Varenie

Nakladaný ovčí syr

ivkamatko - bez fotkyivkamatko, 8. mája 2017

Mám možnosť dobrej kúpy ovčieho syra a chcela by som ho naložiť do fliaš. Ešte som to nerobila, neviem teda ako dlho vydrží, ako dlho a za akých podmienok zreje, niekde sa píše, že fľašu treba otvárať každý deň, aby unikli plyny, niekto zas presadzuje, že je lepšie fľašu neotvárať. Poradí mi niekto dobrý recept a návod na prípravu? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Nepisala si , do coho ho chces nakladat.Moj muz si ho pravidelne robieva nakladany do oleja .Pokraja ho na kocky asi 2x2 cm, trocho posoli a okoreni a zaleje olejom .Niekedy prida cerstve bylinky a necha odstat a dozriet v chlade par dni .Potom ho postupne skonzumuje. Olej pouzije taky , aky doma najde :-) Najcastejsie slnecnicovy , obcas olivovy .Nepamatam sa , ze by sa mu niekedy pokazil .
kuchticka
Ked som bola mala a byvali sme na Slkovensku v takej vatsej dedine mali sme ovce, ale nemali sme moznost -miesto kde by sa mohly napast travy. takze tam bola taka moznost, ze pasier z okolia pozhanal vsetky ovce z nasej dediny do kosiara nedaleko (inej malej dediny). Tam boly cele leto a na jesen ked nebolo na com past priviedli nam ovce na zimu domov. Vzdy nam priniesli syr z mlieka ktory na salase spravili, ale musel sa nejako upravit. Otec mal naramne dobry recept na pripravu dobreho syra. nalozil ho do takej kameninovej nadoby, zaviazal (vrch) pergamenovym papierom a nechal urcitu dobu ulezat. Neviem ako dlho a co do syra pridaval, ale po uzreti (spravnej doby otvorenia) bol syr nadmiru chutny - velmi dobry!! Ked prisla do nasej dediny akakolvek navsteva z okresu, alebo ina oficialna, vsetci boli doporucneni aby isli na obcerstvenie k nam. Samozrejme ZADARMO. Nasi nikdy nebrali peniaze za pohostenie akejkolvek navstevy.
kuchticka
Ked som bola mala a byvali sme na Slkovensku v takej vatsej dedine mali sme ovce, ale nemali sme moznost -miesto kde by sa mohly napast travy. takze tam bola taka moznost, ze pasier z okolia pozhanal vsetky ovce z nasej dediny do kosiara nedaleko (inej malej dediny). Tam boly cele leto a na jesen ked nebolo na com past priviedli nam ovce na zimu domov. Vzdy nam priniesli syr z mlieka ktory na salase spravili, ale musel sa nejako upravit. Otec mal naramne dobry recept na pripravu dobreho syra. nalozil ho do takej kameninovej nadoby, zaviazal (vrch) pergamenovym papierom a nechal urcitu dobu ulezat. Neviem ako dlho a co do syra pridaval, ale po uzreti (spravnej doby otvorenia) bol syr nadmiru chutny - velmi dobry!! Ked prisla do nasej dediny akakolvek navsteva z okresu, alebo ina oficialna, vsetci boli doporucneni aby isli na obcerstvenie k nam. Samozrejme ZADARMO. Nasi nikdy nebrali peniaze za pohostenie akejkolvek navstevy.
bubaya
Ja som z mesta a keď mám možnosť, kúpim viac syra, naporcujem a zamrazím. Po rozmrazení voda z neho vytečie, zostane suchší a drobivý, nemá tú krásnu hladkú štruktúru. Ale na chuti sa nezmení nič, je ešte intenzívnejšia, lebo syr obsahuje menej vody. Dnes sme dojedli posledný z minulého roka.