Dnes nám po obede servírovali zákusok. Nič zložité, dva pláty biskvitu zlepené marhuľovým džemom a poleva. Ale práve tá poleva robila zákusok výborným a zaujímavým. Bola tenučká, mala svetložltú farbu (maslovú) a chutila ako maslo s cukrom. Ale ako ju spravili a ako na zákusok dostali takú tenkú vrstvu, to je pre mňa záhadou. Zrejme ju naliali, lebo bola krásna hladká a miestami pofŕkaná čokoládou.
Nemáte niektorá náhodou recept?
Veľmi pekne ďakujem.
varecha.pravda.sk/recepty/holandske-rezy-fotorecept/34053...
No nič, skúsim sa zahrať na špióna a dostať recept priamo z kuchyne, snáď sa podarí.
Máslová poleva
10 deka cukru - 8 deka másla - 2 žloutky
Máslo třeme do pěny, přidáme žloutky, cukr. Polevu třeme 10 minut a pak rozetřeme na dort.