O Varecha.sk

O komentároch

pitbul - bez fotkypitbul, 2. mája 2013

Nedalo mi to a musela som sa dnes zaregistrovat.Občas sem zajdem ak potrebujem inšpiráciu a uložila som si neskutočne vela receptov. A je velmi zaujimave že ludia ktorý davajú super recepty NIKDY nenapísali pod žiaden recept negatívny komentár.A pár ludi čo len kritizujú v jednom kuse a dávajú oničom rady,tak ich recepty a cele kuchárske umenie nestoja za nič.Nerozumiem tomu.Ja mam doma kuchára s 15 ročnou praxou,ktorý vari v luxusnej reštike a dost ma naučil a nemám aj tak právo nikoho urážat a poučovat ako niektorí užívatelia varechy.a samozrejme určite nebudem pridávat recepty,len sa tu inšpirovat.A znova opakujem ,najlepší autory receptov tu NIKDY nekritizovali a nepoučovali.Nedalo mi to a musela som to napísat.

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
Ty tu chodíš pre inšpiráciu,ale sú takí,ktorí nemajú ani páru a chcú skúsiť.Myslíš,že oni uvaria podľa napr. týchto receptov ?
 varecha.pravda.sk/profil/thedrunkchef/...

Iná vec by bola,keby recepty prechádzali kontrolou odborníka,ale takto sú v rcp. niekedy neuveriteľné hlúposti.Takže zaujať postoj,keď sa mi nepáči-nekomentujem a keď sa mi páči-mňam ? Poučila by si sa ako nováčik vo varení ?
pitbul
pozrala som prvy recept a fajn vysvetlene.ked sa nepáči poviem si názor,ale je tu vela komentov čo sú naozaj otrasné,urážlive a recepty tých osôb ma vôbec nazaujali.a práve naopak ,recepty čo sú fajn tak autor nikdy nekritizoval.a či by som sa poučila.neviem.ja varím už od mojich 14 rokov a aj som otvárala reštiku,robila lístok a normy na jedlá,tak neviem.
monniee
@pitbul je dosť krátkozraké robiť takúto "štatistiku"..stále je to iba Tvoj subjektívny názor. Každému sa páčia iné recepty, to že Teba nezaujali, neznamená, že pre niekoho neboli užitočné.
Pravdou však ostáva, že sa tu rozšíril veľmi nepríjemný zvyk pridávať hlúpe a urážlivé komentáre, ktoré často krát s receptom ani nesúvisia. "Vďaka" tomu z Varechy odchádzajú hodnotní prispievatelia. Zlostlivosť, zhadzovanie a urážlivé detinské komentáre sem naozaj nepatria. To by malo pochopiť viac ľudí.
alena45
v tejto veci oslovte adminov, je to ich stránka a im to očividne nevadí.
pitbul
@monnie prave tom som hovorila.urážajú,kritizujú a nič nepredviedli.a všimla som si že odchadzaju ludia kôli tomu.minule bola dáka diskusia.a dnes som čítala ze niejaka kočka odišla presne kôli tomu o čom píšeš a nakoniec knihu vydala
pitbul
kto je lelinka?nerozumiem.som ti napisala nieco zle?akoze naozaj nechapem.ale asi ako sa hovori trafena hus zagagala.
pitbul
@mariamka dik ze si si ma zastala.ja nemyslim žeby som napisala nieco zle.ved na nikoho neutočím.a myslim ze je to pravda.ved som tu čítala ako vyštvali s varechy dobrych kucharov .a vidím niektoré uštipačne a zákerné komentáre.a sú to stále tí istí.
ja neviem či som hlúpa nenapísala som to zrozumitelne o čo mi vlastne ide.len a len o tie urážky
mariamka
@pitbul (tak z ucty k psikovi ta musim takto oslovovat:)) z toho si nic nerob a skratka sa s tym zmier, lebo sa to tu periodicky opakuje, napisala si pravdu a mne to tiez obcas robi nervy aj pisem redakcii, ale vraj nestihaju vsetky rispevky kontrolovat, vsetko je o ludoch, najlepsie je si to nevsimat a ist prikladom ,, nie? :)
vojna
Chcem podporiť pani pod menom "PITBUL", má pravdu vo všetkom. Viete je to asi tak ako hovori český režisér pán Troška na dobré filmy chodia ľudia na ostatné kritici.
evanaaa
