Obchody a ceny

Nová kuchyňa

janulka888 - bez fotkyjanulka888, 23. septembra 2017

Dobrý den, odkiaľ máte kuchyne? Nevieme sa rozhodnúť. Ďakujem za skúsenosti:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

klukodvody
Jen malý poznatek ze života v kuchyni. Není důležité odkud ta kuchyně je, ale aby nám v ní bylo dobře a pěkně se v ní dělalo a třeba i jedlo jako u nás. Prohlížej a sestavuj, dneska ta možnost je. Ale co je hodně dobré a moc praktické aby tam byl pracovní pult mimo. Nejlépe za zády když stojíš tváří ke sporáku. To máme moc rádi. No a to je jen takový poznatek.
zolik
Ikea, biela matna do U, aj so 4 rohovymi skrinkami
2010
Hmm.technicky problem rozpocet 1000 alebo 100 000?



zolik
@2010
Hmm, kuchyna krasna, ale jeden sa v nej musi strasne nabehat ;-)
marika9
Klukodvody má pravdu. Ja mám kuchyňu z Dekodomu a v podstate som spokojná, kvalita je výborná, len....Dala som sa zlákať niečím, čo som nemala a to je výsuvná vysoká skrinka na potraviny. Strašná blbosť. Jednak sa do jej útrob ťažko dostávam, no a keď som ju zapratala potravinami, tak ťažko jazdila smerom dnu aj von (od váhy potravín). Tak som tam naukladala len ľahké pomôcky. A ešte som si vybrala slabý digestor. Tak si daj na to pozor.
1x haji
haji
@Zolik (23.9.2017 15:34)
Takováto kuchyňa je of set aj s kolečkovými bruslami, rogalom, VzV vozíkom a služobnictvom.
2010
@Zolik (23.9.2017 15:34)
O com to hovoris? taka kuchyna nie je na varenie len na zavidenie. Na varenie je letna kuchyna.
Tento rok bol kuchynovy, mam za sebou 3.
Co mozem poradit davaj si pozor ked kupujes spotrebice sama a potom sa snazis usetrit kupovou lacnej skladackovej kuchyne. Posledna bola fiasko.
Ked modularnu kuchynu ber od nich aj spotrebice, ked kupujes sama spotrebice daj to dakomu kdo ti spravi skrinky na mieru, alebo uz skladal rozlicne moduly.
haji
@Marika9 (23.9.2017 15:51)
Moc děkuji za dobrou informaci - měla jsem chuť na výsuvnou potravinovou skříň. Je to logické - váha potravin a manipulace - tyjo, mělo mě to napadnout, nenapadlo. Pořád jsem se motala v tom, jak se budu v té poschoďové věci orientovat. Na lehké pomůcky je to přílišný komfort! @Marieka9 toto je rada, zkušenost k nezaplacení! Díky, díky, díky!
zolik
@2010
by si neveril, ze som to uz niekolko krat videla, hlavne v Rakusku. Jedna kuchyna bola na ukazovanie/zavidenie (ako z katalogu) a druha bola taky zastrceny kamrlik na varenie.
2010
@Zolik (23.9.2017 16:16)
jasne ze ti verim preto som to pisal. Aj ja som nikdy nevaril v nasej vystavnej kuchyni ( ani nasa suseda v milionovom dome) problem si tymi designovymi velkymi kuchynami oni sa strasne zle cistia...
evanaaa
@Danda3 , tá ukážka červenej kuchyne bola pekná! Kedysi bola móda mať červené kuchyne, ľudia kupovali istú značku, ja som si zafarbila moju, klasickú, čo som mala priamo v byte.....ale ak kuchyňu, tak nie na pozeranie ale na úžitok.
kecupicek
Máme dve kuchyne a prišla som k záveru, že keby si neviem čo vymyslela a naplánovala, nakoniec zistíš, že to malo byť úplne iné a úplne ináč a závidíš známym, ktorí si myslia o svojej kuchyni to isté. Bola som na mnohých návštevách a videla som prekrásnu kuchyňu s ružovým plyšovým kobercom, v ktorej sa nikdy nevarilo, ale kávičku si si tam mohla vypiť. Dbaj, aby bola na to, čo tam mieniš robiť. Kolegyňa ma pozvala na návštevu, nemohla som, tak som prišla na druhý deň. Vyprážala rezne v práčovni a práčka veselo prala športovú obuv. Super zážitok!
