ľudkovia, prosím vás, aj keď som vyskúšala veľmi veľa medovníkov napiecť nie je to ono. a teraz nehovorím o tom, či sú mäkké alebo tvrdé, to už som nejako poriešila a viem čo robiť aby boli aspoň polomäkké :D haha :D no ale o inom... každé jedny sú málo sladké. bojím sa pridať med, lebo ten vie narobiť galibu, a mohli by byť ako kameň. no môžem pridať cukor? nič sa nestane? neroztečú sa mi? nestvrdnú? ďakujem vám za každú radu.
@zareaguj
ono je to trosku viac roboty, ale urcite stoji za to
ja robim tak, ze si naplnim na par dni, potom sa upecie nieco ine, potom zas naplnim na par dni a tak :-)
su bozske a po naplneni vyborne zmaknu :-)
varecha.pravda.sk/recepty/pardubicke-perniky-fotorecept/1...
800 g hladkej múky špec.
100 g hery
4 vajcia
240 g prášk.cukru
6 PL teplého medu
1 ČL sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok do perníka
2 ČL mletej škorice
7 podrvených klinčekov
S cestom sa dá hneď pracovať, ale ja ho nechám odpočinúť si zhruba 2 hodinky prikryté v chladničke. Vyvaľkám na asi 0,5 cm, potriem rozšľahaným vajíčkom a pečiem pri 190 stupňoch. Môže sa ozdobiť pred pečením orechom a pod., alebo po upečení ozdobovať bielkovým kreslením/to zvyknem z tohto rc ja/ Tak ak to skúsite a budete spokojná, poteší ma to! Pekný deň!
ďakujem vám,teším sa z oboch receptov, skúsim oboje,, aj keď to budem robiť celú večnosť, som odhodlaná :)))) tento rok sa to už musí podariť, veď už by bolo na čase :))
@kukulienka71 ja som práve hľadala veľa sladké, nie málo, ale ďakujem