Medové pusinky ( pucerle a la Concula )

dogagador - fotkadogagador, 2. decembra 2010
Medové pusinky ( pucerle a la Concula )
Foto: dogagador

Mamina kamaratka piekla krasne a chutne zakusky, tento recept zdedila moja sestra a nedavno mi ho poslala. Vcera som ich skusila a funguje. Ochutnala Zobraziť celý popisMamina kamaratka piekla krasne a chutne zakusky, tento recept zdedila moja sestra a nedavno mi ho poslala. Vcera som ich skusila a funguje. Ochutnala som naozaj len jeden ;-), ostatne som zbalila, kedze to klasicke "najskor stvrdne, potom zmakne" plati aj na tieto pucerle.

40 - 60 podla velkos
porcií
40 minút
príprava
22 - 25 minút
na 350F=180C °C

Suroviny

500 g
200 g
100 g
3 ks
1 plocha cajova lyzicka
1 plocha cajova lyzicka, mleta
1 cajova lyzicka ( 12ks - drvene/mlete)
3 lyzice, rozpustený
5  ks, posekané




Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, nechat postat 2 hodiny ( nemusi byt tak dlho ), na pomasteny pekac riedko poukladat gulicky vo velkosti orecha, ozdobit 1/2 orecha, alebo olupanou mandlou, potriet vajickom, upiect v miernej rure /350F=180C / asi 22-25 minut. nechat vychladnut, zabalit a odlozit, obcas skontrolovat a nevyjedat, inak budeme tucne. O 2 tyzdne su tak akurat, mozu prist Vianoce a hostia.

  2. 2

    doporucenie: nerobit primale, ale ani privelke

Diskusia k receptu

strigus
zbožňujem takéto rýchle a pomerne jednoduché receptíky, určite su aj chutné, vyskúšam :) vďaka za tip
mamatata2
No krásne aj s krásnym a pravdivým komentárom. Vyskúšame, či odoláme. Ale asi nie - :)))).
sovka62
Dogagador, tie orechy uvedené v surovinách idú do cesta? Alebo sú na ozdobu? Recept sa mi veľmi páči. Rada pečiem koláčiky, ktoré netreba dookola vykrajovať a znovu miesiť........
dogagador
@sovka62 : ano, orechy idu do cesta, vidis, teraz ma napadlo, ze som len mechanicky opisala recept...treba este 1 vajco na potieranie a orechy, alebo mandle na zdobenie :-)
evanaaa
Raz som tu spomínala puserle, ktoré nám robievala stará mama keď sme k nej prišli a mala som ich veľmi rada, len škoda, že neviem recept, ale keď vidím tento tu, mám dojem, že to môžu byť ony. Dogagador, škoda, nevieš, odkiaľ pochádza originál? A nie sú po upečení takej mierne hnedej farby s popraskaným povrchom ? Pre istotu si ich zaznačím, vďaka.
dogagador
@evanaaa : recept je povodom Presov-Kosice, ano, su mierne hnedej farby, mozu byt trocha popraskane, chcela dat dat foto, neslo to - hlasilo mi, ze bud je to velke, alebo je nejaka chyba na serveri. ak napises email, poslem Ti obrazok
babav
@dogagator , vyzeraju lakavo a jednoducho,netreba vykrajovat.Moj recept na medovniky je takmer rovnaky,len predpisuje pomlete orechy a viacej korenia .
Vdaka za recept....vianoce sa blizia vyskusam ;-)
dogagador
@babav : ahoj, ja mam taky mlyncek, co melie dost nahrubo, ale je to jemnejsie, ako posekane, tak to robim tak, ide o to, ze tie male kusocky orechov tam mas zaregistrovat, ked to jes :-). ale mozu byt aj pomlete najemno, tu chut to dostane.