Varenie

Mouka

astheart - fotkaastheart, 11. novembra 2012

Nedávno jsem našla hrníčkový recept na bábovku, takový obyčejný: 2 hrn. mouky, 1 hrn. cukru, 2 vejce, 1 hrn. mléka, 0,5 hrn. oleje, vanilka a prášek do pečiva. Spousta z vás to zná v mnoha obměnách.
Co mě zaujalo, bylo, že tady se dávala místo polohrubé mouky napůl hrubá a hladká.
Zkusila jsem to a byla jsem mile překvapena. Bábovka byla nadýchanější a křehčí.
Máte podobnou zkušenost?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aj ja dávam pol na pol, ale bábovku podľa tohto receptu pečiem málokedy. Zvyčajne to vylievam na vymastený a múkou vysypaný plech. Má to množstvo variant, napr.: do časti cesta pridať kakao=mramorový koláč, na cesto poklásť ovocie, prípadne pridať posýpku=ovocný koláč, pol hrnčeka hladkej múky nahradiť strúhaným kokosom=kokosový koláč, namiesto prdopeč použiť kypriaci prášok do perníka a pridať kakao=kakaový perník, do cesta pridať kakao a na plechu povkladať lyžicou tvarohovú plnku=tvarohový koláč, atď., atď...v každej podobe je výborný. A nakoniec: z polovičnej dávky je akurát dvanásť muffinov. Takže stačí zapojiť fantáziu......
babidka
Moja mamicka bezne miesala muky na zakusky aj kysnute kolace - hladku s hrubou , hladku s polohrubou ,krupicu s hladkou .podla toho , co chcela piect . Nebudem to teraz rozpisovat ...Moja dcera zije dlhodobo v zahranici a kym tam neobjavila obchod so specialnymi francuzskymi mukami na "vselico" tak ona aj ja sme vzdy miesali hladku muku so spaldovou krupicou /inu sme nenasli/ na zakusky aj kysnute kolace . V podstae sme dosiahli to iste ako ty - cesto bolo krasne nadychane a ovela chutnejsie ako keby sme pouzili iba muku hladku .
anina6
poznám ten hrnčekový recept, ja miešam hrnček hrubej a hrnček polohrubej, podobne ako sovka62 robím z toho cesta koláč v rôznych variáciách.
jeka
ja som bola naučená robiť kysnuté cesto z polohrubej múky,ale čo čert nechcel namiesto nej som si pripravila hladkú a tak som skúsila pridať aj hrúbu (vtedy som robila šišky),cesto sa "vydarilo" a od tých čias inakšie ani nerobím,i do zákuska i kysnuté vždy na polovicu.