Varenie

Nízkotučný syr

prdelinka - fotkaprdelinka, 19. júna 2012

Ahojte,prosím v ktorom obchode a ktorá konkrétna značka ponúka syr s menej ako 20% tuku ? viem že v Lidli majú 30% tvrdý syr ale menej tuku som už nenašla :(

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Vôbec netuším, či je technicky možné vyrobiť tvrdý syr s takým malým množstvom tuku - skôr nie. Jedine tak, že sa doň pridajú emulgátory, stabilizátory a podobné umeliny, ale to už potom nemôže byť syr.
hubata
A načo chceš syr bez tuku? Tak ako píše @julica to už nie je ani syr a ani mlieko z ktorého by bol syr vyrobený.
sovka62
@prdelinka , kašli na obsah tuku, nízkotučné syry majú skoro všetky hnusnú chuť. Ak ťa ten tuk trápi, daj si radšej malú porciu toho tučného ako veľkú hnusného, ja to tiež tak robím.
marianne69
Ja sa Ti tu obávam aj čosi napísať,lebo pri poslednej diskusii o gréckom šaláte s éčkami tu bolo veselo:-))),ale ako ti radia ostatné Varecháčky vybodni sa na nízkotučné výrobky,nie je to prirodzené,keby bolo, tak krava dojí nízkotučné mlieko aspoň z jedného cecka:-DDD Ja by som nízkotučný výrobok zjedla,keby som umierala od hladu,vtedy čo už...je to nabité všelijakým dochucovadlami,aby to bolo vôbec jedlé...ale to je môj názor
hahaias
pridávam sa k tým čo hovoria radšej menej ale normálne ako nízkotučné.
Ja mliečne nemôžem tak som si kúpila ako náhradu sojovi, okrem toho že bol hnusný až doma som si prečítala že obsahuje 30% eidamu a bolo po radosti.......
marianne69
ale k téme: mala som tovaroznalectvo ako maturitný predmet,je to síce už dávno:-D,ale menej ako 20% podielu tuku som ešte nepočula ani nevidela...možno,ale medzitým ošaleli a začali vyrábať...
používateľ nemá avatar
yva
yva
Syr Kleopatra light - na obale je 13% tuku. Dostať ho v COOP.
zuzuu10
Existuje Ementaler Boryna, ten má 20% tuku v sušine, kúpila som ho raz omylom - bol medzi ozajstným Ementálom, no nechutil vôbec tak zle, ako iné nízkotukové syry. Borynu vídam v Bille aj Jednota supermarketoch. Vravím, nebola úplne zlá, ale ktovie, ako sa taký syr správa napr. pri zapekaní - nemám odskúšané.
Naopak, tvrdý syr s najnižším obsahom tuku, aký som kde videla, je Kleopatra Light... Raz ju niekde mali rozkrájanú na ochutnávanie, a chutí ako piliny :) Fakt príšernééé, tú neber ani zadarmo :)
Súhlasím s názorom ostatných - nie je nad poctivý syr, radšej kúsok pravej chuti, ako "lunt ošáleného";)
irenaw
keď sme dodržiavali beztukovú diétu, ukázalo sa takmer nemožné kúpiť niečo nízkotučné bez umelých prídavkov chuti a vône. tuk je nositeľom chute, bez tuku treba pridať zvýrazňovače. nízkotučné cereálne tyčinky majú namiesto tuku viac cukru alebo umelých sladidiel aby mali nejakú chuť.
irenaw
diéta bola naordinovaná lekárom kvôli ochoreniu a nesmeli sa jesť ani žiadne umeliny, lebo veľmi zaťažujú pečeň, tak sme si všetko museli pripravovať doma.
afataga
ja len budem opakovat, co napisali predo mnou, radsej si daj jeden platok tucneho syra ako tri platky nizkotucneho, ak uz budes kupovat ten nizkotucny, precitaj si dobre zlozenie, isto budes prekvapena, co vselico tam musia dat, aby sa tvarilo ako syr
prdelinka
ooo dakujem za rady :DDD ja len pozerama Jste to co jite a tam maju vzdy nejaky nizkotucny syr.Napadlo ma to len preto.
a bola som tyzden mimo domu a nejdela som ziadny syr a schudla som,jedla som normalne.lebo ja ten syr do seba tlacim nonstop,nejem maso tak mam syr.chcela som vyskusat aj sojovy ale nemam odvahu :D tak len preto zistujem ze ci a kde sa da zohnat aby som aspon trosku tuku usetrila.
weronikaxxx
súhlasím s tým, že Kleopatra light sa nedá jesť.....
ale kto ste už mali Ementál Pierko?............. ja som ho videla a kúpila len v Coop jednota (mávajú ho zriedka) ..... a mal tiež máličko percent tuku... hádam 7?....... a celkom mi chutil :-)
janara
poznám Kleopatru, potom Kravička 20% - Jednota,
30% syry, tých je viacej...Lidl, Jednota
maarianna
inovec aj bánovec majú 30 percent tuku pri diete sú vhodnejšie ako nízkotučné a treba tak ako ti radia radšej menej a kvalitný ako šmejd a polské syry zásadne nekupujem
sirmephisto
netreba sa velmi obavat tuku :) uber sacharidy a mozes si dovolit pridat na tucnych vyrobkoch (s mierou samozrejme). navyse v tuku su rozpustne niektore vitaminy, dostatok tuku ovplyvnuje spravne vylucovanie hormonov takze sekat tuky na minimum je zbytocne.