zolik
@Kecupicek
nebudem sa tu vychvalovat, ale aj ja mam dve kuchyne. Jednu, o ktorej som pisala, v byte v Rakusku. Planovala som ju dobry rok, mozno aj viac. Do Ikea som chodila "ako na hodiny klaviru", lebo je sucastou obyvacky a chcela som aby aj tak posobila, ale bola AJ kuchynou, v ktorej sa bezne vari, pecie, zavara atd... Druhu kuchynu mam tu kde zijem, vo Svajciarsku. Je pekna, velmi pekna, ale pre mna neprakticka. Koleckove korcule sice nepotrebujem, ale handru v ruke stale - vysoky lesk skriniek, sklo a nerezove spotrebice. Kazda kvapka, kazdy odtlacok, kazda omrvinka ci smietka je hned vidiet. Pre niekoho kto denne vari a nema tu postrannu kuchynu v pracovni hotovy des.
A mam aj tretiu kuchynu, sice na 1/2 s mojou mamou, ale tu milujem najviac. Tzv. obytna velka kuchyna s kanapickom, kachlami, kredencom, velkym stolom pre 8 ludi na 30m2.
P.S.: Moja rada? velmi dobre si rozmysli aku kuchynu chces, co v nej budes robit, comu a komu ma sluzit. Som sa rozpisala ako Hviezdoslav, ale podla mna je to velmi dolezita vec, projekt, ktory netreba unahlit. Prajem Ti vela stastia
2x rela a radost
listocek
Tiež sa pripájam s dotazom, či kupit nejakú hotovú, alebo radšej si nechat urobit na mieru, je v tom velky rozdiel?
zolik
@Listocek mily, dnes prihlaseny, precitaj si komentare vyssie. Rozdiel urcite je. Hlavne vo vlastnom planovani a financovani. Alebo prenechaj vsetko kuchynskemu studiu a kreditnemu oddeleniu :-)
sovka62
@2010 mi pripomenul starý vtip. Po čom Slovák najviac túži? Po rodinnom dome s veľkou kuchyňou. A po čom túži, keď ho už má? Po letnej kuchyni, aby si tú svoju krásnu veľkú neničil!
Za seba môžem napísať, že mám rada projekty, kde je kuchyňa prepojená s obývacom časťou (samozrejme s perfektným odsávaním, či rekuperáciou). V kuchyni trávime dosť času a prečo by sme mali byť oddelení od zvyšku rodiny?
Možno to takto cítim preto, že my sme v kuchyni doslova vyrástli. Bola obrovská, s veľkým sporákom na pevné palivo, s dvomi stolmi, jedálenským a pracovným, kde si mama chystala suroviny na varenie. Tam sa v priebehu týždňa jedlo (v sobotu večer a celú nedeľu v jedálni, ktorá bola tiež obrovská a tým pádom ťažko vykúriteľná), písali sa úlohy, otec si tam opravoval rôzne propriety, mama nás učila pliesť, háčkovať, vyšívať, štopkať, látať a veľmi dôležitou súčasťou bolo rádio, ktoré sme opustili, až keď aj u nás začala vysielať TV.
kecupicek
Prečo to píšeš mne? Ja som človek životom ošľahaný, nezávidí ľuďom čo majú, ak to dosiahli svojim rozumom a schopnosťami. Poznáš ten vtip, ako si Slovák chcel uložiť vo Švajčiarskej banke 1000 dolárov a šepkal? Úradník za okienkom sa ho pýta:- Prečo šepkáte, veď nie je hanba byť chudobný @Zolik (23.9.2017 21:58)

2010
Len taka poznamka, vybavenie a velkost, kvalita, cena kuchyne nema nic do cinenia s kvalitou jedla ktore su tam produkovane.
Taky australsky vtip. U nas sa modlime pred kazdym jedlom, u nas nie mama je z grecka.
Aj tu bez kuchyne sa vytvaraju fantasticke jedla.


