Rôzne

Môžem zmraziť baranie rohy?

rokka - fotkarokka, 30. júla 2013

Dobrý deň, mám dilemu...čo s baraními rohmi. Urodilo sa mi
nenormálne množstvo. Každý rok robievam baranie rohy v
rajčinovom pretlaku a chystám sa samozrejme aj tento rok. Lenže,
baranie rohy mi dozreli predčasne a rajčiny sú ešte úplne zelené.
Kým dozrejú, tak papriky mi na koreni úplne odídu. Mohla by som to
vyriešiť zmrazením paprík do času než mi dozrejú rajčiny?

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
samozrejme ze mozes, ja si mrazim aj chilly papricky aj rajciny, ktore neskor pouzijem do varenia:-)
rulik
mrazením tak ako aj obyčajné papriky stratia trochu na vzhľade, ale dá sa to, z obyč.paprík sa dokonce opatrne dá urobiť aj plnená paprika
sracz
... samozrejme, že ich zmraziť môžeš, ale je to škoda!!! Radšej si ich zasterilizuj v sladkokyslom náleve "sólo", alebo v kombinácii (uhorky, karfiol, mrkva, cesnak, chilli, čerstvé huby, ..., a inšó)!!!
1x chill
hubata
Stotožňujem sa so @sracz-om : je to škoda zmraziť, lebo baranie rohy naložené v sladkokyslom náleve asi chutia každému. V mrazničke sa dajú uchovať pozastrkované jedna do druhej, ale zmäknú, zvodnatia.
rokka
Ďakujem Vám za rady. Na sladkokyslo už mám urobené. Ale u nás veľmi idú naložené v rajčinách...no uvidím čo vyriešim...možno si rajčiny požičiam od susedy a potom vrátim :)
1x olja
radost
@rokka
ja by som nemrazila-stratia chuť..zvodnatejú...
my v jeseni poslednú pozberanú papriku..feferonky..dávame do pivnice a vydržia nám do Vianoc..
ak nemáš chladnú pivnicu-tak v chladničke určite vydržia do úrody paradajok-však to je také 2 týždne...
alebo rajčiny kúp..asi nepotrebuješ až tak veľa-zo dve kilá..nie?
pekný deň
sovka62
Len raz som skúsila mraziť papriku, takú obyčajnú, na plnenie. Bola odporná, všetku som vyhodila.
Keďže plnená paprika bola u nás obľúbená,skúsila som mraziť aj naplnené surové papriky, ale po predchádzajúcich skúsenostiach už len štyri kusy. Dala sa zjesť, ale to pravé orechové bolo až potom, keď som poslúchla radu kolegyne. Papriky naplniť, uvariť, nechať vychladiť a zmraziť. Vtedy sú na nerozoznanie od čerstvých, stačí vložiť do čerstvo uvarenej rajčinovej omáčky a nechať prevariť.
radost
@sovka62
som si spomenula-moja svokra zavarila dve plnené hotové uvarené papriky+šťava do pohárov-sterilizovala-a mala so starkým na obed..
ked som bola mladá-skúsila som to-výborná vec...vtedy totiž mrazničky nemali-za jej aktívneho života...mimochodom-má 92 rokov-celkom vitálna ešte je...
želám pohodový deň
1x olja
mantuska
mohla by som poprosiť recept na tie baranie rohy v rajčinovom pretlaku?
rokka
...tak teda dobre...dám ich len do chladničky, nebudem riskovať...lebo sú krásne, čerstvé.
mantuska, recept sem hodím, len som v robote a mám ho doma...pa
rokka
Mantuska...recept na baranie rohy v rajčinovom pretlaku:
Asi 3kg rajčín pokrájať,variť 1/2 hodiny, prepasírovať (ja ich predtým zmixujem) a potom pridať soľ (asi 2dkg), 20 dkg cukru, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, korenie, 1,5 dcl octu a 1,5 dcl oleja, všetko variť cca 20 min. Baranie rohy krátko ovariť vo vriacej vode, popichať ich vidličkou a naskladať do pohárov. Zaliať rajčinovou šťavou. Sterilizovať 20 min. pri 80 °C. Je to výborná príloha k mäsu, bezmäsitým jedlám, na pizzu a skrátka my to jeme zo všetkým :).