Reštaurácie

Najlepšie podniky a reštaurácie v Bratislave - má takýto blog zmysel? Vaše názory a nápady.

pepso - fotkapepso, 23. decembra 2012

Ahojte milí food-loveri,

Už dlhší čas som s priateľkou rozmýšľal, že prečo u nás na
Slovensku neexistuje parta ľudí, ktorí si len tak preto, lebo milujú
jedlo a varenie skočia do nejakého dobrého podniku na dobré
jedlo, víno, či pivo a nedajú o tom vedieť ostatným.

Komerčné projekty typu reťazce.sk a recenzie z Bratislavských
novín sú podľa nás dosť zavádzajúce, nakoľko sa snažia byť
všetci strašne profesionálni, udeľujú hviezdičky a
podobne...pričom nejde o to, či bola fazuľová s miernym
nádychom masla alebo citrónu, ale o to, ako sa kto v tej ktorej
reštaurácii alebo podniku cíti.

A tak sme vytvorili stránku -  bratilicious.com


Myslíte si, že tento koncept a projekt má zmysel robiť? Chceli by
sme v budúcnosti, ak to bude mať úspech, aj expandovať do
iných miest ako do Bratislavy.

Takže budeme ja aj priateľka vďační za akýkoľvek feedback,
ktorý nám viete poskytnúť.

A - od 2013 začíname partnerstvo so stránkou tipnajedlo.sk, čiže
budeme postovať aj recepty :) A ak sa vám náš projekt páči,
kľudne nás lajknite na  www.facebook.com/Bratiliciouss...
a
napíšte nám aj tam.

Teším sa na vaše pripomienky!

@zareaguj


Diskusia k téme

lusinkab
@pepso ci to ma robit zmysel na slovensku to ti nepoviem,ja viem jedno ked chcem ist niekde jest alebo si zabookovat hotel niekde vo svete tak jednoducho idem cez internet a hladam nazory druhych ludi ... napriklad mojou oblubenou strankou je  www.tripadvisor.com.au
....ale zas tam nenajdes vsetky restauracie,kedze ako viem z mojej predchadzajucej prace tak sme si to museli tzv.predpaltit.V zahranici je nespocetne vela stranok co sa takych to veci tyka ale u nas je ich pomerne malo.
pepso
@lusinkab vdaka za odpoved :) Presne nad tymto som rozmyslal, ved vacsina ludi, ked sa chce ist niekam najest, tak prve co spravi je, ze pusti google a napise tam "jedlo v bratislave" alebo "najlepsia restauracia v bratislave"...ak su teda z BA.

Takisto zaciname pracovat na preklade do anglictiny, takze by to mohlo sluzit aj navstevnikom Bratislavy...zatial mame navstevnost tak 800 - 900 ludi mesacne, tak asi budeme pokracovat :) Nic nas to nestoji, par eur za hosting a nechceme na tom ani zarabat...Takze ak mate nejake tipy a napady, sem s nimi!
45678
@pepso , myšlienka je určite dobrá, no netuším, aký význam to má priniesť ?! to čo chutí jednemu, nemusí zákonite znamenať ako dobré pre iného a to nielen jedlá-chute, ale aj personál, prostredie prosto je to ako so všetkým, čo posudzuje istá skupina ľudí. osobne mám pohľad na takéto hodnotenia ako subjektívne, a nedokážem odhadnúť vzorku ľudí, ktorých názor by mohol kopírovať objektivitu.
Z osobnej skúsenosti , ako príklad a odôvodnenie môjho názoru môžem uviesť , že som pred dovolenkou pozerala názory na služby , hotel, cestovka..vôbec som sa s nimi nestotožnila, po absolvovaní tej istej destinácie, v tom istom hotely..
ale fandím každej iniciatíve, predsa jeden názor, teda môj nemusí znamenať koniec Vášho zámeru:-))
pepso
@45678 vyznam je taky, ze mozno niekto nevie, kam by si isiel na obed ci veceru sadnut a takto ma aspon uzsi vyber. Je stopercentna pravda, ze je to TOTALNE subjektivne, aj to piseme - su to len nase skusenosti z daneho podniku. A takto sa moze vela ludi dozvediet, ake sme my mali skusenosti a napriklad ak uz o tom nieco poculi, tak to moze pomoct.