2x methi a haji
zolik
@Kecupicek , prepac ze som Ta oslovila. Neuvedomila som si, ze sa ta to moze dotknut. A je pravdou, ze aj ja v banke septam.
1x radost
kecupicek
Neurazila som sa, nemáš sa za čo ospravedlňovať. Veď my Slováci nie sme takí chudobní, ako vyzeráme, sme len šporovliví. Ja mám tiež pri bazéne tretiu kuchyňu, kde strávime s manželom celé leto, skoro až do Vianoc. Tam mám hrniec na zaváranie, sušičku na ovocie, umývačku riadu, sklad na kompóty atď. Mám rada všetko po ruke, bolia ma kolená, tak sa aspoň toľko nenachodím. Keď už máme práce po krk, vlezieme do bazéna a lebedíme, alebo naložíme ohník v krbe a opekáme niečo chutné. @Zolik (24.9.2017 21:01)

ajuschka
ja mam ikeu, ma uz 7 rokov, ale som spokojna. bohuzial kuchyne faktum uz sa nevyrabaju, a s novymi metod neviem poradit.

ale ak by predsa - drezy maju stale rovnake. urcite nekupovat dvojdrez DOMSJO, kedze ma dvojity sifon,ktory sa neustale upchava. co 3 mesiace ho treba cely rozobrat, vystriekat wapkou, a znovu poskladat a dalsie 2 hodinky ho dopasovavat naspat. takze nie, tento drez uz nie.
alebo si urobit nejake "udelatko" ako si zjednodusit zivot ;) - v porovnani s tymto drezom za udelatko povazujem aj kyblik a chodit ho vylievat von do kanala... :D
kecupicek
Nežijeme preto, aby sme upratovali, ale........ upratujeme, aby sme žili. Áno, zjednodušte si život v kuchyni tak, aby ste sa v nej rady zdržiavali, nie len pri varení a pečení. Moji známi majú tiež kuchyňu spojenú s obývačkou. Je to výhoda dovtedy, kým kuchárka nezabudne, že aj varí a nič jej neprihorí.
babidka
Mame tretie byvanie a zariadovanie niekolkych kuchyn za sebou , takze uz sa trochu viem zorientovat a mozno ti poradim. Cenu a velkost uz mas urcite poriesenu - toto je zaklad na ktorom budes stavat . Konkretny obchod ani vyrobcu ti neporadim , urcite vies co si mozes co nemozes dovolit .Kuchyne ktore kupis v obchode si sice mozes obzriet ale nie vzdy "sadnu" akurat do tvojej kuchyne . Ak si das urobit na mieru ,obrat sa radsej na firmu ktorej pracu si mozes obzriet priamo - u niekoho v kuchyni. Oslov svoje priatelky a ich aj tvojich znamych a ti budu urcite vediet kto-komu -aku kuchynu robil , ako boli spokojni a co to v skutocnosti stalo .Ja som mala dve kuchyne z masivu robene na mieru miestnym stolarom a nestala ma viacej ako keby som ju kupila v obchode.Ale hlavne ta druha je presne taka aku som si predstavovala.Teraz som potrebovala iba mensi kuchynsky kut /asi vo velkosti malej panelakovej kuchyne/ v jednej izbe a rozhodla som sa pre drevotriesku .Material ,kvalitne kovanie /zavesy atd./ nebolo prave lacne a tak nas ta kuchynka stala asi tolko co obdobna kuchyna vo velkom obchode.Ikea-cke a podobne kuchyne sa mi velmi pacia , ale ak sa nemaju rozpadnut - treba ich velmi kvalitne zmontovat . Lebo nech to vyzera akokolvek lahke podla navodu , v skutocnosti mozno budes preklinat seba aj predajcu :-) Takze musis zaplatit niekoho sikovneho a naozaj pedantneho ktory by to nezmrvil.A to tiez nestoji malo. Obchody tiez ponukaju zmontovanie ich odbornikmi , ale nie je to zvycajne v cene a montaz jedneho bezneho metra / 1m/ moze stat aj 100-250€. Tiez ti doporucujem neponahlat sa - ci uz kupujes kuchynu hotovu , musis ju montovat alebo ti ju urobia na mieru ....dobre si to rozmysli. Urob si nakres , z kartonu si vystrihni "nabytok" a spotrebice a posuvaj , presuvaj , kombinuj a planuj .A nielen Ikea ale aj ini predajcovia maju planovace kuchyne ktore najdes na internete .Drzim ti place aby sa ti ta kuchynka vydarila !!!
tomas222
My tiež riešime novú kuchyňu. Pravdepodobne pôjdeme do IKEI. Dám potom vedieť, ako sme sa rozhodli :)