu za posledný týždeň niekoľko. Pri takýchto podobných, či opakujúcich sa receptoch potom pri uverejňovaní berieme do úvahy aj kvalitu fotografie a spracovanie textu. Niektorí Varecháči sa sťažujú, že recepty, ktoré na Varechu pribúdajú, strácajú originalitu a kvalitu - preto robíme tento výber receptov. Varecháči, ktorých recepty neboli uverejnené, majú vždy šancu recept prepracovať alebo pridať iný. Ďakujeme za pochopenie. Redakcia
lusinkab
suhlasim s @evanaaa potom sem asi nema zmysel pridavat nic,lebo clovek sa natrapi s fotenim,pisanim receptu a nakoniec miu ho nezverejnia lebo tu uz takych je vela .... ja len som zvedava kedy sa tu opat objavi gulas,buchty,halusky,polievky co ich tu je 100 na jedno kopyto a pocas vianocnych sviatkoch dalsich 1000 receptov na linecke kolieska :-) ale ak niekto pise blbe a neopodstatnene komentare ku receptom,robi tu vojnu medzi vsetkymi tak vtedy sa kazdy tvari ,ze to je v pohode.... hmmmmm mozno som sa nezobudila prave s najlepsou naladou ale take vyberanie receptov podla toho coho je tu uz vela mi pride na hlavu ..... dost vela ludom tu na vareche lezu na nervy uplne ine veci ale okolo tych sa len obchadza a sem tam nieco pripise.Tym nechcem urzat @adminov to nie,kedze si viem predstavit kolko stresu a namahy maju s touto strankou hlavne ked pride na lamanie chleba a sa tu objavia provokateri a majstri sveta ktory vsade boli,vsetko vedia a vsetko videli ale zas ako pise @evanaaa urobte rubriku receptov ktore by sa tu akoze pridavat nemali aby niektory ludia nestracali zbytocne cas s pridanim receptu.....ine je ako pisete ak ide o kvalitu receptu ale zas ruku na srdce ... kolko ich tu je??? veeeeeela. Prajem krasny dnicek :-)
alena45
stačí si najprv zistiť, či už tu daný recept je predtým, ako ho idem pridávať. Ja som to robila vždy a považujem to za úplne normálne. Ak sa chce niekto pochváliť svojím výtvorom, stačí ho pridať do komentárov pod pôvodný recept aj s fotografiou. V komentároch sa zjaví aj starší recept a upozorní na seba aj recept, aj druhý autor. A ak sem príde niekto nový a tvári sa, že nerozumie, tak počet vyše 30 000 pridaných receptov ho snáď presvedčí o tom, že asi nebude úplne originálny.
Ak si chce niekto robiť kuchársku knihu zo svojich receptov tak môže aj bez toho, aby bol recept uverejnený, zostane skrytý pre autora a svoju zbierku receptov si tak môže rozširovať pre seba. Na viacerých, aj zahraničných stránkach je zvlášt pri každom recepte možnosť pridať fotku uvareného, čo určite poteší autora viac, ako 30 komentov v zmysle mňamka, super receptík, pridávam do KK a pod.
ejta
Ja nahodou suhlasim s redakciou. Recepty, ktorych su tu desiatky, napr. na tie rozne smotanove torty s ovocim uz ani neotvaram. Ved ak je na tej torte zvlastna nejaka poleva, tak dajte recept iba na polevu a urcite vam ju zverejnia. Ale je fakt skoda to tu zahlcovat receptami, ktore sa lisia v jednej surovine. Tolko moj nazor.
A podla mna by bolo celkom fajn, keby sa tie recepty dali lajkovat ako na FB a potom aj vyhladavat podla poctu lajkov. Suhlasim s @alena45 , ze by sa aspon predislo tym stovkam podla mna zbytocnych komentov...
