Varenie

Nasi Goreng

wevewe - fotkawevewe, 29. júla 2010

Varechaci, prosim o radu. Nema niekto odskusany recept na Nasi Goreng? Pripadne Mie Goreng? Najlepsie prisposobeny slovenskym pomerom, nechce sa mi zhanat po celom meste nejake exoticke prisady. Hladala som na internete, nasla som, samozrejme, kopu receptov, ale niektore sa tak od seba odlisuju, ze vazne neviem z ktoreho konca sa do toho pustit :-(
Vopred dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

janger
Moj muz robieva nasi velmi casto. Takze vyskusane je to a tiez chutne.A tiez je to take prisposobene nasim (holandskym) podmienkam. Myslim, ze vsetky suroviny lahko zozenies aj na Slovensku. Uvaris si ryzu, dobre na sucho. Po uvareni otvor hrniec, aby sa dobre vyparila. Vo woku (ten je sikovny, lebo sa tam vela zmesti ) alebo v panvici si opecies (na prudkom ohni, aby masko malo hnedu kozticku) na kocky pokrajane maso (ci uz bravcove, kuracie). Moj muz pouziva casto krkovicku (nie je taka sucha). Maso vyberies z woku aj s vypekom. Na oleji (zase vo woku) oprazis na kusky pokrajanu velku cibulu, normalnu kapustu (tak necelu polku-pokrajanu na pasiky), par strucikov pokrajaneho cesnaku, pokrajany por (biela aj zelena cast) , moze byt aj kus pokrajanej mrkvy, kmin, 1-2 pokrajane stiplave papricky-podla chuti, klicky mungo (tie az na koniec, lebo su krehke a hned hotove). Sol, peper (pomlete-korenie), kari korenie. Potom pridas do toho ryzu, dobre premiesas a este spolu poopekas. Stale to tak treba premiesavat, aby sa aj ta ryza poopekala. Na koniec pridas to maso, aj s vypekom. A este dobre pomiesas. Mozes pridat aj trochu sojovej omacky. Mozes k tomu spravit aj omeletku. A dobre je to s niecim kyslym. My pouzivame atjar-tjampur, to kludne mozes nahradit aj calamadou. Aj kysle uhorky mam k tomu rada. Dufam, ze bude chutit.
2010
wevewe:
Najprv som myslem ze necham to tak,ale len tak mimochod to mas to iste ako ist varit kapustnicu a nemas kyslu kapustu. nemas suroviny tak to nechaj tak.To nebude mat absolutne nic spolocne s Nasi Goreng ani meno.To co ti radi janger je typiclka Fried rice , vyprazana ryza,nie Nasi Goreng.
1-pouziva sa len vcerajsia ryza VZDY ..zil som tam dlho.
2- NEMA ZIADNE maso
3- ked tak volske oko
 rasamalaysia.com/nasi-goreng-indonesian-fried-rice/...



janger
@2010 , nasi goreng znamena fried rice. A ten original sa samozrejme neda napodobnit. @wevewe pytala recept prisposobeny slovenskym pomerom. Snad v kazdej krajine bude ten Nasi Goreng trosku iny, prisposobeny moznostiam a chutiam. Ja som pisala, ze ten moj recept je prisposobeny holandskym podmienkam. To by sme nikdy nic nemohli vyskusat ;-))). Ved aj ja sa v Holandsku snazim varit slovenske jedla a musim pouzit suroviny, ktore su tu dostupne.
evanaaa
Nasi goreng som robila len z polotovaru ( zLidla ), bola to buď ryža alebo to druhé, neviem názov, také isté ale s cestovinami a nejaká zeleninová zmes. Ale chutilo nám to, keďže originál nepoznám. A v Bille to majú tiež, už ako hotové jedlo, len ohriať. Mala by som sa podívať, čo všetko v tom je.
janger
@janadelfi , ked budeme na buduce robit, tak pridam recept. Nemam teraz z toho fotky. To sa podari kazdemu, nie je to vobec tazke! A cast moze ist aj do mraznicky, na ""horsie casy"" ;-)))
2010
Nasi Goreng je velmi specificka fried rice z indonezie je co by mala obsahovat sladku soja omacku Kecup Manis ale je vela druhov tychto vyprazanych typov jedal tu prikladam Thaijsku verziu tolko kolko je u nas kapustnic.




2010
Prave som sa pytal ( uz som zase daleko v azii a na ranajky som mal daco podobne ) tak v preklade Nasi Gored je -Fried Egg Rice-
to je vyprazana ryza s vajcom.( to je ta najednoduchsia verzia- povodna verzia).





wevewe
dakujem vsetkym za komentare
@janger specialna vdaka, ten recept sa mi paci;-) urcite skusim
@2010 presne tak, je to ako s tou kapustnicou. preto urcite nesuhlasim s tvrdenim, ze tam rozhodne nie je maso. bola som v indonezii mesiac, precestovala som Bali, Javu a Sumatru a nikde nemali s masom problem...
furdica
Prave som si prezrela vyrobu praženej ryže s vajcom Oni asi nemaju plynovu krizu a problemy stym spojene tolko energie von a asi ma aj azbestove ruky ten kuchar HAHA inak jedlo može byt zaujimave vyskušam
2010
Nasi Goreng je bez masa maximalne s vajickom ale Nasi Goreng Kampung je s masom.
Furdica maju tak isto ako na slovensku len si spocitat ako rychlo to spravia za 3 minuty to ma, a nedusi to pol hodinu.
evanaaa
Ten prvý recept mi pripomína naše kuracie rizoto a ten druhý zasa praženicu s ryžou ( u nás neobvyklé ), líšia sa akurát rôznymi ochuteniami. Hádam to, čo som jedla ja bolo lepšie, aj keď len z polotovaru.
janger
@evanaa , ver mi, ze z toho polotovaru to lepsie nie je. Teda aspon polotovary, ktore som jedla ja, to sa neda porovnat. Ja osobne vzdy davam prednost jedlam, ktore su pripravovane na cerstvo. Ale kolko ludi, tolko chuti! ;-)
2010
evanaa, v azii sa polotovary nepouzivaju , vsetko sa robi cerstve pred tebou ( jediny "polotovar " je ta ryza zo vcerajska , lebo sa pouziva sucha) .S ryzotom to nema nic spolocne lebo ryza sa prazi na troske oleja a zelenina je cerstva a nie ziadna rozmagana mrazena z Tesca.Janger mas uplne pravdu robit vyprazanu ryzu - fried rice - je uplne super .Prave idem na ranajky a na miesto klobasy si ju dam.To je typicke ranajkove jedlo juznej azie.( este aj dobre kapustove slize...)