Nevďačnosť

kecupicek - fotkaKecupicek 6. augusta 2017 o 15:16

Počas letných výletov sme sa chceli naobedovať na salaši. Už zďaleka sme počuli krik z kuchyne, kde zamestnanci hlasno komentovali výber jedla zákazníka. V zariadení nebol najväčší nával, predpokladali sme, že si nás niekto všimne. Trvalo to asi 20 minút, kým sme si konečne objednali a ďalšiu polhodinu, kým nám to doniesli. Kuracie mäso bolo tvrdé, bez chuti a zemiaky odporne mastné . Vyzeralo to ako zvyšky po predchádzajúcich hosťoch. Nebolo to chutné, konštatoval aj môj malý vnuk. Z kuchyne k nám zasa doľahol krik a zvada zamestnancov. Nasadli sme do auta a prchali. Nezaslúžime si najesť sa za svoje peniaze chutne a v pohode? Veď ceny sú také astronomické, že by sa malo niečo ujsť aj personálu?

16 odpovedí:
  • sovka62 - fotkaSovka62 6. augusta 2017 o 18:55

    @kecupicek , takýchto skúseností mám zo Slovenska mnohooo.....Divíme sa, prečo u nás neprekvitá turizmus a akosi nikto nechce priznať, že hlavným problémom sú nekvalitné služby. V štvorhviezdičkovom hoteli ti pokojne podajú rezeň z fritézy, v horšom prípade dokonca použijú mrazený polotovar - hotový rezeň obalený v trojobale, zemiaky z fritézy, hoci si si objednala opekané, bezmäsité jedlá skoro všade z polotovaru, v Demänovskej doline sme dokonca dostali bryndzové halušky pripravené z prášku, čo čašník síce neochotne, ale nakoniec predsa len priznal. Šetrí sa na surovinách, šetrí sa na personále, zisk je boh, ale z čoho ho chcú tvoriť, ak si klientov odradia, nepochopím. Preto si už radšej vyberáme smer Morava a Čechy, kde sa tiež občas nájde niečo podobné, ale to je výnimka, u nás naopak, pomaly pravidlo.
    Ak sa zákazníci po 20 minútach čakania nezdvihnú a neodídu, ak nevrátia nekvalitné jedlo hneď po ochutnaní, ale zaplatia a dokonca nechajú sprepitné, nič sa nezmení. Ak chceme lepšie služby, musíme na nich trvať, inak lajdáci nemajú dôvod čokoľvek zmeniť.
    @zareaguj
  • methi - fotkaMethi 6. augusta 2017 o 20:13

    Ked som bola pred par tyzdnami na Slovensku boli sme v Tatrach na vylete a musim povedat, ze gastronomia dost hrozna. Jedine kde sme sa vyborne najedli bol Penzion Drak (fakt vyborne jedla) a jedna restauracia nedaleko Bojnic, bohuzial si nepamatam nazov a kde presne to bolo. Ale hore na Chopku to bolo cosi otrasne, ani chalani co tam to jedlo davali na taniere sa netvarili, ze ich to nejak bavi. Na Lomnickom tiez ziadne hody. Na to, kolko turistov tam chodi by to mohlo byt ovela lepsie. Sklamana som bola. Ale maju dobru strudlu v obchodiku pri Tescu v Liptovskom Mikulasi :)
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 7. augusta 2017 o 13:17

    V našom meste štvorhviezdičkový hotel bez hanby podáva knedľu zohriatu v mikrovlnke a kačica vysušená až na kosť, o kapuste ani nehovorím skôr to boli udusené hlúby z kapusty. Žiadna 4-hviezdičková sláva. Najlepšie jedlo je to, čo si pripravím doma, len mi za to nikto neplatí :-).
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 7. augusta 2017 o 19:48

    mne raz dali miesto ciabatty s mozzarellou na tanier bielu bagetu, emental. bol to podnik kde som si davala kavicku. na moje halo prosim vas, toto nie je to co chcem mi bolo odkazane ze je to mozarella na vyprazanie a preto je zlta. pousmiala som sa a poprosila som ucet - za kavu. sranda odtial potial. kecupicek, treba sa hned ozvat. ale vas utek musel byt adrenalinovy. no nerobte to casto, este budete na ciernej listine pohostinstiev. a co potom?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarBabucka 8. augusta 2017 o 10:25