@pitbul , pravdu máš, ja neprispievam, tiež si len prezerám recepty a ukladám, a - komentujem. Ale ak by niekto povedal, že všetko len chválim, tak to nie je pravda, ale recepty ktoré mi nie sú po chuti, a neznamená to, že sú vcelku zlé, ja radšej nekomentujem, len si spravím úsudok vduchu, veď nemusím mať rada všetko to, čo sa sem dáva, som najmä pre klasiku. Ale tie vyrývania a útoky, ironické a posmešné poznámky sa mi nepáčia a robia tu zlú krv. Predtým to tak nebolo. A väčšinou sú to tí istí ľudia. Samozrejme, ak je to písané s humorom, to ešte ujde, kým sa to ale nezvrhne na niečo iné......
pitbul
jeej sa tešim že konečne ma niekto podporuje.ja som to naozaj myslela dobre a na obranu podaktorých.ved sem sa dávaju recepty naše,ako to robíme my.ako to nám chutí.tak načo kritizovat a poučovat ironicky že ja robim takto a takto to má byt.sto ludi sto chutí.@marianka asi zmenim na pitbulka hihi.fakt to posobi drsne
mariamka
:)) uz som mala rozpisany prispevok, ze ved sa da kudne kritizovat, oponovat, vyjadrit svoj nazor, pokial tam nie je ironia a sarkazmus tak je to v pohode a slusni ludia sa vzdy dohodnu vid nasu diskusiu s @pitbul pri "Jarna polievka" ps. zmenit nick nie je take jednoduche, musis si zalozit novu registraciu
mariamka
krasavec! vies co, orez fotku nech je vecsi lebo sa v tej trave straca :) no ale jaky monokel :)
pitbul
zmenila som fotku tato je krajšia.nemam nič take.žiadny editor.ufffff polievka že mnaaaam.som si ju ulozila a urobím.my tu štavel nemáme nikde,len medvedí cesnak.ale mž pochádza zo šiah a jeho mama má na záhrade tak určite nám dá.robila som len na spôsob špenátu.ale ja som polievkožrút.každý den máme dáku.urobim aj z ničoho.
pitbul
a teaz pozerám a tvoj rožkový medvedí koláč som hned stiahla do mojich receptov lebo ma strááášne zaujal.no a o tomto som písala v tejto diskusii.ty si jedna z tých čo mam od teba receptz,máš ich úžasne a nekritizuješ ostatných.
mariamka
si zlata :) a pitbulka-vegetacka tiez, dam si Vas do oblubenych , budete prvi :)
marianna76
Ahoj,... vieš, ja si pozriem recept a v prípade, že niečomu nerozumiem snažím sa popýtať starých dobrých varecháčov... málokedy čítam komentáre, lebo naozaj nechápem, že sa môžu takto dakedy správať niektorí.... a preto sa i málo zapájam do komentárov...
pitbul
presne tak by sa mal správat kazdý.aj ja som daco pridala a tiez sa ma v komente normálne slušne opýtali.a ja s radostou slušne odpíšem.ved učíme sa celý život.ja mám taký pocit že poniektorý sú tu iba kôli zapáraniu.ja som zaregistrovala lebo mi to nedalo,neznášam ked niekto zhadzuje ostatných.a okrem toho tisíc ludí,tisíc chutí a každý varíme ako sme obkukali od mám.teda aspon ja
pusta
prečítalka som si vaše názory, teda poviem aj ten svoj názor. nemyslím si, že by sa nemali komentovať recepty, ktoré mi nesedia alebo inak sa mi nepáčia. dnešné kritiky sú nič proti tomu, čo som tu ja zažila krátko po svojom príchode. napr. rp Maklube, čo ja som vtedy schytala od @2010 a nielen pri tomto recepte a to napriek tomu, že, som uviedla, odkiaľ mám ten recept. to by si nikto z vás z tých fajnovejších a nových veru za klobúk nedal. bolo mi až do plaču a dokazovala som svoju pravdu linkami, fotografiami zdrojov receptov a aj veľmi ostro slovne... vracala som údery hlava - nehlava. a nebol to iba on, časom sa s tými komentami pod tými rp sami stretnete.
ked nič nepomohlo, zamyslela som sa sama nad sebou a prišla som na to, že tí kritici majú pravdu, najmä ked som si prečítala recept na Maklube od 2010, recepty od @honestka , od@eraserhead , @enerrgizer , @evusik a mnohých iných. dlho mi nevedeli odpustiť, ani neviem, či mi to prepáčili a či ma prijali po tom všetkom.ved oni chceli to isté, čo ja, dobý recept na dobré jedlo. dnes si ich za vtedajšiu kritiku nesmierne vážim ale predovšetkým za ich úžasné kuchárske umenie a učím sa od nich.
