Varenie

Návod na chrumkavú slaninku

vladkaku - fotkavladkaku, 16. februára 2011

Keď robievam bryndzáky,vadí mi smrad a dym zo slaninky.Častokrát to dlho trvá, nie sú všetky kúsky prepečené. A tak Vám ponúkam recept od mojej kamošky Andrejky z Prievidze. Všetko urobíte ako ste zvyknutí, len pokrájané kúsky namiesto na panvicu dáte na tanierik, priklopíte vrchnákom a šup do mikrošky na 1 - 2 min. Úspech zaručený. Šťavička priesvitná, slaninka chrumká pod zubami a vôňa... Možno to veľmi nie je na diskusiu, skôr návod. Nemáme na Vareche ešte poradňu, možno by sa nám to hodilo :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tinca
@vladkaku aj mne vadí ten smrad, díky za radu asi som ťa inšpirovala s tou knedľou
babanka
TAK ROBíM AJ JA SLANINKU.Vladkaku dobrý návrh ta poradňa by sa zišla,pretože nie všetky návrhy,pripomienky,zlepšováky v receptoch čítame.Čítame len pri receptoch,ktoré sa ná páčia,pravda na všetky nie je čas.Aj diskúsiu vyberáme podľa názvu a tá poradňa to je dobrý nápad.Napíš tento návrh do redakcie Varechy.
hubata
Tak toto som nepoznala, fajn nápad. Ďakujem.
doktorina
ja davam tu slaninku do 7dcl flase takze to neoprska mikrovlnku a niekedy je dobre tu prebytocnu mast zliat aby sa nespalila
sovka62
Ja tú slaninku na tanieri podložím papierovou kuchynskou utierkou a druhou ju prikryjem. Všetok tuk vsiakne do papiera a v strede je chrumkavá slaninka. Takto robím aj plátky napr. k volským okám.
evanaaa
Neviem ale ja nevnímam vôňu praženej slaninky ako smrad, ja ju mám rada a tých pár minút 3-5 pri sporáku mi nevadí. Ale vyskúšať môžem aj tento spôsob, aspoň uvidím rozdiel.
honestka
Dokonca do mikrovlnky dostat take "monstrum ako versiak," na ktore sa navesaju platky slaniny a pracuje to vyborne. Tu sa totiz predava najviac krajana slanina a preto si to niekto dal ako zlepsovak. Slanina sa nikdy neprepali a tiez sa zakryje papierovym obuskom a mikrovnka ostane cista.
janazjarku
Milujem smrad pečúcej sa slaninky vždy na chvíľu zablúdim k ohníku v prírode, keď sme sedeli (a aj sedávame) s papekom v jednej ruke kusom chleba v druhej a kvackáme spúšťajúcu sa masť pričom nedočkavo slintáme kedy sa slaninka nakrájaná na hrebeň správne opečie (teda ak v nečakanej chvíľke nedrisne do ohňa) :-) takže v mojom prípade žiadna mikrovlnka !!
morenajea
tiež mi nevadí aróma praženej slaniny. je to fantastická vôňa a keď robím halušky, vždy sa najviac teším práve na to až sa bude chystať
1x majova
siskam
Robím to presne ako sovka62. Je naozaj veľmi dobrá a nepláva v masti.
ancicka
Neviem akú slaninu používaš na škvarky.Ja mám rada vôňu zo slany.Ked jú spražujem,tak jú dám iba na mierný plameň,masť sa spraží a ostanú pekné škvarky.Masť potom trocha odlejem a nechám si jú napr. na zaprašku do nejakej polievky,napr.kapustová,zemiaková papcún atd.Ja mám domácu slaninu,neviem akú používaš ty.S kúpnou nemám skúsenosť.Ale vyskúšam aj v mikrovlnke.Som zvedava koľko pustí masti.
vladkaku
Ďakujem za odozvu a zase nové nápady. V prírode je to vôňa, v kuchyni v záclonách pohroma. Slaninku mávam najmä domácu - po našom adidasku (veľa mäska). Škvarky robím klasicky na šporáku. Ja som dosť ubehaný typ človeka. Varím každý deň, tak sa teším zlepšovákom. Potom mám viac času na "Vareškárov" ;)
hubarka35
tak tak aj mne slaninka vonia..a ešte je lepšia a chutnejšia vonku opečená na ohniku,parádička aj pečené jablčka či zemiačky z pahreby...a tak isto aj slanina na topenie mi vonia ked robim škvarky...a tie by som hltala aj horuce čo je nemožné....no mikrovlnke som neskušala topit slaninu,ani nebudem....
mojack
vladkaku- Topinambur v Poprade hľadam a nenašla som. Hoci dnes napadal sneh , tak si myslím ,že by som ho ešte mohla aj zasadit.