Rôzne

Meniny .

stefanm - fotkastefanm, 26. decembra 2013

Dnes , 26.XII. mám meniny . Volám sa Štefan III. Dedo bol Štefan aj otec a mám aj syna , Štefana IV .
Pretože ma čaká veľa roboty tak len stručne vám napíšem čo ma dnes čaká . V tejto eseji použijem foto z minulých rokov
.
Slepačí vývar už bublá na sporáku a rezance už mám uvarené . Hlavné jedlo bude všetko čo ostalo od včera a pred včera takže mi ostáva čas na prípravu pohostenia pre odpoludňajšiu a večernú návštevu gratulantov z rodiny a priateľov .
Poobede prídu gratulanti a už sa teším , že opäť dostanem darčeky . Od „detí“ určite kalendár Gazdinka , od švagrovcov po 10€ , lebo my si tak už niekoľko rokov medzi sebou 10€ vymieňame . Ja som navrhoval aby sa dva rodiny zložili a dali 20€ do jednej obálky , že usporíme za druhú ale oni trvali na tom , že každá rodina dá 10€ do jednej obálky a tie odkladať a použiť pri ďalšej oslave . Nakoniec som presadil , že ten „darček“ nemusí byť zabalený a dávame si po tých 10€ len tak , bez obálky . Od kamarátov – susedov dostanem 1/2l vodky . Niekedy som dostával liter , ale to sused pracoval v miestnom liehovare , tak určite "zohnal" zadarmo ! No a od manželky toho roku už nedostanem , pretože je nepárny rok a to už mi „dala“ na Veľkú noc . „Dá“ mi na Vianoce 2014 ! Už sa teším
.
Ja pripravujem na úvod drobné pohostenie tzv. kanapky



a potom obľúbené chlebíčky , presne také ako predávajú v bufete na autobusovej stanici ,



lebo dlhoročným pozorovaním som zistil , že tieto chutia návšteve najviac a pojedia sa vždy ako prvé .
Potom trochu popijeme



a medzi tým ponúkam obľúbene obložené misy .


, pospomíname na staré príbehy čo sme za tie roky zažili , niektoré sa musia opakovať každý rok a stále sa nasmejeme



. Potom hľadáme číslo na najlacnejší taxík , rodina odchádza , susedia ostávajú a plánujú čo na Silvestra a ja umývam a umývam a umývam riad .
Teším sa , že mám dnes meniny !

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
vela zdravia , humoru a nech ti tvoja draha aj nadalej prepoziciava kuchynu na prospech nas vsetkych :-)))
viera1
@stefanm pri tvojej sebestačnosti ostáva už len ti zaželať pevné zdravie a nech ťa dobrá nálada a optimizmus neopúšťajú:



sovka62
V prvom rade srdečne blahoželám k meninám (vidíš, naozaj úprimne, zo srdca, ani s pohostením za vinš sa u mňa nemusíš unúvať) a ďakujem. Tento tvoj diskusný príspevok sa mi tak páčil, že ho videl aj môj manžel, chcel byť informovaný, prečo sa smejem na celú obrazovku. Tak mám dnes sviatok s tebou, spravil si mi náladu.
rela
@stefanm , želám Ti veľa zdravia, šťastia, lásky a rodinnej pohody, nech sa Ti stále dobre darí v kuchyni, a aby si mal stále inšpiráciu na písanie takýchto úsmevných diskusií ... :-)))
sonulienka
Srdečne blahoželámk meninám.
Pekné a bohaté a hlavne výborné pohostenie veru by som prišla keby si bol bližšie pozdravujem.
damisa
srdečne Ti blahoželám k meninám a prajem veľa skvelých nápadov a inšpirácii na písanie skvelých diskusii. Vidím, že na návštevy si riadne nachystaný , tak príjemné posedenie v pohode s rodinou a priateľmi a uži si to .
zdezda
Pripájam sa a prajem Ti krásny meninový deň až do zajtra :-)
hannah22
Zo srdca prajem hlavne dobré zdravie, lásku ,štastie a pohodu v živote,
a hlavne nech ti nechýba inšpirácia pri varení , písaní príbehov ktoré nás potešia.... a užívaj si ten sviatočný meninový deň...... :))
lidia3
Srdečne blahoželám k meninám zdravie,lásku a štastie v živote.
tomas
všetko najlepšie k Štefanovi všetkým Štefanom.
aroooo
prajem všetko dobré, pohodu, zdravíčko a nevyčerpateľnú studnicu dobrých nápadov pri varení a písaní....
marienka44
@Mil ý Pišta-Štefan , aj ja sa pripájam ku gratulantom a prajem všetko dobré, hlavne veľa zdravia a bujnej fantázie k písaniu úsmevných príbehov.
Ešte som ani neprečítala prvé Tvoje riadky, už som vedela, že humor bude určite kvalitný a rýchlo som diskusiu preposlala e-mailom dcére a známym, aby sa aj oni pobavili. :-)
ariela6
milý Stevko všetko najlepšie k meninam a na buduci rok si vypytaj miesto tych 10 euro umyvačku riadu aby si sa mohol dlhšie zabavat s hostami a umyvačka bude umyvat a umyvat a ti budeš spievat a spievat
kuchticka
Ved u nas je Stefana dnes!
Stevo, prejem vsetko to naj,naj k tvojemu sviatku. Tuna sa ziadne meniny neoslavuju a tak by ma ani nenapadlo ti zagratulovat, keby nie varechacov.
Nech ta obchadza vsetko negativne,
nech mas stale pozitivne myslienky a dobru naladu.
nech sa u vas stale dari laske a porozumeniu s tvojou najmilovanejsou
Na tie maskrty co vies vykuzlit
bych sa nechala I pozvat.
evusik
nápad s 10 Eurovkou nemá chybu :) u nás je takýto putovný darček fľaša šampanského, máme pocit, že je to stále to jedno a isté šampanské ktoré už nejaký čas putuje po našich priateľoch... najbližšie keď ho dostanem urobím si na ňom značku a budem čakať kedy sa ku mne vráti...
pekne si popísal svoj deň oslávenca... teraz by si mohol napísať či to skutočne tak bolo, alebo či si sa napokon nedočkal prekvapenia a žena ti nedala... darček...
želám Ti aby sa Ti ešte veľa veľa osláv vydarilo a aby si si ich v zdraví a hojnosti riadne užil :)
torticka
všetkým Pištinkom, Števkom a Štefankom k včerajším meninám všetko naj, naj naj.....
hubata
A keďže niekto musel na Štefana aj robiť, tak o čo neskôr o to srdečnejšie želám @stefanm všetko dobré, pevné zdravie a veľa humoru. Tej desaťeurovke želám aby sa u teba otelila a priviedla na svet veľa potomkov.
Ako ty robíš bufeťácke chlebíčky, tak ja robím nádražné chipsy: postrúham si na tenké kolieska zemiaky a vysmažím ich za kýbel v práčke, t.j. vo fritéze. Zabalím do celofánu tak ako sa voľakedy predávali na staničných perónoch za 1,20 Kčs. A s tým dávaním to máš ťažké, vždy je nejaký problém: najlepšie je to rozchodiť......