nech som bola akákoľvek, nikdy som neopísala nikoho recept a nevydávala za svoj vlastný s nejakou chabou a priehľadnou výhovorkou, ako sa s tým často stretávam, a už vôbec som cudziu fotografiu nevydávala za svoju.
je tu však veľa tradičných receptov, originálnych receptov, kde si autori mýlia sezónu s fazónou a urážajú sa do krvi, ak sa im to povie, že to sa tak nerobí, nedaj Boh, ak sa im to ešte aj vytkne...
hned nasleduje reakcia autora - ale ja to varím takto, nám to doma chutí a názov svojho receptu nemienim zmeniť a podobne.
nech sa na mňa nikto nehnevá, ale vyhlásiť rybaciu polievku za Halászlé, ak ňou nie je, guláš vyhlásiť za guláš, ak nemá ani základné atribúty gulášu, Wellington za Wellington, len preto, že je to čokoľvek zabalené v lístkovom ceste alebo Stroganoff za stroganoff, ked to má od neho na míle daleko a iné, takto je trocha priveľa.
povedať niečo o týchto jedlách, vedieť o nich čosi viac, ako sa tu proklamuje, to je asi trest, vyvyšovanie sa alebo urážka toho, kto takýto recept pridal...
nedivím sa, že potom mnohí veľmi kvalitní kuchári reziggnovali alebo pridávajú niečo z recesie či také recepty o ktorých vedia, že sa budú páčiť, hoci to nezodpovedá ich doterajšej kvalite.
a prečo by som nemala vyjadriť svoj názor, eventuelne kritiku k takýmto dielam. predsa človek sa tým učí, a to nielen autor receptu, ale aj tí, ktorí ho komentujú.
toto ja nepovažujem za urážku, hádku, napádanie, ale za diskusiu.
nevidím však ako korektné, ak sa tí, čo nikdy nepridali žiaden recept, obujú napr. do takých kuchárov ako @ethanel , @angast @lusinkab a dalších, často iba pre to, že sa komentujúci dotkol receptu jeho priateľa - a to sú už určité "fankluby" a združenia alebo neviem ako to mám správne nazvať.
tiež sa tu prehliada nevychovanosť, drzosť a neomalenosť niektorých mladých a vraj detí.
nemám rada falošné pochlebovanie,ani zhadzovanie.
ale ak niekto vie, tak vie - treba ho náležite oceniť, vážiť si ho a ak niekto napíše podradnú hlúposť,treba mu to jednoducho povedať.
nehovorila som o všeobecne známych receptoch, ktoré sú síce tradičné, ale varia sa inak v jednotlivých regionoch, ba dokonca aj od domu k domu. ani o jednoduchých rp a klasike, ktorú mám rada a varím ju.
ľahko kritizuje a degraduje recept ten, kto nikdy žiaden nepridal a najskôr ani nikdy nenavaril, len tu rozdáva rozumy a vyrýva, vyvoláva úmyselne hádky, ktoré potom sám odsudzuje, inými slovami bez prepáčenia - chodí sa sem "vyvenčiť".
možno sa vám nepáči, čo som o komentároch napísala, nemusíte so mnou súhlasiť, berte to však ako môj názor a môj príspevok k tejto téme.
prajem vám pekný deň a zdarné varenie :-)
jujoska
@pitbul nesúhlasím s tebou v názore, že iba tí, čo nemajú žiadny recept, kritizujú a uverejňujú negatívne komentáre. To teda vôbec nie je pravda. Asi si sem chodila málo....
jujoska
a okrem toho, už aj diskusných príspevkov ako je tento, je tu nesmierne množstvo. Zbytočne zase ďalšie rozdúchavanie vášní
vojna
Treba k tomu povedať, že recepty ktoré sa objavujú vo vareche sú amatérske a verím aj vyskúšané. Či niekto si to upraví tak alebo tak je to jeho vec. Ja si myslím, že dávame recepty preto lebo nás to baví. 100 ľudí 100 chuti ako to vraví "lolina". Stretávame sa tu preto aby sme sa potešili a nie kritizovali alebo presadzovali svoj názor.
jarunka
Ja nesuhlasim s @lolina. Ak niekto vari kuraci paprikas a da tam suroviny kore tam nepatria, tak uz to nie je kuraci paprikas, ale nieco ine, co Yerba pomenovat inak, ako to robi napr. @jody. Suhlasim uplne s @pusta , velmi dobre to napisala.
jarunka
Ja nesuhlasim s @lolina. Ak niekto vari kuraci paprikas a da tam suroviny kore tam nepatria, tak uz to nie je kuraci paprikas, ale nieco ine, co Yerba pomenovat inak, ako to robi napr. @jody. Suhlasim uplne s @pusta , velmi dobre to napisala.