Nie je to samozrejme komercna aktivita, cize sa nastastie nemusime zaoberat myslienkou, ci to je ok, ci sa na nas niekto hneva, ci sme fer :)

Kazdopadne vdaka za nazor, urcite to koniec neznamena, praveze by som povedal opak - pretoze je to uplna pravda a my s tym ratame :)
tomas
Napad fajn, ale neviem či forma (blog) je ideálna. Ak by niekto hľadal niečo takéto, tak ho bude zaujímať lokalita, druh kuchyne atď. Blogový formát je spravodajstvo, nie služba. Reťazce.sk sú "novinky zo sveta fastfoodov", netvári sa to na "vyhľadávač".
ubka
@pepso , ďakujem, že si prijal môj príspevok ako konštruktívnu kritiku :-) Krásne Vianoce želám :-)
pepso
@tomas neviem si predstavit inu formu ako blog momentalne - ked si to vezmeme, ze do toho nechceme investovat stovky eur (kedze za top dizajn sa plati) a taktiez nechceme posobit ako "experti na jedlo", tak zatial nam nic lepsie nenapadlo. S vetou, ze blogovy format je spravodajstvo sa da suhlasit do urcitej miery, no ze to nie je sluzba je celkom irelevantne - nakolko my ziadnu sluzbu neposkytujeme :) Kto chce si nas precita a kto nie, tak nie...nemame zakaznikov, resp. klientov. retazce.sk nie su nasa konkurencia, ti robia nieco uplne ine nez my. Kazdopadne, co by si navrhoval zmenit?

@bodenloos dik za linku, suhlasim s tym, ze sa to da potom zmenit. Zatial by sa to dalo brat ako startup - plus od noveho roka spolupracujeme s tipnajedlo.sk, kde my budeme hadzat ich napady a oni nase clanky...

Co mi pripomina, ze ak by bol zaujem, tak aj s varechou by sa dalo nieco vymysliet, ci? za posledny mesiac mame tak 600 unikatov.
erikao
zdá sa, že ste z dnv, vzali ste ju útokom, čo vítam, takže ďakujem :e) V živote mi nenapadlo ísť do Heliosu kvôli jedlu, ale všimla som si, že je tam vždy odparkovaných kopa áut, myslela som, že kvôli ubytovaniu
2010
Ja dost vela cestujem , a jednym z miest na svete kde technologia a masove obzerstvo kraca kraca ruka v ruke je Singapore , od najlacnejsich stankov - hawkers corners az po najdrahsie restiky vsetko je zdokumentovane.Je tam velmi vela zaujmavych blogov venujucich sa tejto teme napr. tento:
 www.gourmetestorie.com

pepso
@erikao hej, ja som z DNV, tak som ten start zobral odtial, kde to poznam :) ono chyba Heliosu je to, ze nemaju absolutne ziadne promo a kto to nepozna, tak toho nenapadne, ze sa tam da jest. Co je velka skoda vzhladom na uroven...

@2010 ten blog je skvely! dik za linku, urcite z neho nacerpame par napadov

Anyhow - nejake tipy, kam by sme mali nabehnut? :)
luciak
Nahodou, ja mam taketo zazitkovo gastronomicke blogy rada. Iste, dojmy z navstevy nejakeho podniku su hlavne o subjektivnych pocitoch blogera, ale aj z nich, doplnenych fotkami, si urobim aku taku predstavu, ci niekam vobec pojdem.
Takze drzim palce, 600 mesacne je sice malo aj na zaciatok (sama prevadzkujem blog, aj ked nie o jedle), ale potencial na zvysenie a hlavne reklamu tam vzhladom k vasmu zameraniu vidim velky a vobec, hlavne, nech vas to bavi ;)
pepso
@luciak

Vdaka za podporu, som vzdy rad, ked niekoho nas blog potesi alebo mu pomoze :)

Dnes, co je vlastne asi mesiac a nieco po poslednom prispevku tu sa uz tesime navstevnosti okolo 2500 unikatov mesacne, cize da sa povedat, ze to celkom zacalo ficat.

Hlavne potesili zazitky z restauracie IKEA, nakolko to nikto necakal...:D
dorenika
neuraz sa ale ten blog mi pride taky nejaky nijaky,prvy clanok je nejaka akcia na jedlo, druhy je sutaz o noc v trapnom penzione (som z dnv takze ked ideme na devin na bicykloch minam ho) za like na fb,treti post ok o cukrarni akych je sice milion ale ok je to akasi recenzia,dalsie fajn recept ale potom rozhovor a dalsia reklama tento raz na firmu s kolacmi...popravde som sa na prvej strane nedozvedela kam sa mam ist najest a kam nie..len tolko
pepso
v pohode, vobec sa neurazam :)

mame mesacne uz 10 000 unikatnych navstev, takze zrejme to nebude az take zle, predsa len ako s jedlom - proti gustu ziaden disputat :)
pepso
a ja som tiez z dnv len tak mimochodom - a v penzione helios byvam rad, chuti mi tam a robili sme o nom clanok :)