Rôzne

Mravce v dome

terinka55 - fotkaterinka55, 6. januára 2015

Dobrý deň, chcem poprosiť o radu. Možno má niekto skúsenosť ako sa zbaviť mravcov (asi mravec domáci - malý tmavý) v dome? Vyskytujú sa nielen v jedálenskej časti. Také ako PDP, škorica, sóda bicarbóba, ocot veľmi nepomáhajú. Ďakujem za každý ohlas.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
my sme mali pred rokmi v paneláku..domovník čosi kúpil-dali sme do kúpeľne-pokoj nastal..dáka plastová nádobka-vyparovalo sa dačo..neviem názov..
elef
my sme kupili v lekarni kyselinu boritu,treba zmiesat s cukrom a dat im to kde chodia,nech odnesu aj kralovnej,ta musi skapat,a potom zmiznu aj ost(nam tie domceky nepomohli)
jarbra
aj ja mam skusenosti s mravcami kazdy rok sa objavovali na jednom mieste v jari vonku na terase, skusala som rozne spreje, kdeco nic nepomahalo, nakoniec som vyskusala Baking Powder - kypriaci prasok do peciva nakupla som velke mnozstvo a osypala miesta odkial vychali na ,, spacirku ,, :-) ... klopem, klopem cca 4r. mame pokoj, skus mozno Ti to tiez pomoze, prajem pekny sviatocny den, my v NL mame pracovny den :-)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ja dávam kúsky skorice na miesto výskytu, a nechám aj ked už odišli a nevrátili sa:-)
marika9
Ja mám dlhoročné skúsenosti (rôzne bydliská) s domčekami. Nedám na ne dopustiť. Pomohli aj tým, komu som ich poradila. Kráľovná skape a je po mravcoch.
brambora
mam ten isty problem. odkedy sused prerabal komplet byt, tak odvtedy sa nam objavili mravce. :( vacsinou v kuchyni. zo zaciatku sme ich mali hojne. v sufliku. skoro som umrela ked som otvorila suflik s otvarakmi, skrabkami atd a tam stado mravcov. liezli nam po umytych riadoch po odkvapkavaci. ale v sufliku som nasla zdroj - v skrabke, ktora mala dierku na rucke, tak tam sa usadili. ked som ju vytriasavala, tak vypadla aj kralovna, potom som ju jasne, ze vyhodila. odpadkovy kos sme vystriekali sprejom proti mravcom. horsie je to, ze nie je mravec ako mravec. zrejme mate faraony, take male, a na tie neplati hocico. my sme kupili prasok proti faraonom (v 101 drogerii) a otvorili sacok a dali na linku. neviem ci zabralo to, alebo sa odstahovali susedom ale momentalne sem tam sa objavi jeden mravcek. takze oproti tomu co bolo, tak som stastna. ked ideme na dlhsie prec, tak vzdy vystriekame aj stupacky aj v kuchyni zakutia nech nemaju sancu. a samozrejme zo stola treba po kazde omrvinky "pozametat", nedat im sancu. este teraz mi chlpy stoja ked si spomeniem na to necakane prekvapenie.
mariamka
nechcem vas sklamat, ale najucinnejsia je opakovana dezinsekcia certifikovanou firmou komplet v celom baraku
mariamka
inak su to potvory! vlezle ako zle pocasie alebo tv spravy, cokolada, handry, pecivo, nic im nie je svate, proste haved, nemienim mravciara doma pestovat, radsej oferujem tu chemiu
fialka49
Môj pán vedúci mi kedysi dááávno poradil tým ich mravčacím mlsným jazýčkom zmiešať prášok do pečiva s práškovým cukrom. Zaberá to 100%-tne nielen v dome, ale aj vonku.
vieraa
Všade treba dať klinčeky, kde sa mravce nachádzajú, oni tú vôňu neznášajú

sovka62
@brambora , ten sáčok (zrejme Lafarex) je proti faraónom najlepšia voľba. Len ich treba viac a porozkladať aj k tým stúpačkám a všade, kade by sa mohli dostať do bytu. Samozrejme, s odstrihnutým rožtekom. Tak ich vo svojom byte vyničíš spoľahlivo, lenže ak nebudú rovnako postupovať susedia, márna snaha, prilezú od nich. Chce to domovú schôdzu a pekne všetci naraz.
@marianka , dobrá rada, ale na to, aby postrek fungoval, musel by sa spraviť všade. Tým myslím pootvárať a vyprázdniť skrine, zásuvky obsah prekontrolovať, či hmyz v niečom nie je, počkať kým postrek zaschne a veci vrátiť na miesto. Len by sa to miesto nemalo umyť, čo je trochu problém. A keď si predstavíš, ako vlastne tie firmy robia postreky - kolom dookola na dlážky pod stenou, nemôže to zabrať. Preto opakovane a donekonečna a nikdy nie so sto percentným účinkom. Ver mi, na činnosť DDD mám certifikát, viem o čom píšem a prečo radím riešiť vlastnými silami, aj keď v bytových domoch naozaj treba presvedčiť všetkých nájomníkov. Viem aký je to problém, kým sme bývali v byte, nakúpila som prostriedky do 35 bytov, nájomníkom darovala a poprosila, aby ich použili a konečne bol pokoj.
mariamka
@sovka62 citam a verim, ze si naslovovzata odbornicka, ale presla som si tymto cyklom uz niekolko rokov, a beru to naozaj vazne, podpisuje sa prehlasenie, kto byt spristupnil a ktore miestnosti sa striekali, takze vieme vypatrat "vinnika",, je to naozaj o zodpovednosti, ano, nesmie sa umyvat, zvieratka nepustat, volakedy to smrdelo nehorazne, ale uz su nove pripravky, na klinceky zabudnite, usetrite do vinka, ukladam tuto diskusiu, viem, ze bude zase "problem", @sovka62 dakujem za tvoje odborne rady, urcite pouzijem.
ringlota
Aj my sme mali mravce v kuchyni, nič nefungovalo, kúpili sme takú bielu kriedu proti mravcom, je to prudký jed, ktorý pôsobí ne nervovú sústavu mravca a mali sme svätý POKOJ.
xanadu1955
Myslím, že v prvom rade by bolo dobré zistiť, čo za mravce to sú, je lepšie sa obrátiť na deratizéra, treba zobrať kúsok priesvitnej lepiacej pásky a nalepiť zopár mravcov, aby sa mohol pozrieť, určiť druh a najlepšiu metódu boja s nimi. Asi bývaš v rodinnom dome, ja bývam v paneláku a tam sme mali problémy skoro 25 rokov, až nakoniec sme našli deratizéra, ktorý nám pomohol, preto doporučujem skôr túto cestu, nepomohli žiadne domáce prostriedky
terinka55
Áno, bývam v RD. S tou lepiacou páskou ma to nenapadlo.
Ďakujem pekne za info.
jarunka
My sme jedno leto tiez mali mravce, tiez sme skusali aj postreky aj ine veci, oni sice pomreli, ale prisli dalsi, az potom nahodou sme pracovali na dvore a v zahrade, zdvihli nikolko velkych kamenov a pod nimi mali rozsiahle mravenisko, tak sme ich prestahovali a bolo po mravcoch.