Už dávnejšie mi behá mysľou táto téma. Maslo, alebo Hera do
zákuskových, alebo tortových plniek? Ja zásadne používam maslo a do
nedávna som si myslela, že jediným dôvodom, prečo gazdinky nesiahajú
po masle do plnky, je cena masla. Ale z tohto omylu ma vyviedli aj
recepty a komentáre k jednotlivým receptom na Vareche, ktoré obsahujú,
respektíve uprednostňujú margarín v plnke! Oni totiž opäť potvrdzujú, že
" sto ľudí, sto chutí" a margarín v plnke sa naozaj teší obľube... A asi
nielen tu. Napríklad aj môj Belgický priateľ si zásadne maže chlebík
margarínom (lebo mu proste chutí :) a pravdepodobne by mu chutil lepšie
aj v torte ), ale napríklad do varenia (omáčok..) dáva len maslo... Tak čo,
Varecháčky, maslo, alebo Hera do zákuskových a tortových plniek? A
prečo to jedno alebo to druhé?
My sme na chleba dávali vždy len maslo, veď rôzne nátierkové margaríny sa k nám dostali až po revolúcii a zvykli sme si, teraz maslo na chleba kupujem len občas :-)
www.hoax.cz/hoax/margariny-a-zdravotni-riziko-rama-...
A este cosi. Niekto tu spominal, ze sa torta bez masla neda urobit. VELKY OMYL! Naposledy som urobila tuto tortu varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-cokoladova-torta-foto...
a je absolutne uzasna. Najlepsia aku som kedy jedla. A to som ja velmi narocny jedak ;-)
Každý si môže vybrať...
dobreazdravo.sk/bez-tuku-ani-nahodou/...