Ahojte, chcem sa opytat , ked vajicka s cukrom vyslaham nad parou a dam napr.do kremu na zakusok tak uz nebudu surove.?? uz dlhsie nad tym rozmyslam, mam kopec dobrych receptov aj po babke:-) len sa bojim dat tam tie zltky a hlavne u nas to jedia aj deti.A aj tu som sa to docitala nieco ze ak ich vyslaham nad parou uz vlastne nebudu surove.:-) dakujem.
@zareaguj
Plnka z vajec šľahaných nad parou je moja najobľúbenejšia, ešte nikdy sa mi nepokazila a nikdy z nej nikto neochorel.
v žiadnom prípade neurobí zle-ked umyje vajíčko pred použitím...
správne vravíš-škrupina "dýcha"...teda vajíčka sa nesmú umyť a potom skladovať..ale pred použitím umyť môže...ak sa tak veľmi bojí...
postačujúcu odpoved dala naša sovička múdra-vždy ju rada čítam...@sovka62
Pri vysokých teplotách sa salmonela zničí, preto je z hľadiska bezpečnosti konzumácie vajec dôležité, aby sa všetky časti pripravovaného jedla prehriali aspoň na 70 °C.14 Dôkladná tepelná úprava vajec je veľmi dôležitá pre zraniteľné skupiny obyvateľstva, napríklad starých ľudí, chorých, malé deti a gravidné ženy. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) neodporúča konzumovať potraviny obsahujúce surové alebo nedostatočne tepelne upravené vajcia, napríklad majonézu, holandskú omáčku, zmrzlinu či niektoré dezerty, ako sú rôzne peny, pripravované najmä doma a z nepasterizovaných vajec.14 Dôrazne sa odporúča čistiť a dezinfikovať všetky nádoby a pomôcky používané na šľahanie surových vajec a nešľahať ich v blízkosti odokrytých hotových jedál.