janger
Ja na 100% suhlasim s @lusinkab , s @evanaaa. Ved kolko je tu kapustnych polievok, loksov, bryndzovych halusiek... Ked uz, tak malo by sa to tykat vsetkych... Ale mne osobne to ani tak nevadi, ze sa recepty (podobne) aj zopakuju. A keby tu boli len recepty, ktore su uplne odlisne, tak by sme ich tu mali len velmi malo. A ci by sa Varecha potom udrzala?... Nieco ine je, ak tu niekto recept presne odpise a potom uverejni ako svoj...@alena45 pise o tych skrytych receptoch...Tak tie skryte recepty nie su az take skryte...Mala som tu skryty recept (ktory nebol este prepracovany, dokonceny) a napriek tomu sa stale ukazoval vo vyhladavaci, dokonca pri inych receptoch ako -podobny recept-. Malo sa to riesit, neviem, ci sa to uz podarilo, mozno ano... Radsej som komplet vsetko v tomto recepte vymazala. A lajkovanie receptov, ako navrhuje @ejta , nic nehovori o kvalite receptu (podla mojho nazoru). Pozdravujem vsetkych, samozrejme aj tych s inym nazorom :-))).
marianne
...mal by na kazdeho platit rovnaky meter.Nie tak,ze jeden moze pridat sto-prvy gulas alebo neviem kolke parene buchty,knedle,segediny,babovky, cokolvek,... a prejde v pohode a druhemu sa nedovoli...to nie je fer...a navyse z vacsieho poctu sa da lepsie vybrat...mne osobne to nevadi.Aj klasika sa rata...Kto urci,ktore recepty sa mozu opakovat a ktore nie...??? Mate na to nejaky kluc? Ze smotanove torty nie a halusky ano?
elixir
Pamätám si, že pred časom tu bolo zas pre iných ľudí problém, že rovnakých receptov sú tu stovky. Každý má trošku iný názor. Ja si viem predstaviť, že pre redakciu Varechy je ťažké robiť hocaké rozhodnutie - lebo čokoľvek spravia, sú za to upozorňovaní, že čosi sa nedeje na stránke správne...
marianne
nic si nespytuj:-) mne to nevadi..na kazdom webe sa recepty aj opakuju..kazdy prida sposob ako to robi on a niekedy je to uz iny recept...vacsinou hodim doo googla a vyberam,co mi pasuje.Len @pitbul to schytal za vsetkych..:-)
arasidka
Tak ja som si to tu dôkladne prečítala, práve som sa chystala napísať recept, ktorý som dostala od mojej švagrinej na "kobližky pečené v troubě", a tak som si vyhľadala, či také recepty na Vareche sú. A bola som prekvapená, koľko ich je, dokonca totožných s tým mojím. Tak som úvod môjho receptu vymazala, pretože načo? Recept tu už nespočetne veľa razy je, možno keby som mala k tomu fotografie, ako sa mi vydarili, dalo by sa to uverejniť v diskusii s dovetkom, že ten, či onen recept som vyskúšala a buď sa mi to vydarilo, alebo nie a fukla by som sem o tom "fotodokumentáciu" :)) Podobne, ako som pred Vianocami napísala o mojích nezdarených medovníkoch, kde autorka receptu uvádzala neprimerané množstvo medu, a až po upečení mojich "medových keksíkov", ako som ich nazvala ri pohľade na upečenú "dlažbu" v plechu, som zistila, kde je chyba - rovno v recepte a ja som na tú dávku medu naletela. No, medové keksíky sa aj tak zjedli, pretože boli neskutočne dobré, ale tie "dlaždičky"!!! Ako hlávky jedlí bedlí, ktoré dobre narástli v lese po výdatnom daždi :))))
tiginko
ja tiež súhlasím s redakciou, že by sa naozaj nemuseli pridávať recepty, ktoré sa v ničom neodlišujú od desiatok podobných, ktoré tu už sú. A niektoré od slova do slova. Je to ale na súdnosti autora receptu. Bohužiaľ veľa varecháčiek posudzuje úroveň prispievateľa podľa počtu pridaných receptov, čo nepovažujem vôbec za relevantné. Bežné segedíny, guláše, bryndzové pomazánky, halušky a čo ja viem čo ešte robím bežne aj ja, ale svedomie mi nedovolí to sem všetko hádzať bez ladu a skladu. Podobných ako ja, ktorí si dobre overia, skôr než niečo uverejnia, či to tu už nie je, je tu viac, to som si všimla. Za to nemusím byť menejcenná kuchárka. Mňa to teda poriadne nudí, keď sa tu objavujú každý deň tie isté, rokmi a Varechou overené, navlas rovnaké recepty, len v inom tanieri. Súhlasím na 100% s @alena45 , a robievam to aj ja, že keď niečo uvarím a je tu na to recept, tak sa pochválim v komente s prípadnou fotografiou. Tým zároveň vzdám vlastne česť pôvodnej autorke receptu a pripomeniem ho. A okrem iného: nechajte redakciu pracovať tak, ako to sama uzná za vhodné - je to ich stránka a nemali by sa rozhodovať podľa rozmarov jednotlivých prispievateľov. Oni majú mať svoje predstavy, ako má ich stránka vyzerať a držať sa ich. Pokiaľ sa niekomu nepáči, môže navštevovať predsa iné stránky, je to na slobodnej vôli každého z nás. Ja som napr. chodila na jednu českú stránku s receptami a prestalo ma to baviť práve z dôvodu, že stale sa obmieňali tie isté recepty, málokedy niečo výnimočné. Podľa mňa Varecha je omnoho nápaditejšia a kvalitnejšia. Iste má to svoje muchy a každému vyhovuje niečo iné, ale tak je to predsa úplne všade a so všetkým.
