Varenie

Medové placky s orechom v strede

1andy - fotka1andy, 9. decembra 2013

Ahoj všetkým. Obraciam sa na Vás s prosbou o recept. Ako malé dieťa si pamätám na každoročné vianočné placky z medového cesta v strede s orechom, lieskovcom alebo mandľou. Robievala ich moja maminka celé roky a potom prestala. Pýtala som od nej recept ale nevie ho nájsť nepamätá si ani pôvodcu receptu a tak by som si ich už konečne dala. Perníčky nepečiem už 4 roky lebo nech robím čo robím stále sú tvrdé a tieto placky alebo čo to bolo robievala moja maminka vždy o niečo skôr aby stihli zmäknúť a boli fantastické. neboli to perníčky ale voňali podobne. Chcem Vás poprosiť ak tu niekto z Vás tieto placky robí alebo má recept budem Vám naozaj vďačná keď mi ho poskytnete.
Prajem všetkým krásne príjemné vianočné sviatky plné lásky, pohody a šťastia v rodinnom kruhu.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Neboli to náhodou medové puserle, mali taký popukaný vrch, v strede orech? Lenže asi nie, to neboli placky, ale tiež by som si ich dala, robievala nám ich stará mama, keď sme boli deti a prišli sme k nej na prázdniny.
1andy
babky niečo také by to malo byť,obidva recepty sú skoro rovnaké tak to nejako spriemerujem vyskúšam a potom napíšem. zatiaľ ďakujem a prajem Vám pekné sviatky.
tati2008
1andy , www.varecha.pravda.sk/.../jankine-medovnicky/21833-recept.html ,Ja tieto medovníčky pečiem tretí rok a som veľmi spokojná sú také ako píše autorka receptu.
1andy
Ahojte, ďakujem Vám všetkým za recepty aj príspevky. Napiekla som a sú výborné dokonca vyzerajú ako tie z detstva. helca103 ja som tam dala viac mletých orechov (lieskovce) a sú perfektné.