Varenie

Nedožerky

glosterka - fotkaglosterka, 29. mája 2011

Keď som bola v nemocnici, s jednou známou sme sa pri dlhom čakaní bavili o receptoch. Tánička mi spomínala, že u jednej tety jedla nedožerky. Vraj je to niečo ako zemiakové lupienky, no nie sú to zemiakové lupienky... ochutnáte a chcete zase a zase a zase a zase... preto sa im hovorí nedožerky. :-)
Nepoznáte náhodou niekto tento recept?

PS: Pozdravujem Táničku. Tánička, Tvoj recept na važeckú pochúťku určite vyskúšam! ;-)

@zareaguj


Diskusia k téme

pivonka
To bude nebezpečný recept, lebo predpokladám, že kilečká utešene pribúdajú
babidka
asi ta nepotesim lebo "nedozerky" nepoznam , ale poznam "bezcharakterky"....tie bezcharakterne zjete bez toho , aby ste vedeli prestat:-)))) U mna su to zemiakove chipsy s paprikovou prichutou:-(( ...u niekoho zasa rezne ci cokoladky:-)))))))))
babinka
@babidka , tlieskam .... som bezcharakteru - chipsy, oriesky, margotky... postelove hodovanie s pocitacom, to je relax, to je zivot a na to sa tesim cely den - o 19.00 do postele bezcharakterne :))))
hannah22
môj kolega v práci takéto jedlé dobroty volal "furtžerky", keď sa to dá na stôl, tak sa furt žerie a nedá sa prestať... .. :))
sovka62
@glosterka , hádam to budú tenké plátky zemiakov vypražené v tuku a osolené. Na rozdiel od kupovaných lupienkov sú naozaj zo zemiakov a majú úplne inú chuť. Najlepšie sú domáce (naša bývalá suseda, ešte v starej Petržalke, ktorá pochádzala z Kysúc ich robila deťom denne), ale ako decko som nepohrdla ani kupovanými, ktorá mávali v krčmách a napr. na vlakových alebo autobusových staniciach. Mala som ich naozaj rada, na rozdiel od súčasných chipsov, tie nemusím.
hubata
@sovka62 tie staničné aj ja milujem .... a aké sú nezdravé, mastné ! Inak aj doma robievam, lenže nestačím pražiť: nastrúham ich na uhorkovom strúhadle a šup s nimi do fritézy. Lenže to je šup-šup preč.
vini55
Predpokladám, že to bude niečo, ako kormútky na zmrzlinu. Ako sopliak som pomáhal Juhoslovanom pri výrobe, tie čo sa nepodarili sme mohli zjesť a čím viac ste jedli tím ste boli hladnejší. Ono je to spôsobené sódou bikarbónou. A aj keď sódu pridáte do jedla efekt je obdobný- chémia našej továrne na potraviny- žalúdka je nastavená na kyseliny, sódou ich trochu neutralizujete a zas je chuť požívať...
jezibabka1
tak ja síce recept nepoznám, ale chcem sa vám poďakovať za obohatenie môjho gastronomického slovníka - nedožerky, bezcharakterky, furtžerky:)))))))))))))))