marianne
.. nikto nechce liezt redakcii do kapusty,su tu od toho,ale nech teda urcia pravidla platiace pre vsetkych rovnako,nielen pre @pitbula....minule sami spravne uznali,ze plagiatom nazvali nieco,co plagiatom nebolo.Ci tu len ticho treba byt? Nemusia sa receptu opakovat,ale vsjo rovno..
tiginko
neboj @mariamka , tvoja pečienka je trochu iná, stačí keď použiješ iné ďalšie ingrediencie, bylinky a už to nie je rovnaké . Ja hovorím o tých, ktoré sa v ničom nelíšia. A keď viem, že v smotanovej torte sú piškóty, smotana a ovocie, tak v čom bude ďaľší recept inovatívny? V druhu použitého ovocia? Ale ak už použijem na zmenu chuti možno mätové lístky (nie na ozdobu :-) ) , alebo niečo úplne iné, čo ju bude odlišovať od ostatných, tak prečo nie ...
dorenika
no ja si radsej precitam niekolko receptov na toktore jedlo a rozhodnem sa ktore z toho vyskusam,malo kedy sa riadim tym co precitamv prvom
alena45
@tiginko , aj mňa práve nudí to, že sa sem stále pridávajú rovnaké recepty. Veď je toľko aj zahraničných stránok, rôznych relácií, kde sú recepty veľmi inovatívne a originálne, tie sa sem predsa môžu dávať, ak ich uvaríme sami, stránku obohatia a hlavne môžem si ich uložiť do KK. Napríklad Nazarbonchuk sem pridáva turecké recepty, vynikajúce a pritom jednoduché a určite má stále čo pridávať. Od nej mám uložených snáď najviac receptov. A potom je tu vec aj s kvalitou receptu a fotky, tak ako píše adminka. Niektoré sú naozaj strašné, hanbila by som sa to uverejniť.
marianne
@dorenika napriklad take tiramisu,mozes cita do rana:-)) kde sa hrabe smotanova torta..aj ked ju dohana:-))
jerica
@tiginko , niekedy mi príde fakt , že za mesiac si nedám do kk ani jeden recept, ja v tom vidím aj to, že nie sme rovnaký, sme každý iného veku a aj so skúsenosťami vo varení.
Viac mi vadia komenty, ktoré nemajú nič spoločné k danému receptu.
Mňa už nedokáže osloviť, to čo ja dávno viem, ale tých neskúsených sa možno nájde viac, a tešia sa aj tomu receptu, čo mne napríklad vadí. K tomu len toľko, pridávam sa za to : súhlasím s @alena45 :
citujem : A potom je tu vec aj s kvalitou receptu a fotky, tak ako píše adminka. Niektoré sú naozaj strašné, hanbila by som sa to uverejniť.
Preto nechajme adminov nech si robia svoju prácu tak ako majú.
babidka
Aj ja som toho nazoru , ze "takmer" rovnakych alebo "naozaj" rovnakych receptov je tu viac nez dost a bolo nacase s tym zacat nieco robit .Tento nazor mam uz dost davno a nikdy som sa nim netajila . Ak ma mat Vareche vyssiu uroven a nebyt iba skladiskom donekonecna opakovanych rovnakych receptv - ale naozaj kvalitnou strankou o vareni s naozaj dobrymi receptami . Minule som sa pozastavila nad jednym recepotom - hned v uvode autor uvadza , ze ho varil presne podla receptu jednej varechacky . A tak bol recept od slova do slova skopirovany - akurat autor dal svoje fotky . Ostala som ...prekvapena? Skor zaskocena - drzostou? neznalostou? naivnostou ?