    Nasou najvacsou chybou je nenazranost za peniazmi.Velmi velka je vidina rychleho zbohatnutia aj cez mrtvoly.Nezalezi na cloveku len aby bol co najvyssi zisk,zabuda sa ci ten zakaznik bol zo sluzbami spokojny a rozhodne sa i po druhy krat vratit spat ,alebo radsej berie nohy na plecia adanemu miestu sa bude oblukom vyhybat.Ak sa naucime chovat sa ku zakaznikovi ohladuplne a slusne,dat mu za jeho peniaze to co pozaduje a hlavne si ho vazit, pevne verim ze cetovny ruch zacne rozkvitat k obojstrannej spokojnosti.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 8. augusta 2017 o 12:22

    V sucastnej dobe socialnych medii je to len vasa chyba, aj posledna diera ma hodnotenie a je to jedno ci to je v Krasnodare, Humenom alebo Koh Samui. Pred tym ako dakde vkrocim napisem meno a hned mi vyskoci ci tam varia dobre alebo prihrievanu gebuzinu.
    Pred par dnami tu na Vareche som pozrel ponuky zlava dna neuveritelna cena... googloval dalej a len vyborne hodnotenia. Mal som vsetko zahranicnych a nevedeli si vynachvalit aj ked cena bola ako v stanicnom bufete.


    @zareaguj
  • conscientia - fotkaConscientia 8. augusta 2017 o 13:02

    Pred pár dňami som sa vrátila z Almeríe na juhu Španielska. El pán brat a la pani mama si vhodili z kopýtka a šli na výlet do Granady. V jednom podniku sa zastavili len na kávu a pivo, no bezplatne im k tomu doniesli niečo malé a sladké ku káve a bratovi i tapas k pivu. A ešte malý šalát. Fakt si za to neúčtovali nič. U nich je to vraj pozornosť podniku a slušnosť. // Zato keď sa mi kamarátka vydávala pred rokom na SK a mne naservírovali totál nechutné jedlo, neboli mi ani ochotní dodať Knihu prianí a sťažností - vraj je to prežitok zo socáku.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 8. augusta 2017 o 13:29

    Vďaka za komentáre, zdá sa mi že budem so sebou nosiť ako železnú rezervu rožok s maslom a so salámou, ako nosí moja známa. Keby sme boli sami s manželom tak tam aj nejaké čoro-moro urobíme, ale hanbili sme sa pred príbuznými. Poznáme sa s pani majiteľkou, tak keď ju tam zastihneme, ešte jej zhodnotíme stravu. Jedávali sme na tomto salaši od roku 1965 a vždy to bolo v poriadku. Zdá sa mi, že keď nie je majiteľka vo firme personál má hody.
    @zareaguj
  • siskam - fotkaSiskam 9. augusta 2017 o 12:05

    Ale našťastie sú aj na Slovensku sú miesta, kde sa dá veľmi slušne najesť. Nedávno sme boli s manželom v motoreste Dubky pri Košiciach. Prišli sme 1/2 hod. pred záverečnou /čo sme netušili/. Čašníčky veľmi milé a ochotné. Černohorský bravčový rezeň bol mimoriadne chutný, nehovoriac o veľkej dávke. Pri mojom údive nad množstvom, mi čašníčka okamžite navrhla, že čo nezjem, to nám nabalí. Za veľmi prijateľnú cenu, úžasné jedlo. Vďaka pani kuchárke a milému personálu. Tam je ozaj opodstatnené dať prepitné.
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 9. augusta 2017 o 12:29

