Kuchyňa a vybavenie

Máte skúsenosti s týmito kuchynskými robotmi?

petra321 - bez fotkypetra321, 12. novembra 2016

Ahojte,
už dlhšie rozmýšľam nad kúpou kuchynského robota, pozrela som si viacero recenzií a vybrala som si 2 roboty, no neviem si medzi nimi vybrať. Mám na mysli Bosch MUM 4880 a Kenwood KMM 770.
Prikladám aj linky na recenzie:  kuchynsky-robot.eu/kuchynsky-robot-bosch-mum-4880/...
a  kuchynsky-robot.eu/kuchynsky-robot-kenwood-major-kmm770/...

Je medzi nimi dosť veľký cenový rozdiel a nevidím veľký zmysel v priplácaní ale predsa som sa chcela poradiť. Kenwoood má síce oveľa väčší výkon, ale nemyslím si, že ho potrebujem.
Máte niekto skúsenosti s týmito robotmi? Oplatí sa priplatiť si? Poradte mi prípadne iný kuchynský robot. (Pozerala som tiež na roboty Eta Gratus)

@zareaguj


Diskusia k téme

sylvia267
Mám Bosch Mum, no pomaly by som povedala 10 rokov. Používam ho niekoľko krát týždenne, robievam na ňom aj cesto na chlieb. Zatiaľ super, nemenila by som ho za iný :-). Vtedy som si ho vybrala aj kvôli veľkosti, pretože ho mám stále na linke. Nezavadzia a pracuje super.
julica
Mamien sme zadovážili ten Kenwood a je naozaj super, keďže má kovové súčiastky a veľký výkon, nikto netŕpne, keď miesi kysnuté z kila múky :) Záleží na preferenciách, tento robot je však aj pre ďalšiu generáciu, nadčasový dizajn, no najmä výkon, ale každý má iné kritériá.
ajeto24
Ja mam tiez Bosch uz 8 rokov a nedam nan dopustit. Robim v nom vsetko - piskotove cesta, hnetene, kysnute... Vymiesa aj tuhsie cesta, na chlieb a pod. Ak by dosluzil, kupim si ten isty. Vyhodou su kovove hnetacie vidlice. Urcite nekupujte plastove, aj ked su lacnejsie.
janger
Ja som sa tiez dlho rozhodovala...Rozhodla som sa pre Kenwood, sice mensi, ako chces ty, aj vykon ma mensi, 1000W. Som spokojna, pouzivam casto, mam ho uz asi 5 rokov. Rozhodni sa aj podla toho, na co ho chces hlavne pouzivat, ake pomocky su pri nom standard prilozene. Myslim, ze k Bosch Mum je prilozenych viac pomocok, uz v cene. Pripadne si zisti, aka je cena pomocok, ktore by si chcela dokupit...Kenwood je dobra, stara znacka. Vela ludi ma dobre skusenosti. Ale myslim, ze aj Bosch je dobry.
Precitaj si aj tuto diskusiu:
 varecha.pravda.sk/diskusie/kuchynsky-robot/2571-forum.htm...