Kuchyňa a vybavenie

Mlynček aj na mäso

martinqa111 - fotkamartinqa111, 20. októbra 2017

Ahojte Varecháči, poraďte elektrický mlynček na mäso, bolo by super keby sa dali dokúpiť k nemu nadstavce na výrobu paradajkoveho pretlaku, mletie orechov, či príprava strúhanky.
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
@Radox1 (20.10.2017 12:26)

Ja som taky u rodicov zlomila, ked som mala asi 13 rokov, trochu silno som ho utiahla :-)
radox1
no ten moj ma hadam aj 40 rokov a slape dalej.
katka78
Tiež som roky zvyknutá na mechanickom ako @radox1 mlieť, ale už začínam mať problém utiahnuť na ňom tuhšie druhy mias, takže sa budem musieť časom poobzerať po elektrickom.
1x haji
hadik
@Afataga (20.10.2017 12:49)

Super výkon, ale pozor, anaboliká sú nebezpečné. :-)
martinqa111
Mal by to byť darček pre mojich rodičov, samozrejme že majú starú dobrú klasiku, funguje viac ako 50 rokov, dostali ako svadobný dar. Ale síl ubúda. Tak uvažujem o elektrickom.
radox1
hm,paradoxne,svagor dostal darom elektricky mlyncek s milion nadstavcami,podakoval,vyskusal, a skonstatoval,ze kym tu opachu zlozil,uz mohol mat pol kila mäsa uz zomleteho.neodradzam,vratil sa ku klasickemu mlynceku a iny nechce vidiet,je to asi aj zvyk si pekne tocit...............
kimlo
@Spetkasoli (20.10.2017 12:15)

Súhlasím s týmto, mám ho uz pár rokov, je k nemu dosť nástavcov na rôzne účely, orechy, strúhanka, zelenina... klasicky mlynček uz nepoužívam, nemusím ho prichytiť na stolovú dosku ale môže byt voľne položený na kuchynskej linke. A žiadne zložité skladanie a rozkladanie, umývanie ako bežný mlynček na mäso. Mletie mäsa sa s týmto mlyncekom stáva pôžitkom... :-)
rulik
@Katka78 - ja som mal ten istý problém, zobral som dierkované kolieska a nožík(taký 4 ramenný kríž) a dal som to nabrúsiť a bolo po probléme
radost
@Kimlo (20.10.2017 18:43)

celkom nerozumiem tvojej informácii o čistení.
=A žiadne zložité skladanie a rozkladanie, umývanie ako bežný mlynček na mäso. Mletie mäsa sa s týmto mlyncekom stáva pôžitkom... :-=
dľa mňa čistiť treba rovnako-ručný i elektrický..mýlim sa..??
tiginko
ja už cca 8 rokov používam Moulinex HV8, na domáce pomery je to pomerne výkonný mäsový mlynček kombinovaný s nástavcami na strúhanie (orechy, strúhanka, zelenina, syr...) Som veľmi spokojná, mäso zomelie rýchlo, bez "vzdychania", šup-šup. A jednoduchá údržba. Len mám obavu, či sa ešte u nás predáva, možno niečo podobné  kuchynske-mlynceky.heureka.sk/moulinex-hv8-me60514e/specifikace/#sect...
kimlo
@Radost (20.10.2017 19:13)

Ano, veď píšem: umývanie ako bežný mlynček na mäso. Nič viac. Výhoda je uľahčenie práce pri mletí, jednoducho pohoda. Kto nevyskúšal, nepozná.
katka78
@Rulik (20.10.2017 19:10) Žeby to bolo také jednoduché? Takže chyba nie je vo mne? :-) To je celkom dobrá správa! Vďaka za info, hneď ako budem doma, doriešim to s ocinom. Pekný večer prajem!
sovka62
Mám ten istý ako @tiginko a nedám naň dopustiť. Kilo masa zomelie ani nie za minútu, štvrť kila orechov trvá asi minútu a pol, lebo ich do nástavca treba dosypať, zelenina, zemiaky.... Má nástavec na strojčekové keksy a aj na plnenie klobás či jaterníc. Šajbičky, nástavce na strojčekové a na klobásy sú uložené priamo v ňom a keď meliem mäso, umývam podložku a tunel, do ktorého sa vkladá pokrájané mäso, slimák, nôž, šajbu a a tú časť v ktorej sú posledné veci vymenované. Čiže skoro rovnako ako sa umýva mechanický. Hlavný rozdiel je v tom, že melie bez námahy, bez toho aby sa okolo noža omotávali šľachy a počas mletia ich bolo treba čistiť (ja viem, tupý nôž a tupá šajba, ale za 50 rokov brúsenia je jedno i druhé už tenké a ma slimáka musím vkladať pružnú podložku, takže ďalšie brúsenie nehrozí).
Nedala by som si ten mlynček ani za svet, len trniem, koľko ešte vydrží a či potom zoženiem rovnako dobrý.
liboe
Mlynčeky Zelmer, už sú možno len výpredaj, firmu kupil BOSCH a dal je pekne dole,
čo bolo dobre to zrušil a hotovo...predávali sa velmi dobre.