Nedalo mi to a musela som sa dnes zaregistrovat.Občas sem zajdem ak potrebujem inšpiráciu a uložila som si neskutočne vela receptov. A je velmi zaujimave že ludia ktorý davajú super recepty NIKDY nenapísali pod žiaden recept negatívny komentár.A pár ludi čo len kritizujú v jednom kuse a dávajú oničom rady,tak ich recepty a cele kuchárske umenie nestoja za nič.Nerozumiem tomu.Ja mam doma kuchára s 15 ročnou praxou,ktorý vari v luxusnej reštike a dost ma naučil a nemám aj tak právo nikoho urážat a poučovat ako niektorí užívatelia varechy.a samozrejme určite nebudem pridávat recepty,len sa tu inšpirovat.A znova opakujem ,najlepší autory receptov tu NIKDY nekritizovali a nepoučovali.Nedalo mi to a musela som to napísat.
@zareaguj
varecha.pravda.sk/profil/thedrunkchef/...
Iná vec by bola,keby recepty prechádzali kontrolou odborníka,ale takto sú v rcp. niekedy neuveriteľné hlúposti.Takže zaujať postoj,keď sa mi nepáči-nekomentujem a keď sa mi páči-mňam ? Poučila by si sa ako nováčik vo varení ?
Pravdou však ostáva, že sa tu rozšíril veľmi nepríjemný zvyk pridávať hlúpe a urážlivé komentáre, ktoré často krát s receptom ani nesúvisia. "Vďaka" tomu z Varechy odchádzajú hodnotní prispievatelia. Zlostlivosť, zhadzovanie a urážlivé detinské komentáre sem naozaj nepatria. To by malo pochopiť viac ľudí.
ja neviem či som hlúpa nenapísala som to zrozumitelne o čo mi vlastne ide.len a len o tie urážky
ked nič nepomohlo, zamyslela som sa sama nad sebou a prišla som na to, že tí kritici majú pravdu, najmä ked som si prečítala recept na Maklube od 2010, recepty od @honestka , od@eraserhead , @enerrgizer , @evusik a mnohých iných. dlho mi nevedeli odpustiť, ani neviem, či mi to prepáčili a či ma prijali po tom všetkom.ved oni chceli to isté, čo ja, dobý recept na dobré jedlo. dnes si ich za vtedajšiu kritiku nesmierne vážim ale predovšetkým za ich úžasné kuchárske umenie a učím sa od nich.
nech som bola akákoľvek, nikdy som neopísala nikoho recept a nevydávala za svoj vlastný s nejakou chabou a priehľadnou výhovorkou, ako sa s tým často stretávam, a už vôbec som cudziu fotografiu nevydávala za svoju.
je tu však veľa tradičných receptov, originálnych receptov, kde si autori mýlia sezónu s fazónou a urážajú sa do krvi, ak sa im to povie, že to sa tak nerobí, nedaj Boh, ak sa im to ešte aj vytkne...
hned nasleduje reakcia autora - ale ja to varím takto, nám to doma chutí a názov svojho receptu nemienim zmeniť a podobne.
nech sa na mňa nikto nehnevá, ale vyhlásiť rybaciu polievku za Halászlé, ak ňou nie je, guláš vyhlásiť za guláš, ak nemá ani základné atribúty gulášu, Wellington za Wellington, len preto, že je to čokoľvek zabalené v lístkovom ceste alebo Stroganoff za stroganoff, ked to má od neho na míle daleko a iné, takto je trocha priveľa.
povedať niečo o týchto jedlách, vedieť o nich čosi viac, ako sa tu proklamuje, to je asi trest, vyvyšovanie sa alebo urážka toho, kto takýto recept pridal...
nedivím sa, že potom mnohí veľmi kvalitní kuchári reziggnovali alebo pridávajú niečo z recesie či také recepty o ktorých vedia, že sa budú páčiť, hoci to nezodpovedá ich doterajšej kvalite.
a prečo by som nemala vyjadriť svoj názor, eventuelne kritiku k takýmto dielam. predsa človek sa tým učí, a to nielen autor receptu, ale aj tí, ktorí ho komentujú.
toto ja nepovažujem za urážku, hádku, napádanie, ale za diskusiu.
nevidím však ako korektné, ak sa tí, čo nikdy nepridali žiaden recept, obujú napr. do takých kuchárov ako @ethanel , @angast @lusinkab a dalších, často iba pre to, že sa komentujúci dotkol receptu jeho priateľa - a to sú už určité "fankluby" a združenia alebo neviem ako to mám správne nazvať.
tiež sa tu prehliada nevychovanosť, drzosť a neomalenosť niektorých mladých a vraj detí.
nemám rada falošné pochlebovanie,ani zhadzovanie.
ale ak niekto vie, tak vie - treba ho náležite oceniť, vážiť si ho a ak niekto napíše podradnú hlúposť,treba mu to jednoducho povedať.
nehovorila som o všeobecne známych receptoch, ktoré sú síce tradičné, ale varia sa inak v jednotlivých regionoch, ba dokonca aj od domu k domu. ani o jednoduchých rp a klasike, ktorú mám rada a varím ju.
ľahko kritizuje a degraduje recept ten, kto nikdy žiaden nepridal a najskôr ani nikdy nenavaril, len tu rozdáva rozumy a vyrýva, vyvoláva úmyselne hádky, ktoré potom sám odsudzuje, inými slovami bez prepáčenia - chodí sa sem "vyvenčiť".
možno sa vám nepáči, čo som o komentároch napísala, nemusíte so mnou súhlasiť, berte to však ako môj názor a môj príspevok k tejto téme.
prajem vám pekný deň a zdarné varenie :-)
súhlasím..:-)