Varenie

Nepodarene vanilkove rozky :(

mobi3 - fotkamobi3, 4. decembra 2012

Zienky vie mi niektora poradit co sa to vlastne stalo.. robim vanilkove
rozky a ako sa mi piekli tak sa mi uplne spliasli a neviem vobec
preco.. peciem ich na 170-180.. a pouzila som 110g orechov,280 g
hladkej muky, 210 g masla 250 g cukru (krystalovy) 2 zltky ..
taka smutna som s toho :(

@zareaguj


Diskusia k téme

veronika353
Do vanilkových rohlíčkú dávám mletý cukr,vyzkoušej jiný recept,například:150g palmarin,30g mletý cukr,2 žloutky,150g mletých ořechú,200g hladké mouky a 1/2lžičky prášku do pečiva.Že se ti nepovedly bylo asi tím krystalovým cukrem a taky se mi zdá,že tam máš dost másla.A nebuď smutná,příště to určitě vyjde:-))))
trencanka
Chyba môze byt v tom krystalovom cukre, peciem uz teda dost dlho, ale to som este nepocula davat krystalovy cukor do vanilkovych rohlickov. A je tam aj vela cukru. Maslo je v pohode. Niekedy je aj blba muka, kup hladku special 00, alebo Babickina volba hladka muka.
malusa
Chyba je urcite v tom velkom mnozstve krystaloveho cukru :-((
janealli
Ja robím desiatky rokov vanilkové rožky bez žĺtkov - 280 gr. hladkej múky, 100 gr mletých orechov, len 40 gr. práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 gr. palmarín /predtým smetol/, dlhšie sa toto cesto zmiesi, ale rožky sú krehučké. Cukru viac netreba, veď sa v ňom teplé obaľujú.
janara
strašne veľa cukru a ešte aj kryštálový..to je podla mňa problém, ja nedávam ani vajcia
moje rožteky: 350 g hl.múka, 250g margarín, 100 g mleté orechy, 100g práškový cukor, oblovanie v pr.sukre s vanilkovým
nemajú chybu!!
honestka
urcite chyba nie je v krystalovom cukre, pretoze ja ich tu nemozem piect s tym praskovym co predavaju a tak roky peciem vsetko s krystalom.
vzdy si nechaj cesto postat v chladnicke a nesmie tiez byt velmi makke. ja ich sulam a tak robim rozteky a kedze cesto je chadne v rure napuchnu a ostanu vysoke.
Suhlasim, ze nepotrebujes mat cesto velmi sladke!

skus ich radsej piect pri nizsej teplote a troska dlhsie alebo zmen recept ako ti radia a zacni s uspesnym, ktory ma tu vela chval.
evanaaa
Aj ja som sa chcela spýtať, čo bolo cesto vychladené, ale príčin môže byť viac, museli yb sme poznať celý tvoj postup ako si robila cesto, a ostatné kroky.
jarca
ja by som tiež prispela svojim poznatkom. Pred 2 týždňami som robila bábovku, ktorú pečiem už vyše 30 rokov, nikdy nebol problém a teraz sa mi bábovka nezdvihla a ostala v strede neupečená, mala okoby kôru. a bola odporná, zlá išla do koša. Tak to sa mi ešte nestalo.
Usúdila som, že to bude olejom a múkou ktoré som kupovala v liídli. Išla som kúpiť múku a olej blízko do obchodu ale osvedčené značky a bábovka bola výborna. Včera som robila zemiakové placky a dala som zvyšok tej múky a placky boli ako beton a nechutné. Takže už nikdy múka z toho obchodu. Ale chcem podotknúť, že do lídlu chodím rada a hodne tam aj nakupujem. mobi3 napadlo mi, či to nemohlo byť aj z tohoto dôvodu.
smajliqa
my tak uz asi tri ci ctyri roky nemozme urobit klasicku cokoladu do formiciek,,, robili sme ju 20 rokov, a teraz??? uz par rokov po sebe sa nedari, tiez nevieme preco...
nadia56
tak ako pise @honestka ,, krystalovym cukrom to nebude, ja tiez vsetko peciem s krystalovym a vanilkove rozteky su vzdy dobre:-)
jeka
Treba si dávať pozor z akej múky sa pečie,lebo ta čo má značku EU má malo lepku,nie je velmi vhodná na pečenie( z vlastnej skúsenosti)