Lahodné rožteky fotorecept

marianne - fotkamarianne, 28. novembra 2011
Lahodné rožteky (fotorecept)
Foto: marianne

Robievam ich uz roky-rokuce,su moje oblubene....

30ks a 20g
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
200 g (Hera)
100 g
70 g




Postup

  1. 1

    Z uvedenych prisad zamiesime cesto a dame oddychnut na hodinku-dve do chladnicky.Potom formujeme z neho male rozky.Vazila som ich po 20 gramov.Upecene obalujeme v praskovom cukre,zamiesanom s vanilkovym cukrom.

    Lahodné rožteky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....

    Lahodné rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    .....

    Lahodné rožteky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
Mne sa tiež veľmi páčia, hneď by som ochutnala. Musia byť jemnučké.
dorisa
V prvom rade-krásny obrázok a v druhom, orechové rožteky nemôžu chýbať na vianočnom stole.
anina43
ako keby som videla moje, hneď sú zjedené, sú veľmi chutné, krehké, pre lepšiu, výraznejšiu chuť, si orechy vopred jemne opražím a nechám vychladiť , až potom pridávam do vianočného pečiva, tak isto robim aj s kokosom, lieskovcami, mandľami. pečivo s pridaním opražených orechov aj lepšie vonia, len pozor, aby neprihoreli ..
elisticka
juj to je asi najlepsi kolacik na Vianoce...orechove vonave..mnam:-)
remcula
Mám dotaz. Ntřepí-nedrolí se to těsto na koncích? Jinak bych je opravdu ráda vyzkoušela. Díky za odpověď.
marianne69
Dakujem Vam dievcata,som rada,ze sa Vam pacia,vyskusala som uz vselijake orechove,ale nakoniec sa vzdy vratim k tymto roztekom.Su krehucke a rosypaju sa na jazyku.@remcula ak dodrzis vahu ingrediencii,nevidim dovod,ale daj vypracovane cesto na hodinku-dve do chladnicky,zabudla som to dopisat v postupe,opravim a ked das aj cez noc nic sa nestane.Dufam,ze sa ti vydaria aspon ako mne:-)
samanka
tak tu sa už pečie na Vianoce....:-))). Ako sa poznám, tak začnem 18-teho...@marianne69 takéto rohlíčky museli byť u nás každé Vianoce, až kým som nezačala piecť ja. Sú výborné, ale nepiekla som ich najmenej 10 rokov...l
marianne69
@samanka a ja si tak potichucky-pomalucky zacinam po prvej adventnej nedeli.Nerada sa potom stresujem:-),tento rok preto skorsie,lebo peciem aj pre mamu a dceru a seba.Pri jednom bordeli:-)Ale ked som zamestnana,tak vtedy,ked mam cas.
tinca
hotové vianoce. Ja ich robievam, ale tiež nemôže byť dlho v chladničke ani to nie je dobré. Ja nechávam cca 1 hod.
palokuchki
U nas su tieto rozky tiez z jednych najoblubenejsich. Zajtra sa ich prave chystam robit. Dam do mraznicky, ale ich musim schovat, lebo by mi ich muz so synom chodili vyjedat. Ten hlavny obrazok je velmi pekny, typicky vianocny. A je vidiet aj kusok z toho pekneho adventneho venca.
marianne69
@tinca predvcerom sa mi do nich moc nechcelo,tak prenocovali v chladnicke,nechala som cesto na linke asi dve hodinky a dobre boli,tiez som mala strach,ci tam pridlho neboli,ale tak sa mi nechcelooo:-)Dakujem Danka,rozteky su chronicke zname:-)ale dala som si ich do receptov aj koli dcere,nech si ich tam najde:-)
danculka
Super,už aj na KYSUCIACH,začal predvianočný zhon?:))))superť..
sovka62
Mám novú formičku na vykrojenie 28 rožkov naraz. Neviem si predstaviť, ako budú vyzerať, ale tuším pre istotu skúsim už teraz, aby ma to neskôr nezaskočilo. Recept vyskúšam tvoj.
marcy
my tento recept voláme desať,dvadsať,tridsať....pomer orechy,maslo,múka :)
ola111
Pekné ich máš,bez týchto rožtekov by ani u nás Vianoce nemohli začať.
lubik07
presne ten isty recept mam aj ja.....robim z 2 davok...jedna nestaci, su super, odporucam
sneica
este som nepiekla take rozteky,a ja neviem ako sa rozhodnem co budem piect....je tu tolko receptov co chcem skusit na vianoce...ukladám.
orchidea
Krásne rožteky, už si ich aj vytlačím a určite vyskúšam, každý rok skúšam nový recept na takéto orechové rožteky a tieto sa mi veľmi páčia.
monnikk
tiez ich peciem a nielen na vianoce....len cesto nedavam do chladnicky, lebo sa mi s nim potom tazko robi...a tiez robim z dvoch davok....jedna nestaci :-D
janger
Ake su pekne! vsetky rovnake, ako jeden :-). A odkladas ich v krabicke, alebo zmrazujes?
vavan
aj ja ich robievam sú naozaj vynikajúce rozplývajú sa na jazyku
všetkým kto ich nepozná odporúčam
janger
Dakujem. Uz ma zacinaju chytat stresy, ked si zmyslim, ze uz je pomaly december. Musim sa uz tiez do niecoho pustit, lebo budem mat neskor menej casu.
jerica
tak ako @cica2 palec hore , vyskúšané nemôžeš pokaziť , máš ich akoby ich jedna mater mala , krásne !! čítaj rýchlo: chrum, chrum :-ň
zdezda
už som ich napiekla, mám 300 ks výborných a krásnych rohlíčkov ( pečiem pre celú rodinu a do balíčka do Írska :-)))
tornadolue
Dopecene, naozaj sa uplne rozsypaju na jazyku, su fantasticke! Ine uz robit nebudem, len sa ich musim naucit lepsie tvarovat, niektore vyzeraju trochu invalidne :-) Hlavne tie 4 rozteky, ktore sa rozsypali tak velmi, ze sa im odlomila nozicka :D
aroooo
rada by som vyskúšala tento recept ale s lieskovcami, malo by to byť ešte lepšejšie, nepokazím tým niečo????
havino
@aroooo , nepokazíš určite, dnes som robila takmer rovnaký recept, je to lepší recept, ako som mala po mojej mame, ktorý som roky piekla
marianne
@aroooo prepac ,az teraz som sa k emailu doparila,samozrejme nic nepokazis,ale s vlasakom su najlepsie...:-) ale uz som ich robila aj s lieskovcami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia