Chcela by som sa spýtať na váš názor ohľadom predhrievania rúry.
Práve som dočítala článok o kuchyniach a o úspore energie, kde bolo niekoľko rád ako to dosiahnuť. Okrem iného píšu, že ak nepečieme piškótové cesto alebo krehké pečivo, tak rúru nemáme predhrievať (ušetríme tým 17 % energie). Nie som veľmi skúsená kuchárka, ale vďaka vareche pomaly naberám istotu a učím sa, ale v pamäti mi z receptov vždy ostane ...."vložíme do vyhriatej rúry".
Akú máte skúsenosť s nepredhrievaním rúry vy????
Ďakujem za príspevky do diskusie a dúfam, že sa čoskoro odhodlám aj ja pridať nejaký receptík:)
Energiu mozno usetrit na inych spotrebicoch...
Ak chceš ušetriť energiu, pri výmene rúry za novú (samozrejme, keď na to príde čas) si vyber teplovzdušnú. Pečie sa v nej pri teplote asi o 20 st.C nižšej ako v bežnej a čas pečenia je kratší asi o tretinu.
V žiadnom prípade to nepotrebujete ( zaujimavosti.net/prakticke-nazory/6-omylov-v-kuchyni-ale...
)
- ale musím to doplniť. Týk sa to len nových trúb a všetkých tých, kde cirkuluje vzduch, čo je dnes asi každá kupovaná za posledných 5 či až 10 rokov.
- žiadne predhrievanie nie je potrebné, lebo to zbytočne míňa energiu a u nás občas na predhrievanú trúbu zabudneme.
- tiež je pravda to s pokrievkou, párky sa uvaria skôr, klobáska tiež. To čo sa varí bez pokrievky 30 minút sa s pokrievkou uvarí za 18 až 20 minút. Mám to presne stopnuté.
- úspora je minimálna a nestojí za to sa trápiť spotrebičmi a Ačkami +++ pri každom výrobku. Ten rozdiel je tam minimálny. Aj tak sa spotrebič ihneď po konci záruky pokazí.