Rôzne

Netýka sa to varenia

pivonka - fotkapivonka, 5. novembra 2014

... ale za nahliadnutie to určite stojí (a nielen za nahliadnutie).

 goodboog.com/pokojnibojovnici.sk/...

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Myslím, že aj u nás by bolo komu darovať svoje prebytky a podobne. Najprv treba pomôcť sebe a potom až tebe :-)
repkica
Vždy a všade nájdete ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Je ťažké organizovať akúkoľvek formu pomoci. Zapojiť sa je jednoduchšie, ale najľahšie je ignorovať a zosmiešňovať....
Ten link je informáciou, nie príkazom. Naša voľba ako sa rozhodneme, nie je nikým kontrolovaná.
julica
Jozefko, nevyjadrujte sa ku mne, ak nedokazete zdovodnit vase invektivy. Viem, ze ako mladsia generacia som pocitacovo gramotnejsia a informacie sa ku mne dostavaju lahsie. Ludia su casto naivni a dobracki zaroven, a naozaj by som nechcela, aby tito ludia financne podporovali nieco, co zne len smrt a strach. Tak napriklad strana Novorossia (separaticticka, ktorej pravdepodobne idu tieto zbierky) na svojej tlacovke vyhlasila, ze bude zatykat zeny a dievcata sediace v kaviarnach a restauraciach, lebo podla nich maju sediet doma a venovat sa detom a manzelom... hej, az tam tieto vyholene hlavy vedia zajst. no co, vedeli ste o tom? Vasa arogantna Julia, ktora nerozumie tej druhej vete z vasho komentara
babidka
Doma sa urcite vzdy nieco najde bez coho sa zaobijdem a co pomoze druhym -staci trochu dobrej vole . Mila @evanaaa , nemozem celkom s tebou suhlasit . Ano , pomahame // a hlavneaj doma .Ale su situacie , ked je pomoc naliehavejsia inde . U nas funguje socialny system dost spolahlivo aj ked ludia zvacsa nanho nadavaju :-( No a je tu kopu roznych organizacii a vzdy sa nieco najde .Ale ked je vojna , pride prirodna ci ina katastrofa a v nudzi su takmer vsetci , skolabuje akakolvek domaca charita a stat je takmer rozvrateny ....pomoze iba niekto zvonku .
Videla som po tajfune biedu ludi na Filipinach ktori prisli o vsetko - a vsetci . bez pomoci od susedov , charity zo zahranicia a dobrovolnikov zo susednych ostrovov by vela ludi /uz aj tak dost biednych / zahynulo od smadu , hladu a choroby .Aj mojich "smiesnych" 150 USD /cela moja vtedajsia hotovost/ pomohla jednej rodine aby si postavili a zariadili aspon provizornu kuchynu a mali aku-taku strechu nad hlavou . Vysmech a krive pohlady nie su na mieste .Kto chce , nech pomoze .Kto nechce - jeho vec .
evanaaa
Pravdu máš, @babidka , ja som len tým chcela povedať, ža aj u nás je veľa tých, ktorí potrebujú pomoc, stačí si len pozrieť prípady aj z niektorých vysielaných relácií ( ako bolo MzN, alebo teraz 7N). Kto chce, pomôže aj inde, iným, len je otázne, či sa tá pomoc dostane k adresátovi, najmä, ak sa posiela do krajín, kde to vrie a kde sa bojuje. Ale určite naši ľudia pomáhajú, nájde sa ich dosť a pomoc ide aj do rozvojových krajín, do Afriky a podobne. Ako hovoríš, náš systém oproti iným je ešte dosť spoľahlivý, ale nie až taký, ako by mal byť, a ako sa zdá a nie všetci ho vedia oceniť, hlavne tí, čo žijú zo dňane deň, z ruky do úst, niekedy ani to.
jozefj
Aj ja som p:Julica čiastočne počítačovo gramotný.Používam počítač už OSEMNÁSŤ rokov.Čo to som už pochytil.Posledná veta z môjho príspevku znie: Vy radšej dáte naším rómskym spoluobčanom. A ešte o Ukrajine.Ani jeden si nevieme vôbec predstaviť aké to tam v skutočnosti je.Tam ľudia veľmi trpia a preto si myslím že ich treba podporiť.Na Ukrajine som bol viac ako 30x tak ju trochu poznám.Od počítača je to veľmi ľahké hodnotenie.Prajem Vám pekný deň.Nechcem tým zhadzovať Vaše veľké životné skúsenosti.
julica
Jozef, napísala som, aby sa ľudia pozreli na organizáciu, ktorá peniaze zbiera, keďže jej prepojenia vedú na extrémistickú stranu, ktorá vraždí. nejde o pomoc ukrajine, tej sa dá pomôcť aj cez iné, ďaleko bezpečnejšie a spoľahlivejšie cesty. Super, že ste počítačovo gramotný, nepísala som však o vás. Tu je to video


pivonka
A o kom ste to, @Julica , písali, o tej počítačovej gramotnosti? O mne? Pre Vašu informáciu - s počítačom som začala pracovať pred viac ako dvadsiatimi rokmi. Posledné, čo som chcela svojim príspevkom vyvolať, je politická diskusia, takže už, prosím. stačilo @Julica , agitácie. Môj príspevok je o ponoci potrebným a nie o politike.
julica
Nie, o tých, ktorí by eventuálne chceli pomôcť "ľuďom v núdzi"... lebo v prípade tejto zbierky to nie je o nich. Radšej cez org. Človek v ohrození či iné, overené organizácie. nie cez separatistických vrahov.
pivonka
O tom, kto je na Ukrajine vrah, sa môžu názory rôzniť a Vy, @Julica , nerozhodujete o tom, ktorý je správny. Ešte raz, tento príspevok nie je o politike. Už na Vás nebudem viac reagovať. Howg!
julica
Jasné, že nerozhodujem. Len upozorňujem na to, komu dávať peniaze. Radšej dám overeným organizáciám ako nádodným so silným politickým zázemím. Video ste si pozreli, pivonka? alebo trošku pohľadajte informácie o tom, čo sa deje s opozičnými aktivistami, spisovateľmi, umelcami v Rusku... končím, bola by som rada, keby som len vniesla červíka pochybnosti. to video je krátke a pravdepodobne viete, čo je to novorusia