Rôzne

Mraznicka

janny300 - fotkajanny300, 18. júla 2013

Kto vie ludkovia poradte.ako mrazite zeleninu, cerstve ryby, maso,
polotovary mne sa zda ze moja mraznicka mrazi rovnako dole sko
aj hore.a viem ze kazdy druh by sa mal mrazit pri inej teplote
mrazu .

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
ja nie som odborník ale neviem prečo by tvoja mraznička mala mraziť ináč dole a ináč hore???? ja mám kombinovanú chladničku s mrazákom a mám aj samostatnú truhlicovú mrazničku... neviem nič o tom, že by sa mali potraviny mraziť pri inej teplote... teplota v mrazničke by mala byť -18°C a to v celej mrazničke rovnako...
samozrejme určité zásady treba dodržiavať, čím rýchlejšie potraviny zamrznú tým lepšie, preto majú mrazáky funkciu rýchleho zmrazovania... mraziť by sa nemali veľké kusy, napr. mäso max. 2kg, drobné ovocie, pečivo mraziť na tácke až potom zabaliť...
takisto pri rozmrazovaní platia určité zásady, rozmrazovať pomaly najlepšie v chladničke... ovocie do koláčov, zeleninu do polievky nerozmrazovať vôbec ale použiť ju zmrazenú..
je toho veľa ale aj informácii je na webe veľké množstvo....
micanela
moj mrazak ma tiez jednu teplotu, neviem preco by mal mat nejake rozdielne
viera1
Rozdielne teploty sa týkajú uskladňovania potravín v chladničke.
rulik
ako píše @evusik , v mrazničke to je rovnaké, rozdiel môže byť v chladničke, ale ani tam nečakaj veľké rozdiely,aby sa potravina zmrazila čo najskôr treba mať v menších baleniach,pri pomalom mrazení sa vytvoria veľké kryštály vody, ktoré potom po rozmrazení narušia štruktútu buniek, potom už udržanie teploty je jedno, a zvažovať čo má význam mraziť a čo nie, niektoré veci po zmrazení nadobúdajú vizáž už raz konzumovaného jedla a ani kvalita nie je nič moc,veci veľmi vodnaté za surova by som možno nemrazil
kuchticka
.... mrazenie- v priehradke na dverach mraziacej casti (ako i v chladnicke) je menej chladu ako dnu v mraznicke/chladnicke.
tinca
to platí len u chladničky, u mrazničky mrazí všade rovnako, nie som odborník, ale si to myslím