    Na mých každoročních cestách Slovenskem jsem se setkala více méně s dobrým jídlem v restauracích. Nejhorší jsou kapustnice, bohužel. Tu jsem si už přestala dávat. Řídká, překyselená, se zbytkovým masem. Halušky miluju s bryndzou, neředěnou. Ty také nemají všude, ale tak se včas zeptám. Nejlepší jídla mají v kolibě Bodega na Spiši a ještě cestou z Revuce na BB. Tam jsme si opravdu pochutnaly. Na perkeltu i haluškách a strapačkách. V Zuberci mají nejlepší tažený štrudl v Evropě. Letos mám nějaké nové tipy, tak se zas těším a věřím, že si zas pochutnám na nějakém jarmoku.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarElka333 včera 12:53

    Tak to aby som na Slovensko ani nesla :( Je to hanba :(
    @zareaguj
  • katka78 - fotkaKatka78 včera 13:35

    Treba sa vyhýbať "Gordon blue" reštauráciám, aj keď poznám veľa Slovákov, ktorým práve takáto kuchyňa chutí. Tatry, turizmus a gastro sú na samostatnú kapitolu, je to skôr horšie ako lepšie. Tiež očakávania máme každý iné. Dá sa však aj na Slovensku kvalitne najesť, len nie úplne všade a tiež to chce trochu prieskumu vopred.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino včera 15:32

    @Elka333 (15.8.2017 12:53)

    A čo je akože hanba? Pochváľ sa, kde žiješ? Pochodil som kus sveta a Slovensko na tom nieje ani zďaleka tak zle... nerobte zbytočnu paniku, z jednej, dvoch zlých skúsenosti netreba zatracovať celú krajinu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino včera 15:36

    Prečítajte si príspevok od @Mijaita , je to svetobežník, skúsená a múdra žena. Ona by vám vedela rozprávať ako sme na tom my a iné krajiny.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 včera 15:56

    @Jojino (15.8.2017 15:32)

    presne tak,kto je aspon troch zbehly v gastronomii,si najde dobry podnik,aj podla recenzii,pojde tam kde maju iba zopar jedal,nie listok ako kniha,a pred objednanim treba trochu vyspovedat casnika.zo mna maju niektori mindraky,lebo ich poslem priamo po info do kuchyne s upozornenim,ze ak ma bude zavadzat mu to hned vratim.a treba vyberat z jedal,kde je aspon aka taka pravdepodobnost,ze vam to urobi cerstve.zase na druhej strane sa nevyhybam klasikam,ako su gulase a tak,lebo to mi nepripravy zmrazene ako polotovar.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarDoktorina dnes 13:24

    Citam Vase komentare a veruze musim pridat aj ja jeden.Tento komentar sa netyka sice Slovenska a le Ciech.Zijem v Rakusku a s manzelom sme sa vybrali na navstevu k mojej sestre.Zabezpecili sme si ubytovanie v penzione kde v cene boli ranajky.....musim napisat ze ranajky boli neskutocne chutne cerstve fakt s mnozstvom zeleniny,cerstva sunka salama....proate tip top.ked ze ranajky boli velmi dobre pozvali sme sestrinu rodinku tam na obed.Boli sme 4 dospely a jedno dieta........dospely si dali vyrazany rezen a dieta vyprazene kuracie nugetky........Obed nam doniesli a musim napisat ze este som len videla manzelove mäso uz som vedela ze toto nezje........mäso bolo ako keby na jednu stanu nafuknute,moje bolo dobre,sestra po prvom suste mäso vypluvala do servitky a je priatel mal mäso tiez v poriadku.Sestrin syn akosi tu svoju porciu nechcel ze on len zeleninu a nakoniec to jedol sestrin manzel ale co bolo velke prekvapenie to kuracie mäso nebolo prepecene bolo surove.A vieto co je na tom najväcsia sranda ze skor ako sme si rezervovali ubytovanie citali sme komentare k penzionu a vsade pisali ako neskutocne dobre varia ,vsade bola o nich len sama chvala....takze viac menej ani na to sa neda spoliehat.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist