Dobrý deň, mám dilemu...čo s baraními rohmi. Urodilo sa mi
nenormálne množstvo. Každý rok robievam baranie rohy v
rajčinovom pretlaku a chystám sa samozrejme aj tento rok. Lenže,
baranie rohy mi dozreli predčasne a rajčiny sú ešte úplne zelené.
Kým dozrejú, tak papriky mi na koreni úplne odídu. Mohla by som to
vyriešiť zmrazením paprík do času než mi dozrejú rajčiny?
ja by som nemrazila-stratia chuť..zvodnatejú...
my v jeseni poslednú pozberanú papriku..feferonky..dávame do pivnice a vydržia nám do Vianoc..
ak nemáš chladnú pivnicu-tak v chladničke určite vydržia do úrody paradajok-však to je také 2 týždne...
alebo rajčiny kúp..asi nepotrebuješ až tak veľa-zo dve kilá..nie?
pekný deň
Keďže plnená paprika bola u nás obľúbená,skúsila som mraziť aj naplnené surové papriky, ale po predchádzajúcich skúsenostiach už len štyri kusy. Dala sa zjesť, ale to pravé orechové bolo až potom, keď som poslúchla radu kolegyne. Papriky naplniť, uvariť, nechať vychladiť a zmraziť. Vtedy sú na nerozoznanie od čerstvých, stačí vložiť do čerstvo uvarenej rajčinovej omáčky a nechať prevariť.
som si spomenula-moja svokra zavarila dve plnené hotové uvarené papriky+šťava do pohárov-sterilizovala-a mala so starkým na obed..
ked som bola mladá-skúsila som to-výborná vec...vtedy totiž mrazničky nemali-za jej aktívneho života...mimochodom-má 92 rokov-celkom vitálna ešte je...
želám pohodový deň
mantuska, recept sem hodím, len som v robote a mám ho doma...pa
Asi 3kg rajčín pokrájať,variť 1/2 hodiny, prepasírovať (ja ich predtým zmixujem) a potom pridať soľ (asi 2dkg), 20 dkg cukru, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, korenie, 1,5 dcl octu a 1,5 dcl oleja, všetko variť cca 20 min. Baranie rohy krátko ovariť vo vriacej vode, popichať ich vidličkou a naskladať do pohárov. Zaliať rajčinovou šťavou. Sterilizovať 20 min. pri 80 °C. Je to výborná príloha k mäsu, bezmäsitým jedlám, na pizzu a skrátka my to jeme zo všetkým :).