Varenie

Mrazene ovocie.

slawi - fotkaslawi, 26. októbra 2012

Prosim vas mile zienky, namrazila som si marhule a slivky prvy krat.Este som z mrazeneho ovocia nepiekla.Vybrala som si marhule rano z mrazaku a isla do roboty,ze vsak po obede upeciem kolacik.Na moje prekvapenie bola z toho len jedna riedka nepouzitelna masa.
Mam pouzit nie celkom rozmrazene ovocie alebo ako na to? Nechcem, aby vysiel na zmar dalsi sacik ovocia, tak sa radsej pytam.Dakujem:)

@zareaguj


Diskusia k téme

marianna76
Ahoj, nemôžeš si ovocie rozmrazovať. Napr, keď robím sliv.gule, spravím cesto a potom dávam zmrazené slivky, chvíľu dlhšie potom varím. Ke´d robím liate cesto na plech s ríbezľami, dávam ich tam na vrch zmrazené. Aj s marhulami do parených buchiet by som tak robila.
marianna76
Ak máš ešte tento sáčik ovocia rozmrznutého, pridaj cukor, mixni... napr. pridaj na puding.
slawi
Dakujem Mariannka, ten sacik uz nemam. Bola som taka namrzena,ze som ho hned vyhodila. Potom ma napadlo,ze som to mohla pouzit na nieco ine.
Tak teda zmrazene hned na kolac.Bala som sa ci to nebude vodove, ked sa to v rure rozmrazi pri peceni.
Dakujem este raz, som zas o nieco mudrejsia :)
marianna76
To ti verím...a hlavne sklamaná. ak chceš, keď ho vytiahneš z mrazáku, rýchlo ho prepláchni, aby tam nebol ľad a trochu ho v látkovej utierke vysuš... a ozaj, ďakujem, že sa ti páči šípkový lekvar, nabudúce z mäkkých skúsim hneď variť, uvidím čo je lepšie...
a ešte k ovociu, také aj mrazené pužívam na tento spôsob, škoda, že sme mali málo čiernych ríbezlí... á, tento som robila minulý rok z mrazených, tak som rada... aspoń to tu uvidíš, kukni ...  varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-rychly-kolacik-fotore...
doktorina
Ahoj slawi.Ja mam namrazené snad každe ovocie este aj banany.A musim Ti napísat,že je to velmi dobré.Ale musis ho dávat na kolač zmrazené.Držím Ti velmi palce.
medulienka122
Ako s tým mrazeným už vieš, ale ak ešte budeš mať ešte takú škaredú, rozmrazenú brečku, pridaj cukor a uvar lekvár, hoci len na jeden chlebík alebo do koláča na rýchlu spotrebu. Ja mám schválne namrazené po kilách a priebežne celú zimu varím lekvár, kedy ma napadne...
evanaaa
Alebo, dobré je z takej " brečky" spraviť pyré na lievance a dolky, alebo palacinky, a podobné dezertíky.
hubata
Veru, škoda bolo vyhodiť - ale nabudúce už budeš vedieť: čím je ovocie mäkkšie, tým zmrznutejšie ho musíš použiť. To isté platí aj o zelenine.
baculata
Marhule zamrazím na plechu vo velkom mrazáku a po zmrznutí nasypem do mikroten.sačku na dalšie mrazenie, nemám ich zlepené a pekne ukladám zmrznuté na osuch, známa nimi plní buchty namiesto lekváru polka zmrznutej marhule s kockou cukru ako plnka.
jeka
Rozmrznuté marhule treba rozmixovať a je dobré z toho pyré,ja to robím isté aj s jahodami.