Preto suhlasim aj s @alenou45 - naozaj je to take tazke overit si , ci tu takyto recept nie je uverejneny ? Tu nejde iba o gulase a rostenky -tei mozu byt naozaj rozne . Ale vsetky tie linecke kolaciky , pusinky , nanukove rezy , tiramisu/:-)/ , sarloty /ci charloty/a aj ten inkriminovany kolac ci torta zo smotany ci jogurtu s piskotami a ovocim - to je jeden ako druhy :-( Myslite si , ze su naozaj take odlisne ? Nie - rozdiel je minimalny .
No a suhlasim aj s @jericou - aj mne vadia infantilne komentare ktore naozaj nemaju NIC spolocne s receptom . Ale to je uz o niecom inom ....
dorisa
Nejako sa neviem vynačudovať, čo sa tu deje....ja si varím, pečiem...len tak pre seba.......asi nemá zmysel sem dávať svoje výtvory, ked nevieš, či už je tu taký výtvor a tie blbé komentáre, aký napríklad zachytila redakcia na môj koláč...to už hraničí s imbecilitou......poprihlasujú sa sem rôzne indivíduá bez identity a napádajú, ako vedia....už to naozaj nie je koľkokrát o varení a pečení a vymieňaní si skúseností. Obdivujem mladé tváre, ktoré s takou vervou, ako sme my , starší, dávali v prvých momentoch recepty, že nestratili ešte ten elán.......Držím palce...sem tam si prezriem novinky a zaradím do svojej KK zaujímavý recept a takisto pečiem ...o čom stále dám vedieť aj svojou fotkou k receptu. Veľa úspechov prajem a pekný deň.
arasidka
na ja, dzifčence... odjakživa sa hovorívalo: Dve gazdzine v jednej kuchyny - nykedy to dobre nedopadne... A nás je tu jako maku na osúchu.
Hlavu hore, a nezúfajte, len pekne varte ,pečte a pochváľte sa, ako sa vám to podarilo. Ja som dnes, hoci je nedeľa, prišla k mame, dojedala mäsko, čo som jej včera priniesla a ako sme tak hrkútali, dostala chuť na niečo sladké. Tak som si spomenula, že v špajzke zostalo zemiakové cesto v prášku. / Dooooobre, nie je to bohviečo, ale v čase núdze , akoby si našiel :)))/
A tak sme si sadli ku stolu a mama zrazu ožila. Už veľmi dávno sama niečo uvarila, dokonca si už nepamätá, čo sa ako varí. A keby si čítala recepty na Vareche, tak by bola prekvapená, že : "čo tý ludé šecko vedzá". Šuľančeky pribúdali, voda zovrela a o pol hodinky sme mali čerstvé tvarohové šuľance jak od starej materi. A dobre sme si pochutili. Ešte jej zostalo aj na zajtra. A zajtra jej uvarím dáku dobrú polievku, najradšej má paradajkovú, tú by mohla jesť aj každý deň. Mimochodom, včera som bola v Terchovej na bryndzových haluškách. Aj keď počasie nebolo zrovna ideálne, dali sme si s Al Rašídom povedať a poriadnu porciu sme zvládli jedna radosť. Cestou domov sme sa zastavili v jednom motoreste, čert už vie ako sa volal, ale sme si pamätali, že tam dobre varia a ukončili sme výlet už za slnečného počasia , ja pri hovädzom guláši s knedľou a moj dzedko si dal držkovicu s rožkom a akési mäsko na pikantno. No velice nám len dobre bolo, a aby som nezabudla, zbaštili sme cestou aj valašské frgále, makové so slivkovým lekvárom a potom s orechami a hruškami. No čo vám poviem, tak sme sa nafutrovali, až taktaško, a nechýbal ani orechovo-čokoládový nanuk.
Dnes sme sa rozhodli, že nedeľa bude detoxikačný deň :)))))))))))))))
Na, keď nerátam tie šuľance, skoro nám to vyšlo. Tak dobrú noc.