Varenie

Medovníky-cukor

smajliqa - fotkasmajliqa, 27. októbra 2014

ľudkovia, prosím vás, aj keď som vyskúšala veľmi veľa medovníkov napiecť nie je to ono. a teraz nehovorím o tom, či sú mäkké alebo tvrdé, to už som nejako poriešila a viem čo robiť aby boli aspoň polomäkké :D haha :D no ale o inom... každé jedny sú málo sladké. bojím sa pridať med, lebo ten vie narobiť galibu, a mohli by byť ako kameň. no môžem pridať cukor? nič sa nestane? neroztečú sa mi? nestvrdnú? ďakujem vám za každú radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

finczi
Ja mám recepty, kde dávam aj med, aj práškový cukor-mne sú dostatočne sladké a zároveň nie presladené. Neroztekajú sa, niesú mäkké, ale ani tvrdé veľmi nie - uskladňujem v sklenenej 5l fľaši, kde pridám kúsky jabĺčok a do pár hodín sú mäkučké-mňam, už sa teším, čoskoro sa do nich dám. Pomohlo trošilinku?
smejkad
skus plnene pardubicke, tie v ceste su tak akurat, ale plnku a polevu si uz mozes prisladit podla teba
ono je to trosku viac roboty, ale urcite stoji za to
ja robim tak, ze si naplnim na par dni, potom sa upecie nieco ine, potom zas naplnim na par dni a tak :-)
su bozske a po naplneni vyborne zmaknu :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/pardubicke-perniky-fotorecept/1...
finczi
@smajliqa pardon, že tak neskoro, ale včera sa mi podarilo zablokovať si login... tieto medovníčky sú jednoduché a chutné - aspoň tak tvrdí moje okolie, aj mne chutia a myslím si, že sú dostatočne sladké:
800 g hladkej múky špec.
100 g hery
4 vajcia
240 g prášk.cukru
6 PL teplého medu
1 ČL sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok do perníka
2 ČL mletej škorice
7 podrvených klinčekov
S cestom sa dá hneď pracovať, ale ja ho nechám odpočinúť si zhruba 2 hodinky prikryté v chladničke. Vyvaľkám na asi 0,5 cm, potriem rozšľahaným vajíčkom a pečiem pri 190 stupňoch. Môže sa ozdobiť pred pečením orechom a pod., alebo po upečení ozdobovať bielkovým kreslením/to zvyknem z tohto rc ja/ Tak ak to skúsite a budete spokojná, poteší ma to! Pekný deň!
smajliqa
pre @smejkad a @finczi
ďakujem vám,teším sa z oboch receptov, skúsim oboje,, aj keď to budem robiť celú večnosť, som odhodlaná :)))) tento rok sa to už musí podariť, veď už by bolo na čase :))

@kukulienka71 ja som práve hľadala veľa sladké, nie málo, ale ďakujem