Varenie

Mascarpone krém

smajliqa - fotkasmajliqa, 1. septembra 2015

Prosím poradíte mi mascarpone krem do torty?? Pod potahovku aby som ho mohla dat... kludne aj nejaky ochuteny...dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Ja robim mascarpone zmiesane s roztopenou bielou cokoladou .Na 1 bielu cokoladu Milka davam 250g mascarpone .Netreba uz sladit ani nicim ochucovat . Milku roztapam normalne ako kazdu cokoladu nad parou .Mascarpone by malo mat izbovu teplotu lebo prilis studene by doslova zrazilo cokoladu a boli by hrudky.Na malu tortu mi staci taketo mnozstvo , na vacsiu davam aj 2-3 Milky a to 500g mascarpone . Obcas tam zamiesam aj vyslahanu slahacku. Ale tento krem uz pouzivam iba na vrch torty, je maksi .Da sa s nim vsak dobre zdobit .
smajliqa
Takze ak chcem potahovat tortu mmf...tak mam radšej volit maskrem krem? A dakujem za odpoved
helica
Krém do torty je veľmi dobrý s použitím mascarpone, tak ako píše @babidka. Ja som zrovna na víkend pripravovala Tiramisu s mascarpone, ale z dôvodu, že som ho ihneď nepoužila, dala som ho do mrazáku a použila zmrazený. Mascarpone bolo po odmrazení, akoby zrazené a hrudkovité. Keďže som už mala všetko pripravené, tak som skúsila, čo to spraví pri riadnom vyšľahaní so šľahačkou. Krém bol riedky, ani vzhľadovo nič moc! Jesť sa to dalo, no ..., neodporúčam mascarpóne zamrazovať! Nuž čo, aj majster tesár sa niekedy utne, učíme sa celý život.
babidka
Ja mascarpone bezne mrazim lebo nemam moznost si ho hocikedy kupit .A nemam s tym problem . Obcas je v nom viac vody , tuto zlejem .Mascarpone vyslaham osobitne a slahacku tiez a az potom ich zmiesam spolu . Mozno je to sposobom rozmrazovania , mozno mraznickou , mozno treba vystihnut teplotu .Neviem . Ale ak chces mat istotu , pouzi na ozdobovanie krem ktory mas odskusany .
monkak
Pod potahovku urcite len maslovy. Mascarpone robim so slahackou a ppridavam mandarinky