Varenie

Mleté mäso

daniela15 - fotkadaniela15, 7. februára 2013

Nekupujem mleté mäso v obchode, radšej si ho nameliem sama
doma. Občas by bolo jednoduchšie, keby som ho mala v zásobe.
Preto by som chcela vedieť, môže sa mleté mäso mraziť? Nemáte
s tým skúsenosť?

@zareaguj


Diskusia k téme

misa1
samozrejme ze sa da mrazit. ja si vzdy kupim viac masa, pomeliem, podelim na porcie a sup s tym do mrazaku. a potom uz len vyberam, ked potrebujem.
evusik
u nás kupuje mäso manžel, keď majú pekné br.plecko kúpi aj 3-4 kg, doma pomelie a ja si ho uložím tak po pol kile do mrazničky, keď potrebujem mám doma... ale mäso ktoré si kúpiš ti pomelú aj v mäsiarstve rovno pred tebou....
evusik
zabudla som ešte napísať, že nielen viem čo v tom pomletom mäse mám, ale je to aj neporovnateľne lacnejšie
bobarka
Mäso,ktoré si kúpiš ti pomelú aj v mäsiarstve rovno pred tebou--citovala son --ale u nás nemaju mlynček !!!! Hm?
evusik
@bobarka treba si nájsť mäsiarstvo kde mlynček majú... neviem ako to funguje inde, ale veď mäso v mäsiarstve mleli ešte za socíku, nie?
klaura
tiež si kupujem pliecko u nášho mäsiara ... umyjú ho, nakrájajú a pomelú zadarmo pred očami ... vždy aspoň 4 kg ... doma naporcujem a zmrazím ... a mleté mäsko mám vždy poruke ... :)
anina6
My si mäsko zmelieme doma, rozdelím a mrazím. Osvedčilo sa mi to a hlavne viem čo jeme.
daniela15
aj u nás mi mäso zomelú, kupujem aj takéto, ale mám doma asi iný mlynček, zomelie mi jemnejšie. Som rada, že sa dá aj mraziť, lebo pred pár rokmi mi povedala známa, ktorá pracovala v reštaurácii, že mleté mäso sa mraziť nemôže, taký pokyn mali od hygienika.
trencanka
Tiez meliem doma, kupila som si kvoli tomu nasadu na kuchynsky robot. Meliem aj horne vykostene morcacie stehna, z toho je dobra sekana, pridavam tam aj mlety zeler. Potom meliem kombinaciu hovadzieho a bravcoveho. Doma meliem preto, lebo viem, co tam je, nedavam tam tolko masneho masa. Mrazit sa moze v pohode, ale hned po zomleti treba maso balickovat a mrazit.
egreska
aj ja si meliem mäso doma,ale používam len hovädzie..bravčové mleté mi nechutí..
sovka62
Mäso si do zásoby nemeliem. Ak ho už mrazím, pokrájam ho na kúsky, ak potrebujem mleté, nechám rozmraziť v chladničke a zomeliem. Nemusí sa rozmraziť úplne, mlynček to v pohode zvládne. Mám elektrický, kilo mäsa zomelie za tri minúty.
ajuschka
u nas sa mlete maso velmi nepouziva, poloviciak to prehlasil za vrazdu masa :D. ale tento vikend sa chystam na plnenu papriku, tak si pomeliem doma zajka :)
daniela15
@sovka62 asi som lenivá, ale keď potrebujem pol kila mletého mäsa, nikdy sa mi nechce vybrať mlynček, tiež mám elektrický, práve preto by mi vyhovovalo, keby som mohla mať nadávkované mrazené balíčky
@ajuschka po prvých prečítaných slovách ma hneď napadla plnená paprika, manželovi by chutila z kúskovaného mäsa? :)
hajajel
mäsko nám melie mng. do zásoby do mrazáku už roky rokovaté a ja len vyťahujem potrebný balíček
kuchticka
Maso melieme zasadne doma. Viem, ze mi ho u mesiara namelu, ale dostanem I to, co uz predtym v tom ich mlynceku bolo a zbytok mojeho vybraneho zostane pre nasledujuceho zakaznika.
Melieme tiez vzdy do zasoby a balim ihned po zomleti do balickov na jedno pouzitie a zamrazim. V ten isty den zomelieme viacej - bravcove I hovadzie dohromady a spravime velku sisku sekamej, ktora ide tiez do mraznicky (co sa nezje ten isty den).
zvoncek
po vybratí mletého mäsa z mrazničky, nechávate ho voľne rozmraziť,
rozmrazíte ho mikrovlnke alebo ho pomaly necháte odmraziť v chladničke, napr. pre použitie na plnenú papriku, resp. na sekanú resp. fašírky?
kuchticka
Najlepsie je nechat vsetky potraviny rozmrazovat v chladnicke. Vyneriem z mraznicky asi 24 hod. pred dalsou upravou.
johanna93
@zvoncek - v mikrovlnke som rozmrazovala mäso raz, ale nebola som s tým spokojná, lebo vnútri zvonku vyzeralo ako uvarené a vnútri bolo ešte zmrznuté. Lepšie je nechať rozmrznúť vonku alebo v lete v chladničke cez noc.