Rôzne

Môj dnešný pohľad na MDŽ.

stefanm - fotkastefanm, 8. marca 2015

Toto má biť iba f i k c a (fikicia = v umení: netotožnosť či nezhoda umeleckého diela so skutočnosťou) pre pobavenie a odpútanie vašich myslí od čiernych myšlienok ak dnes Váš partner zabudol, že máte sviatok!!! Nesmúťte, neodsudzujte ho, možno nezabudol. Len si nespomenul!

Oslavovať výročie štrajku robotníčok v krajčírskej dielni a dokonca až niekde v New Yorku pred viac ako sto rokmi je v mojom videní sveta, mierne povedané, netaktné voči mužom.

Zaťažovať si aj tak prepracovanú myseľ tým čím „obdarujem“ manželku, mamku, dcéru, terajšiu milenku a bývalú milenku len preto lebo niekde štrajkovali ženy aby boli zrovnoprávnené? Ale robí tak každý, tak sa pripájam aj ja. Rozhodol som sa, že dar nemusí byť len niečo kupované! Dar môže byť aj prejavom citu, pochvalou úspešnej aplikácie pleťovej masky a jej výsledku alebo stačí nežný pohľad. Siahol som po praktickom riešení. Po vysávači, umyl podlahu a teraz čakám na ten nežný pohľad, hoci viem čo ma v skutočnosti čaká.
...“a dal si vôbec do vody aspoň trochu saponátu, keď už ťa napadlo umyť dnes podlahy? A nemysli si, že keď si ich už umyl tak nedovaríš obed a poobede pôjdeš na pivo! Dnes „mám“ MDŽ tak si urobíme krásne odpoludnie pri telke s Rozamundou Pill...(ani neviem ako sa to meno píše) a potom uvidíme“!

Neboli niekedy tie oslavy krajšie? Ženy dostali v práci kuchynské utierky a karafiát, každý obloženú žemľu s maslom a parizerom, riaditeľova volga nás odviezla do baru a ráno sme boli pochválený keď sme manželke doniesli do postele hrnček čiernej kávy a mokrý uterák na čelo.

Prajem Vám pekný MDŽ. @steranm - Prešov

@zareaguj


Diskusia k téme

tinca
ďakujeme @stefanm , pre mňa je to stále sviatok, kto chce nech ho slávi, kto chce nech ho ignoruje:)
tanja2001
ďakujem @stefann , časti máš pravdu ale myslím si, že uctievať si niekoho kto vám varí, žehlí, peria tiež nie je na škodu. Nemusí sa to oslavovať v tento deň keby muž dal žene ružu v iný deň len tak ako poďakovanie tak ju to poteší tak isto možno aj viac. :)
brambora
presne ako @tanja2001 pise... myslim si, ze nie je na skodu si uctit zenu tym jednym sviatkom... kedze varime, pecieme, upratujeme, starame sa o deti, RODIME! uz len to, ze bez nas by ste neboli aj vy muzi je na oslavu... :D ale nie... moj drahy mi prave doniesol 3ks kolacikov z cukrarne (hlavne, ze doma mame napecene od vcera). :D ale povedal, ze kvety sa nedaju jest, tak ma takto potesil. no nemiluj ho...
svedka
No moj chlap neznasa tento sviatok.vraj preco zeny maju jeden den na ich oslavu a muzi maju vsetky ostatne? Ake nespravodlive :)))
jozka2
Tento sviatok pre zeny nasej generacie je to aj spomienka na tu uzasnu atmosferu,ta kazdeho nadchla/Ani v cudzine,mozno viac ako doma/na to nezabudame a kazdy spomina ake to bolo,ale boli sme mladi a akosi aj dnes cakame na ten karafiat.Tak ako bol spojeny 1.maj s majovym gulasom a spisskymi parkami,tak 8,marca zase s karafiatom a potom oslava,mnohe sme sa museli z roboty vracat domov,lebo manzel bol na oslave MDZ,ale na veci to nic nemenilo.
denyany
Tento ani iné sviatky tohto typu neuznávam. Ak si niekoho vážim, alebo ho mám rada, dávam mu to na javo hocikedy, nie v určený deň! Môj muž mi dáva kvety, čokolády, milé blbostičky po celý rok, v zime, v lete... A to ma pozná už vyše 20 rokov!
2010
Moj syn prisiel dnes poobede do Petrohradu na sluzobnu cestu, ale vsetko bolo zavrete statny sviatok bol presunuty z nedele 8 na 9 :-)
lukasko97
inak kupujete ten istý darček na mdž a deň matiek? :) a deň otcov alebo mužov tiež nejako špeciálny oslavujete?
amelie
manžel aj moje tri deti mi dávajú kvety na mdž aj na deň matiek, @lukasko :-) obyčajne som na deň matiek vo francúzsku, takže objednajú kvety cez internet a dostanem ich z miestneho kvetinárstva. takmer všetky kytice mám odfotené, pretože si toto gesto veľmi vážim a mám radosť nie pre tie kvety, ale preto, že mi ich dávajú sami od seba. na deň otcov od nich manžel dostáva "hory" čokolády:-))) deň mužov neexistuje:-)